BBNet'in Fatih projesi formel görüşü nedir?

Kodla Büyü
Kullanabilecek öğretmenler yok kullanımı tek yapacak olan biz formatör öğretmenler olacak öğretmenlere yazın 1,5 ay boyunca ciddi derecede kurs verilmesi gerekiyor eğitimin alınması ve uygulanması gereken bir konu...Güzel bir proje ama uygulamada her zaman geride kaldığımız için biraz sıkıntılı...Bizim kafamıza örülen bir çorap olacak gibi görünüyor...Karşılaşabilecek sıkıntılar ve çözümleri hakkında bütün öğretmenlere kurs verilmesi gerekiyor ama tekrardan söyleyeyim ciddi bir şekilde yoksa aynı teraneden başka birşey olmaz...
 
burası belki yeri değil ama artık başlık almış başını gidiyor.

EKŞİ SOZLUKTEN ALINTILAR
--
yaklaşık 290.000 öğretmenin işsiz olduğu, 270.000 civarında öğretmen açığının olduğu, bazı okullarda öğretmensizlik yüzünden; derslerin, üst sınıf öğrencisi, polis, ziraat mühendisi, imam veya iki yıllık mezunu kişiler tarafından okutulduğu, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik adı altında insanların köleleştirildiği bir ülkede gerçekten yüzyılın projesidir.

keşke eğitim sektörünün büyük sorunları halledildikten sonra böyle bir proje ortaya konulsaydı. işte o zaman hükümetin samimi olduğuna inanabilseydim.
(punkrock1907, 23.11.2010 13:25)
#20955772 paylaş şikayet et


projenin ismini ya da kimin cebine bu projeden ne kadar gireceğini elbette araştırmak lazım ama, arkadaş projeye o "internet cafe" logosunu kim hazırladıysa önce ondan hesap sorulmalı..." "f@tih"... ergen msn kullanıcı adı gibi...
(ahkam kusu, 23.11.2010 13:29)


el kadar çocuğa mavi ekran sendromu yaşatmaktır.
(apedron, 23.11.2010 13:31)


dün haberlerde dinleyene kadar ne projeden haberim vardı, ne de dalga geçildiğinden. ama başbakan sağ olsun bundan bile mağduriyet çıkardı. anlaşılan bu adamlar mağduriyet çıkarmak için akıl almaz yöntemler geliştirip, uygululuyorlar.
(are you talking to me, 23.11.2010 13:41


:)
 
Bence bil tek öğretmeni arkadaşlarım rahat değiller, gelecekten değil yarından bile umutları kalmamışken, kurulacak sınıflardaki donanımlara tamirci olmayı beklerken kendi sıkıntılarından başka bişey söyleyeceklerini de sanmıyorum.
kişisel görüşümü belirteyim,
projede gerçekten güzel şeyler hedefleniyor. bence bu projeye hiçbir bilişimci arkadaşımız karşı çıkmamalı ve çıkmıyordur da bence. Eğer bu projeye karşı çıkıyorsak gelecekte tüm bilişim öğretmenleri faz1 bt sınıfları ayarında sınıflara mecbur kalacaklar. ancak hepimizin ortak görüşü olan altyapı eksikliğidir.
Projenin işlenişindeki yaşanabileceğini düşündüğüm en büyük sıkıntı maalesef ülkemizin ağ altyapısındaki eksiklik.
Telekomun telefon hatlarını çeken adamlar çekilen kabloya o kablodan geçeceklerden habersiz uçurtma ipi bağlar gibi düğüm atıyorlar... bence öncelike telekom altyapısı tekelden çıkarılmalı rekabet ortamı olmalı ve telekom altyapısı güçlendirilmeli. değilse o mebvitaminleri de havada kalır fatih projeleri de...

yanlışların en büyüklerinden birisi de BDE denildiğinde hemen her öğretmene flash öğretmeye çalışıyoruz. sizce mouse tutmasını bilmeyen öğretmenlerin bulunduğu ülkemizde mümkün mü bu.. ki flashta çöpten bir cin ali çizdirmek için saatlerce uğraşanların harcadıkları zamanda ne ders materyalleri hazırlanırdı bi düşünün.
bence öncelik eğitim fakülteleine bilişim dersleri ağırlıklı olarak koyulmalı ve şu andaki mebde görev yapan öğretmenlerin de tez elden iyi bir eğitimden geçirilmesi lazım. eğitim derken sınıf öğretmenlerinden eğitici formatör olmuş formatörlerin verdiği hizmet içi derslerinden bahsetmiyorum tabiki...

