hocam mecbur diye bir şey yok. biz devlet memuruyuz. kaymakamın ya da ilçe mem müdürünün uşağı değil.bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
Neye istinaden mecbur gidiyor açıklarmısın ?bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
Sen deme güzel kardeşim diyecek kişiler emin olun çıkacaktır. Ben şahsen ortama bakarım yaptığım yardım yerini bulacaksa ve karşılığını alacaksam hayır demem ama birileri abuk subuk işleri yıkmaya çalışıyorsa olmaz demesini bilirim. Ben kuzu kuzu yaparım her denileni diyen varsada enayi der geçerim.ronn' Alıntı:ya arkadaş neyin yönetmeliğini yazının peşindesiniz Kaymakam demişse yapacak tabi. Kendi başınıza gelse çıkıp Kaymakamın karşısına diyebilecekmisiniz bana bu görevi veremezsiniz yönetmeliğimde yazmıyor diye adamıda gaza getirmeyin artık :mrgreen:
Sonuçtan bizi de bilgilendir hocam.Kulis' Alıntı:Bugün okul yönetimine dilekçemi verdim. Mevzuat dışı olan bu görevlendirmeyi yapmayacağımı belirttim. Dilekçemi İlçe MEMe gönderdiler; sonucu bekliyorum..
Ben böyle soru soranların nasıl memur olduğuna şaşıyorum, evet arkadaşa yapılan yanlış, evet çok saçma uygulamalar var ama yok görevlendiremez, yok görevlendirme teklif edemez, ilçenin idari amirinden söz ediyoruz. Buyrun 5442 İl Özel İdare Kanunu 31. Madde;kakababa' Alıntı:Neye istinaden mecbur gidiyor açıklarmısın ?bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
..bt.ogretmeni' Alıntı:Ben böyle soru soranların nasıl memur olduğuna şaşıyorum, evet arkadaşa yapılan yanlış, evet çok saçma uygulamalar var ama yok görevlendiremez, yok görevlendirme teklif edemez, ilçenin idari amirinden söz ediyoruz. Buyrun 5442 İl Özel İdare Kanunu 31. Madde;kakababa' Alıntı:Neye istinaden mecbur gidiyor açıklarmısın ?bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
"F) Kaymakam, ilçede teşkilatı ve görevli memuru bulunmayan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın
ilgisi bulunan herhangi bir idare veya daire başkanlığından isteyebilir. Bu suretle verilen işlerin yapılması mecburidir;
G) Kaymakam, ilçedeki idare, daire ve müesseselerde çalışan uzman veya fen kollarına dahil memur ve
müstahdemlerden ilçenin genel ve mahalli hizmetlerine ilişkin işlerin görülmesini asli vazifelerine halel getirmemek şartiyle valiliğe teklif suretiyle istiyebilir. Valilikten alınacak emir üzerine bu memurlar verilen işleri yapmakla ödevlidirler;
"
11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevide dâhil olmak üzere [b]başka bir görev verilmeyecektir[/b].
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs saatleri de dahil), ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve öğrenciler için BT rehberliği görevleriniyürüteceklerdir.İlgili öğretmenlere
nöbet görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
He yav he, yönetmelik, kanundan üsttedir ya, valilik, kaymakamlık görevlendirmesinde ona bakacaklar, btr görevleri ile ilgili o yönetmelik, okuldaki btr görevlerine ek olarak nöbet v.s. görev verilemez demek o. Çok biliyorsunuz gibi atlamışsınız, o mantıkla hiçbir btr'ye haftasonu sınav görevi de vermezler.BaRBaRYaN' Alıntı:..bt.ogretmeni' Alıntı:Ben böyle soru soranların nasıl memur olduğuna şaşıyorum, evet arkadaşa yapılan yanlış, evet çok saçma uygulamalar var ama yok görevlendiremez, yok görevlendirme teklif edemez, ilçenin idari amirinden söz ediyoruz. Buyrun 5442 İl Özel İdare Kanunu 31. Madde;kakababa' Alıntı:Neye istinaden mecbur gidiyor açıklarmısın ?bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
"F) Kaymakam, ilçede teşkilatı ve görevli memuru bulunmayan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın
ilgisi bulunan herhangi bir idare veya daire başkanlığından isteyebilir. Bu suretle verilen işlerin yapılması mecburidir;
G) Kaymakam, ilçedeki idare, daire ve müesseselerde çalışan uzman veya fen kollarına dahil memur ve
müstahdemlerden ilçenin genel ve mahalli hizmetlerine ilişkin işlerin görülmesini asli vazifelerine halel getirmemek şartiyle valiliğe teklif suretiyle istiyebilir. Valilikten alınacak emir üzerine bu memurlar verilen işleri yapmakla ödevlidirler;
"
bende böyle bir yazı yazanın nasıl memur olduğuna şaşırıyorum. yönetmelikleri bilmeden bildiğinizi iddaa etmeyin.
