Arkadaşlar benim anladığım özetle şu: Her şey eskisi gibi. Sadece koordinatörlük ücreti ders yükünün 2 katını geçemez ifadesi değişmiş. Barbaryan hocama bu konuda katılıyorum. Tabi öğretmenlere verilen koordinatörlük ücretlerinin suistimal edildiği konusuna katılmıyorum sadece. Ek ders ücretleri bakımından öğretmenler mağdur edilmiştir. 2005 den bu yana ek derslere çok az zam yapılmıştır. 2004 veya 2005 di sanırım tam hatırlayamadım , ek ders ücretleri 3 tl den 5 tl ye çıkartıldı ve bir değer kazandı. Ama ondan sonra geçen 8-9 yılda sadece 8.7 tl ye çıktı. Burada devlet çalışanlarını suistimal etmiştir. 18 işletmeye 10 saat ücret veren idareci ve buna razı olan öğretmeni yanlış buluyorum. Ona bakarsanız grup uygulaması da suistimal ediliyor. 3 grup oluşturuluyor biri anlatıp diğerleri yatıyor. Herkes böyle yapmıyor ama yapanlar da çok. O zaman Meb grup oluşturmayı da kaldırırsa iyi yaptı zaten suistimal ediyorlardı mı diyeceksiniz. Hatta kültür öğretmenlerine bakarsanız bize göre çok mağdurlar.
Böyle düşünürsek haklarımızı kaybeder kültür öğretmenlerinin pozisyonuna düşeriz.
Böyle düşünürsek haklarımızı kaybeder kültür öğretmenlerinin pozisyonuna düşeriz.