Osmaniye de genç zeytin ağaçları doğal en ucuz 3750 ile 4500 arası değişyor 5 in üstünü isteyenlerde var. Tenekede 17 litre falan var. Yazın geçen yılın yağından almıştım 1400 tl ye iyi ki de almışım
normal(sıcak) sıkımda X lt yağ çıkıyorsa soğuk sıkımda X/2 lt yağ çıkar. hem soğuk sıkım deyip hem de normal sıkımla aynı fiyata satmak kafa karıştırıcı. Yani bu işte bir terslik varYouTube de Aydın da zeytin yağı işiyle uğraşan bir kanal var. Ne derece doğru bilmiyorum ama soğuk sıkım zeytinyağı diye birsey olmadığını Türkiye hiçbir sıkım fabrikanın soguk sıkım yapmadığını söylüyor. Kendisi bir zeytinci olarak böyle bir şey görmediğini söylüyor.
Vardır ama parana göredir o.YouTube de Aydın da zeytin yağı işiyle uğraşan bir kanal var. Ne derece doğru bilmiyorum ama soğuk sıkım zeytinyağı diye birsey olmadığını Türkiye hiçbir sıkım fabrikanın soguk sıkım yapmadığını söylüyor. Kendisi bir zeytinci olarak böyle bir şey görmediğini söylüyor.
herkes bir şey söylüyor bilip bilmeden , soğuk sıkımdan kasıtın ne olduğunu bilmeden, 40 dereceye kadar soğuk sıkım kabul edilir, eğer 40 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta sıkılırsa daha çok yağ çıkar ve asidik düzeyi daha fazla olur, zeytinin kalitesinide bu belirler yani asit düzeyiYouTube de Aydın da zeytin yağı işiyle uğraşan bir kanal var. Ne derece doğru bilmiyorum ama soğuk sıkım zeytinyağı diye birsey olmadığını Türkiye hiçbir sıkım fabrikanın soguk sıkım yapmadığını söylüyor. Kendisi bir zeytinci olarak böyle bir şey görmediğini söylüyor.
Çoğu kişi mut'u bilmez ama en iyi yağ ordadır. Hem akdeniz hem karasal iklim , nem yoktur dolasıyla zeytin asitlenmez , çürümez, Ağzının tadını bilen ordan alır.Deniz kenarındaki zeytin ağır olurbu sene yağım yok. seneye kısmet ..
bir arkadaşımda yağ var. Mut yağı. doğal kimyasal gübre ilaç vs. yok.. alanlar memnun .
isteyenlere iletişim bilgilerini verebilirim
Mut'un eniştesi olarak kayınbabamın teyzeoğlunun fabrikasından gönül rahatlığıyla alabilrsiniz. Biz de orda sıktırıyoruz zeytinleri. EN ufak bir hile olmaz onlarda . https://e-zeytinyagcim.com/Nereden aldığınızıda yazsaydınız keşke arkadaşlar Online olarak alabileceğimiz güvenebileceğimiz bir yer varsa alalım...
Çok haklısınız, peki siz nereden öğrendiniz 40 derece kadar soğuk sıkım kabul edildiğini?herkes bir şey söylüyor bilip bilmeden , soğuk sıkımdan kasıtın ne olduğunu bilmeden, 40 dereceye kadar soğuk sıkım kabul edilir, eğer 40 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta sıkılırsa daha çok yağ çıkar ve asidik düzeyi daha fazla olur, zeytinin kalitesinide bu belirler yani asit düzeyi
herkes bir şey söylüyor bilip bilmeden , soğuk sıkımdan kasıtın ne olduğunu bilmeden, 40 dereceye kadar soğuk sıkım kabul edilir, eğer 40 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta sıkılırsa daha çok yağ çıkar ve asidik düzeyi daha fazla olur, zeytinin kalitesinide bu belirler yani asit düzeyi
TÜRK GIDA KODEKSİ ZEYTİNYAĞI VE PİRİNA YAĞI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/26)Çok haklısınız, peki siz nereden öğrendiniz 40 derece kadar soğuk sıkım kabul edildiğini?
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Demekki 40 derce değil 27 dereceymis. Ve bu derecelerde sıkım yapan fabrika yok diyorlar. Hiç bir fabrika üretim hızını düşürüp bu sıcaklıkta sıkım yapmaz yada makineleri buna uygun değildir bence.TÜRK GIDA KODEKSİ ZEYTİNYAĞI VE PİRİNA YAĞI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/26)
MADDE 14 – (1)
d) “İlk soğuk baskı” ifadesi sadece 27 ˚C’nin altında hidrolik pres kullanılarak zeytin hamurunun ilk mekanik sıkılmasından elde edilen natürel sızma ve natürel birinci zeytinyağları için kullanılabilir.
e) “Soğuk sıkım” ifadesi zeytin hamurunun 27 ˚C’nin altında perkolasyonu veya santrifüjü ile elde edilen natürel sızma veya natürel birinci zeytinyağları için kullanılabilir.
Kaynak: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/09/20170917-9.htm
doğru söylüyorsunuz , sordum fabrikaya , öyleymiş , sonradan damat olunca ben 40 diye biliyordum , yanlış bilgi için kusura bakmayınTÜRK GIDA KODEKSİ ZEYTİNYAĞI VE PİRİNA YAĞI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/26)
MADDE 14 – (1)
d) “İlk soğuk baskı” ifadesi sadece 27 ˚C’nin altında hidrolik pres kullanılarak zeytin hamurunun ilk mekanik sıkılmasından elde edilen natürel sızma ve natürel birinci zeytinyağları için kullanılabilir.
e) “Soğuk sıkım” ifadesi zeytin hamurunun 27 ˚C’nin altında perkolasyonu veya santrifüjü ile elde edilen natürel sızma veya natürel birinci zeytinyağları için kullanılabilir.
Kaynak: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/09/20170917-9.htm