YETİM HAKKI VAR UÇAĞI TERK EDEMEM

Kodla Büyü

bahtsız_bedevi

Aktif Üye
Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in ölmeden önceki son sözleri herkesi duygulandırdı
Konya'da geçtiğimiz salı günü eğitim uçuşu yaparken düşen Türk Yıldızları'na ait uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in, şehit olmadan birkaç saniye önce kule ile yaptığı görüşme ortaya çıktı.
Şehit pilota kuleden verilen "Uçağı hemen terk et, atla" talimatına şehit pilot Özer, "Bu uçakta yetim hakkı var kurtarabilirim" diye yanıt veriyor.
Eğitim uçuşu için geçtiğimiz salı günü Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk Yıldızları'na ait F5 tipi eğitim uçağı havalandıktan kısa bir süre sonra üsse yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan bir traktör fabrikasının arazisine düşmüş, Pilot Yüzbaşı Ümit Özer şehit olmuştu.
Habertürk gazetesinin haberine göre, memleketi Samsun'da toprağa verilen Şehit Pilot Özer'in kule ile yaptığı son görüşmesi ortaya çıktı. Şehit Yüzbaşı Özer'in, uçağın düşme ihtimali doğduktan sonra kuleden uçağı hemen terk etmesi yönünde uyarı geldiği fakat Özer'in bunu reddettiği anlaşıldı.
Haberin devamı
İşte kule ile şehit pilotun son konuşması:
KULE: "Uçağı hemen terk et! Atla!"
ÖZER: "Yapamam... Uçağı kurtarmayı deneyeceğim. Bunu yapabilirim. Bu uçakta yetim hakkı var."
Bu sözlerden birkaç saniye sonra Ümit Özer canını hiçe sayarak kurtarmak istediği uçakla yere çakılarak şehit oldu.
17 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU
Şehit Ümit Özer, memleketi Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde toprağa verilmişti. Harita Mühendisi olan Serenay Özer ile 4 yıl önce evlenen Özer'in oğlu Canberk kazadan yalnızca 17 gün önce dünyaya gelmişti.

http://www.memurlar.net/haber/220523/

Kendisini çok iyi tanırım konuşmuşluğumuz var iyi bir pilottur samsundaki tuncay amcamızın oğludur.Mersinde üst komşumuzdu.

ben de sanal pilotum bu işle ilgileniyorum kendisinden simulatör alırdım hey gidi günler hey

17 gün önce baba olmuş aman yarabbim allah geride kalanlara sabır versin zor işş bu ülke için çalışırken canlarını veren herkes inşallah şehitlik makamıyla onurlanırlar mekanları cennet olsun

Buzkırıcı' Alıntı:
Kendisini çok iyi tanırım konuşmuşluğumuz var iyi bir pilottur samsundaki tuncay amcamızın oğludur.Mersinde üst komşumuzdu.

ne demek istedin anlamadım????

Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin geride kalan yetimin yüzüne baksın.

İyimi yapmış kötü yapmış bence. Kendisini yetiştirirkende o kadar para harcandı kendini kurtarsaydı bari.

Mekanı cennet olsun Allah yakınlarına sabır versin. Pilotumuzun yaptığı onurlu bir davranış olmakla beraber. bence hata yaptı 17 günlük bir bebek babasız kaldı , bir kadın eşsiz, anne baba evlatsız , ülkem çok iyi yetişmiş üzerinde çok emek harcanmış bir pilotunu evladını kaybetti, bir pilot ve uçak karşılaştırılamaz kendini değil uçağı feda etseydi keşke... :(

Allah rahmet etsin... Mekanı cennet olsun...

Şimdi ne desek boş, niyeti güzelmiş keşke aramızda olsaydı... :(

Saygı duyulması gereken bir davranış. Sonucu ne olursa olsun. Ancak böyle insanlara ihtiyacımız var. O demir parçasıyla karşılaştırılamayacak derecede yüksek değerde olduğunu göstermiş. Bu sorumluluk duygusunun yüzde 1inin ülkeyi yöneten insanlarda da olması dileğiyle... Mekanı cennet olsun...

html5' Alıntı:
İyimi yapmış kötü yapmış bence. Kendisini yetiştirirkende o kadar para harcandı kendini kurtarsaydı bari.