işte büyük sıkıntılardan birisi de öğretmenlerimizden bilgisayarı kimse öğrenmiyor az bişey öğrenen de kendisini bilgisayarcı sanıp formatörlüğe zıplıyor. Be güzel sayın hocam öğrendiğin bilgisayar bilgini kendi branşında derslerini anlatırken kullansana…

kısaca meb hizmet içinde görevlendirdiği personeli çok iyi seçmeli hatta h. içi eğitim görevi ünv. lerin öğretim üyelerine veya özel sektör yazılım mühendislerine verilmeli ciddiyet olmalı.Hizmetiçi eğitimler yaz tatillerinde olmalı. Tabi tatillerde kursa katılanların emeklerinin karşılığı olarak ta
kursa katılanlara da katıldıkları için ek ders ücreti verilmeli ki katılım olsun ve verim alınabilsin. Yoksa tatile gider gibi hizmet içi eğitime gidip gelmenin anlamı nekine…

bilgisayarlı eğitimde temel sorun öğretmenin bilgi ve beceri eksikliği olacaktır.
Malum katıldığımız kurs ve seminerlerde p.point ile projeksiyondan sunum yapmaya çalışırken bile flashlardan bulaşan virüslerle baş etmeyi bırak projeksiyonu bile açamayan eğiticilerin verdiği kurs ve seminerleri düşünün ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız...

Kısaca bilgisayar kullanmayı bildiğin sürece eğitime destek olur değilse zaman çalmaktan başka bir işe yaramaz.

Bütün bunlara rağmen projeden umutluyum. Birileri bu işten para da kazansa birileri kötü niyetli kullanmaya da çalışsa yinede bilişim alanında ülkemizi ileriye götüreceğine inanıyorum.
Okullarda bilişim dersleri zorunlu ve ders sayıları arttırılarak okutulmalı.

7-8. sınıflarda gereksiz Office programları ile zaman kaybetmek yerine algoritma ve temel bilişim dersleri verilmelidir.
Bu imkanlar sağlandığında otomatik olarak biz bilişim teknolojileri öğretmenlerinin dert ve sıkıntıları da ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

bize sorarsanız duyacaklarınız aşağı yukarı bunlar bence. Yoksa aşağıdaki hikayedeki gibi olayı Jeologa sorarsanız konuyu depremle bağdaştırması da muhtemeldir bence :)

(Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunuyormuş. Birden yağmur bastırınca, bunlar da hemen yakındaki bir arazi evine sığınmışlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz evden ayrılmış. Bunlar ev sahibini beklerken, dikkatleri soba üzerinde toplanmış. Soba yerden 1 metre yukarda, altındaki dizili taşların üzerindeymiş. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair, kendi aralarında tartışmaya başlamışlar.
Kimyacı:
-Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış.
Fizikçi:
-Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.
Jeolog:
-Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan, herhangi bir deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak, yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış.
Matematikçi:
-Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış.
Antropolog:
-Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle, sobayı yukarıya kurmuş.
Bu sırada ev sahibi gelmiş. Ona sobanın yukarda olmasının nedenini sormuşlar. Adam demiş ki:
-Boru yetmedi!.. )
 
e ne olacak şimdi? Başbakanlık bari açıklama yapsa nasıl bir sistem oluşturulacak diye!!!
 


Protokol imzalanırken oradaydım. MEB bakanı Ulaştrma bakanı ve başbakanın konumalarını dinledim. Başbakan yine kendilerini öven sözler söyledi boyuna. Yiğidi öldür hakkını ver derler, bilişim konusunda türkiyeyi ilerlerttiler ama usulsüzce bazı insanların zengin olması ve sebinde beş para yokken bazı insanların 8 yıl içinde Türkiyenin en zengin insanlarının arasına yerleşmesi beni rahatsız ediyor. Cevaplamaya çalışayım soruları...

Öğrenme nesneleri, içerikler hazır mı?

KESİNLİKNE HAZIR DEĞİL. Muhtemelen ciddi bir materyal hazırlığının tamamlanması 4-5 yılı bulacak. Bizleri proje hazırlamak için maddi manevi teşvik etmiyorlar. 1 öğrenme nesnesine max 50 tl ödeneceğini duydum

Bu proje için öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri verildi mi, veriliyor mu?

Şuan saçmasapan HEM eğitimleri veriliyor. Öğretmenler 2 hafta gidiyor ama bomboş geliyor. Bilgisayar konusunda genel olarak temelleri çok zayıf.Ciddi ciddi BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI dersi almaları lazım.

Küstürülen bt öğretmenleri bu projenin neresinde?

Küstürülen BT öğretmenleri projenin eşşeği konumunda olacak. Semeri sırtımıza vuracaklar.

Okullardaki bt sınıfları BDE için ne kadar kullanılmış? Bu projeyle sınıflarda ne kadar kullanılacak bunun araştırması fizibiletisi var mı?

Çoğu okulda sadece projeksiyon ihtiyaycı olduğunda kullanılıyor.

Fatih projesiyle eğitimde yeni bir çığır açılacak mı, yoksa bu halde öğretmenler internetten 2 tıklamayla buldukları hazır sunuları görselleri animasyonları tık tık izletecek mi? Bilinçli bir şekilde kullanılmazsa yine tek taraflı öğrenme olmaz mı?