paylaştığınız kanun GENEL bir kanundur ve tüm memurları kapsayabilir. ama BTR halihazırda ayrı bir GÖREVLENDİRMEDİR ve bu görevlendirmenin de KENDİNZE ÖZEL maddeleri vardır
..
Bilişim Teknolojileri RehberliğiGörevi(Tereddütedilenhususlar) (http://igdir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... suslar.pdf)
Buyrun bu da BT Reber öğretmeninin görevleri Yani Ek - 1 (http://igdir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... orevi4.pdf)Kod:11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevide dâhil olmak üzere [b]başka bir görev verilmeyecektir[/b]. -BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs saatleri de dahil), ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve öğrenciler için BT rehberliği görevleriniyürüteceklerdir.İlgili öğretmenlere nöbet görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
bt.ogretmeni' Alıntı:He yav he, yönetmelik, kanundan üsttedir ya, valilik, kaymakamlık görevlendirmesinde ona bakacaklar, btr görevleri ile ilgili o yönetmelik, okuldaki btr görevlerine ek olarak nöbet v.s. görev verilemez demek o. Çok biliyorsunuz gibi atlamışsınız, o mantıkla hiçbir btr'ye haftasonu sınav görevi de vermezler.BaRBaRYaN' Alıntı:..bt.ogretmeni' Alıntı:Ben böyle soru soranların nasıl memur olduğuna şaşıyorum, evet arkadaşa yapılan yanlış, evet çok saçma uygulamalar var ama yok görevlendiremez, yok görevlendirme teklif edemez, ilçenin idari amirinden söz ediyoruz. Buyrun 5442 İl Özel İdare Kanunu 31. Madde;kakababa' Alıntı:Neye istinaden mecbur gidiyor açıklarmısın ?bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
"
bende böyle bir yazı yazanın nasıl memur olduğuna şaşırıyorum. yönetmelikleri bilmeden bildiğinizi iddaa etmeyin.
paylaştığınız kanun GENEL bir kanundur ve tüm memurları kapsayabilir. ama BTR halihazırda ayrı bir GÖREVLENDİRMEDİR ve bu görevlendirmenin de KENDİNZE ÖZEL maddeleri vardır
..
Bilişim Teknolojileri RehberliğiGörevi(Tereddütedilenhususlar) (http://igdir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... suslar.pdf)
Buyrun bu da BT Reber öğretmeninin görevleri Yani Ek - 1 (http://igdir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... orevi4.pdf)Kod:11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1’de belirtilen görevlerin dışında nöbet görevide dâhil olmak üzere [b]başka bir görev verilmeyecektir[/b]. -BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs saatleri de dahil), ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve öğrenciler için BT rehberliği görevleriniyürüteceklerdir.İlgili öğretmenlere nöbet görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
merak ettim bak şimdi acaba o yönetmelikler hangi kanunlara dayandırılarak çıkartılıyor !!!bt.ogretmeni' Alıntı:He yav he, yönetmelik, kanundan üsttedir ya, valilik, kaymakamlık görevlendirmesinde ona bakacaklar, btr görevleri ile ilgili o yönetmelik, okuldaki btr görevlerine ek olarak nöbet v.s. görev verilemez demek o. Çok biliyorsunuz gibi atlamışsınız, o mantıkla hiçbir btr'ye haftasonu sınav görevi de vermezler.BaRBaRYaN' Alıntı:..bt.ogretmeni' Alıntı:Ben böyle soru soranların nasıl memur olduğuna şaşıyorum, evet arkadaşa yapılan yanlış, evet çok saçma uygulamalar var ama yok görevlendiremez, yok görevlendirme teklif edemez, ilçenin idari amirinden söz ediyoruz. Buyrun 5442 İl Özel İdare Kanunu 31. Madde;kakababa' Alıntı:Neye istinaden mecbur gidiyor açıklarmısın ?bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
"
..