Doğru diyorsun, uçakla kıyaslanamayacak kadar değerli bir pilotumuzu kaybettik. Keşke sonuna kadar direnmeyip terk etseydi uçağı.
Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Srebrenitsa' Alıntı:
html5' Alıntı:

Doğru diyorsun, uçakla kıyaslanamayacak kadar değerli bir pilotumuzu kaybettik. Keşke sonuna kadar direnmeyip terk etseydi uçağı.
Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.
uçağın en sonunda yere çakılacağını bilse atlardı zaten. kurtarabileceğini düşünerek bu onurlu davranışı göstermiş. Allah rahmet eylesin. Ayrıca bu erdemi (yetim hakkı var düşüncesini) Allah olmayanlara da nasip etsin.

Ümit Yüzbaşım sen ne güzel bir adammışsın.Senin gibisine 10 uçak feda olsun.Keşke kuleyi dinleseydin, keşke kendi yavrunu da yetim bırakmasaydın :( Ruhun şad, mekanın cennet olsun.

Gül Artık

Şühedanın yattığı toprağa düştüm,
Kucağından uçtumsa, ağlama anam,
Allah için, bu yolda ölümü seçtim,
Ocağından uçtumsa, ağlama anam.

Şehitler ölmez inan, hep beraberiz,
Bir daha ölmek için dönmek isteriz,
Şehitlik makamına sizi de bekleriz,
Sensizliğe koştumsa, ağlama anam.

Bu makamla erişiliyor mutlu sona,
Her nefsin arzusu kavuşmak O'na,
Mutluluğu içiyoruz hep kana kana,
Ölmek için coştumsa, ağlama anam.

Şehit anası oldun, gözyaşı neden?
İsyan etme sakın! Bilip bilmeden,
Anlatılmaz bu makam gelip görmeden,
Kurtuluşu seçtimse, ağlama anam.

Buradaki halimizi bir bilseydiniz,
Ağlamayı keserek, hep gülerdiniz,
Bu makamı dünyalara yeğlerdiiz,
Halimi düşünüp te, gül artık anam...

Yetim Hakkını eşi doğum yapınca raporlarla geçiren öğretmenlerimizde düşünse keşke! Mekanın cennet olsun! Keşke Kendini Kurtarsaydın.

Çok duygulandım mekanı cennet olsun. Allah eşine ve geride bıraktığı yavrusuna sabır versin.

Yetim hakkı yiyip palazlanan devlet büyüklerine kapak olsun. Gemicikler, arsalar, bankalardaki milyon dolarlık hesaplar, özel hastanelerde sömürülen vatandaşlardan elde edilen çuval dolusu paralar, karısını, kızını, oğlunu, 7 sülalesini ihya eden din istismarcısı para babaları belki yüzünüz kızarır diyeceğim ama nerdeee..

Buzkırıcı' Alıntı:

Atakum Teknik Lisesi'den devrem olur. Hava Harp Okulunu kazandığı zamanı çok iyi hatırlıyorum. Allah(c.c) rahmet eylesin. Memleketimiz için çok büyük kayıp. :(

Allah rahmet eylesin şehidimize,şehitlerimize,sevenlerine de sabırlar nasip etsin inşallah... :(

Demhar' Alıntı:
Yetim Hakkını eşi doğum yapınca raporlarla geçiren öğretmenlerimizde düşünse keşke! Mekanın cennet olsun! Keşke Kendini Kurtarsaydın.
Nerden nereye hocam nasıl bir kuyruk acısı ki bu şehit bir pilotumuzun olayından sosyal mesaj çıkarmışsın.
Ha benim bir kuyruk acım olamaz ne eşim doğum yaptı ne rapor kullandım. Diyecek tek sözün olamaz.

AhmetERDEN' Alıntı:
Demhar' Alıntı:
Nerden nereye hocam nasıl bir kuyruk acısı ki bu şehit bir pilotumuzun olayından sosyal mesaj çıkarmışsın.
Ha benim bir kuyruk acım olamaz ne eşim doğum yaptı ne rapor kullandım. Diyecek tek sözün olamaz.

size dokunan kısmını anlamadım. etrafımda eminim etrafınızda onlarcası vardır. bu başlık altında polemiğe girmiycem. devlete dolayısıyla millete ait olan her şeyde bu milletin yetimlerinin hakkı vardır. şehidim son ana kadar bunu düşündüyse dedim kendi kendime evinde çocuğuna baktırarak maaş alanlar geldi aklıma! (yazmadan yarım saat önce sigara molasında bunu konuşmuştuk)

Geri