Herşey iyi hoş geçilsin tabii pardusa, hatta sadece okullarda değil tüm devlet kurumlarında geçilsin ama,
Aşılması neredeyse imkansız olan şu sorunu görmezden gelmeyin;
Biz öğretmenlere kurun bunu diyorlar kuruyoruz,
bu çocuk oyuncağı bir app değil koskoca bir işletim sistemi olduğu için MİLYON tane farklı senaryoda farklı sorun çıkarıyor.
Derslerin eğitimin devam ettiği ortam olan okullara
"hadi bakalım siz tester olun bize sorunları söyleyin bizde halledelim" olayına dönüşüyor. Bu kabul edilebilir birşey değil ve bu doğru bir yöntem değil.
Bu iş yapılacaksa eğer;
- Adamakıllı 1-2 yıl bir test aşamasının ardından sağlıklı stabil çalışan bir işletim sistemi ortaya koyarsın
- Bu yazılımı 10-20 okulda test olarak kullandırırsın
- Eğitim için yazılım hazırlayan şirketlerin bu platforma uygun yazılımlarını hazırlamaları için süre ve fırsat verirsin
- Bir uzaktan eğitim veya yerel hizmet içi kısa(1 günlük) temel eğitim verirr eğitim dökümanlarını verirsin BTR öğretmenlerine
- İşletim sistemi büyük oranda sorunsuz hale gelince ondan sonra al kardeşim imaj bu yükle bu zorunlu dersin.
Kusura bakmayın ama şuan varolan girişimlerin çok iyi niyetle ve çok emek harcanarak yapıldığını bilmekle beraber biraz amatörce ve heyecanla
"bakın biz program geliştirebiliyoruz , bakın biz sol tarafa panel koyduk hihi çok cici alın kullanın bunu yerli ve milli" tarzı bir girişim olarak görüyorum.
Eğer bu şekilde olursa atıl kalıp pardusa geçişi 5-10 yıl daha geciktirir.