61>34 hocamın da dediği gibi kanunlar genel bilgileri içerken yönetmelikler bu kanunların nasıl yürütüleceğini belirten kuralları düzenler. Verdiğiniz örnek te durum hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu gösteren içler acısı bir örnek :alkis:Bakınız TDK ne diyor:
1. Bir kuruluşun çalışma yöntemini belirleyen kuralların tümü.
2. Bu kuralların yazılı olduğu belge, talimatname.
3. huk. Yasa ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan, düzenleyici kuralların yazılı olduğu resmî belge:
..myesil' Alıntı:Görevlendirmesi yapılan arkadaş. Bir gün gidiverseydin, 20+20 araban 15 lira yakmaz. Gitmeden önce de web sitesi için resimleri hazırlamalarını da isteseydin. Hem web sitesini yapsan hem de oradaki öğretmen arkadaşlara azar azar gösterseydin. Bilgisayarlara da şöyle bir göz gezdirsen, ufak tefek sorunları halletsen. Bitmediyse müdürünle konuşup bir gün daha gitsen. Oradaki öğretmen arkadaşlarla çay felan içsen.
Sonuçta senin okulundaki müdürünle bir ilişkin yok mu. Sen dilekçeyi verince müdürün ne düşündü acaba. Sen kaymakam olsan, ilçe mem müdürü olsan böyle davranan öğretmene ne yapardın. Bir ihtiyaç var belli ki...
Hocam Walla senin yazını okuyunca göreve başladığım ilk seneler geldi aklıma. Roman cümleleri gibi..myesil' Alıntı:Görevlendirmesi yapılan arkadaş. Bir gün gidiverseydin, 20+20 araban 15 lira yakmaz. Gitmeden önce de web sitesi için resimleri hazırlamalarını da isteseydin. Hem web sitesini yapsan hem de oradaki öğretmen arkadaşlara azar azar gösterseydin. Bilgisayarlara da şöyle bir göz gezdirsen, ufak tefek sorunları halletsen. Bitmediyse müdürünle konuşup bir gün daha gitsen. Oradaki öğretmen arkadaşlarla çay felan içsen.
Sonuçta senin okulundaki müdürünle bir ilişkin yok mu. Sen dilekçeyi verince müdürün ne düşündü acaba. Sen kaymakam olsan, ilçe mem müdürü olsan böyle davranan öğretmene ne yapardın. Bir ihtiyaç var belli ki...
Al bendende o kadar hocam adam birde bilmiş bilmiş konuşuyor. Valilik onayıyla bir görevlendirme çıkacak sonra bir kaymakam gelip onun üstüne kafasına göre başka bir görevlendirme verecek. Ulan o zaman bu ülkede mahkemeler ne güne duruyor. Gidersin mahkemeye açarsın davanı zorla mı yaptıracaklar. Adam bana kanun bunu emreder diyor. O zaman bu yönetmelik boşa yazılmış. Okul müdürüde idari amirin o zaman onunda her istediğini yaparsın silsile yoluyla kim ne isterse yaparsın bu kafayla. Boş boş konuşup adamı hasta etme bt.ogretmeni.BaRBaRYaN' Alıntı:..bt.ogretmeni' Alıntı:Ben böyle soru soranların nasıl memur olduğuna şaşıyorum, evet arkadaşa yapılan yanlış, evet çok saçma uygulamalar var ama yok görevlendiremez, yok görevlendirme teklif edemez, ilçenin idari amirinden söz ediyoruz. Buyrun 5442 İl Özel İdare Kanunu 31. Madde;kakababa' Alıntı:Neye istinaden mecbur gidiyor açıklarmısın ?bt.ogretmeni' Alıntı:Mecbur gidersiniz de gidip de orada iş yaparsanız o da sizin bileceğiniz iş. Ben olsam giderim ama düzgün hiç birşey yapmam, vakit öldürürüm, hatta daha da bozarım.
"
..