Fatih projesi iyi değerlendirilirse eğitimde çok yararlı olur. Bana biraz siyaset kokuyor gibi geldi. İhalelerde experin(Ülker grubu-başbakanın ortaklığı da olan bir firma bildiğim kadarıyla) cebini dolduracaklar yine. Akıllı tahtalarda uçuk fiyatlardan bahsedildiğini duyuyoruz.
 
hemenyardim' Alıntı:
Bir Tahtanın Ne Kadar Akıllı Olacağı Onu Kullanacak Olanın Aklı İle Doğru Orantılıdır.

:alkis: :alkis:

önce öğretmeni eğit, ortamı hazırla, sonra akıllı tahtaları kurarsın. birilerini zengin yapmak için altyapı oluşturmadan, akıllı tahtada kullanılacak döküman havuzun olmadan akıllı tahta koysan ne oluuurr, koymasan ne olurrr!!
 
Zaten okulların çoğunda bilgisayar ve projeksiyon var. fakat bunlar öğretmenlerin tv olarak kullandıkları teknolojiler. Eğitimciler eğitilmeden bu proje işlemez....
 
Maalesef sesimizi duyuramıyoruz ve bizi dinleyen birileri hiç bir zaman olmayacaktır. birileri zengin edilecek duyduğum kadar kont bilgisayar ile anlaşma yapılmış, hedef eğitim-öğretim değil birilerinin kasasını doldurmak
 
1. öncelikle okulların fiziki alt yapıları düzeltilmeli. Sobalı bir okula kömür verilmiş. Fakat kömür kalitesiz. Kalitesiz kömüre bile razıyız da... tutuşturmalık odun verilmedi. biz çocuklardan odun istedik, çıra istedik. Sobalı okulda bir hizmetli yok. Dolayısıyla sobayı yakmaya çalışarak ders işliyoruz. ilk ders sobayı yakmayı tam beceremediğimiz, sınıf tam ısınmadığı için titreyerek ders işlemeyi bırakıp ikide birde sobaya bakıp tutuştu mu acaba diye kontrol ederek tutuşmadığını görüp tekrardan tutuşturmak için yine elimizdeki kısıtlı sayıdaki odunlarla sobayı tutuşturmaya çalışıyoruz..

yani kısaca.. okullara temizlik görevlisi bile verilmediği, kaloriferci verilmediği bir okulda akıllı tahta olsa boş..

2. Öğretmenlerimizin bilgisayar kullanma yetenekleri kısıtlı.. Akıllı tahta için akıllı öğretmen lazım. çalıştığım şehrin güzide okulunda çalışan emekliliğini doldurduğu halde emekli olmayan her eokul döneminde eokula notları girerken ben bu işi yapamıyorum artık emekli olmam gerekir derken eokula notlar girildikten sonra emeklilikten vazgeçen bir çok öğretmen mevcut..

Yani kısaca eokula yazılı notunu giremeyen öğretmenlerimiz acaba akıllı tahtayı nasıl kullanacak.

Buraya kadar genel sorunlardı..

akıllı tahta için asıl sorun şu.. Akıllı tahta için internete ihtiyaç duymayan ders içeriklerinin oluşması lazım. Özellikle belirttim internete ihtiyaç duymayan diye..
Çünkü okullarımızdaki internet o kadar yavaş ki.. aynı anda 20 tane bilgisayar internete giremiyor. İnternet hızları artırılacak deniliyor ama yine de yeteceğini düşünmüyorum. Örneğin bizim okulda vitamin için internete girip çocuklara bir şeyler gösteremediğimiz çok oldu. normal bir web sitesini bile gösteremedik. Hatta kendi sitemdeki matematik ile ilgili denklemler ile ilgili animasyonları üstelik bir de meb yasaklamış. hangi akla hizmetle..

Bu sebeple öğretmene ihtiyacı olan ders içeriklieri öğretmene flash bellek ile verilmeli. öğretmen o ders içeriklerini düzenleme yetkisine sahip olmalı.

Bu konuyu şöyle biraz açıklayalım. Örneğin bir matematik öğretmenine powerpoint sunusu şeklinde ders anlatım sunuları, powerpointte hazırlanmış soru slaytları verilmeli. powerpoint olarak verilmeli diye belirttim çünkü bu slaytları öğretmen gerektiğinde sınıfına uygun soruları seçip sınıfına uymayan soruları gizle yaparak dersinde işleyeceği soruları belirlemiş olur.

ben şahsen.. bu akıllı tahtanın sadece okullara projeksiyon ve bilgisayar kazandıracağını ama derslerde verimli olarak kullanılamayacağını hissediyorum. Sebebi de gerekli ders içeriklerinin hazırlanamaması olacak..
 
Bakın kardeşlerim, eğer sadece bu ortamda kapanıp kalmazsanız, internetin her ortamını (Sosyal ağlar, gazete küpürleri altına yorumlar, bloglar..vs) ben eminim bu mücadeleden sonuç alınır. Gerçekten bu projeye sahip çıkmak (tüm olumsuzluklarının altını çizerek) fikirlerimizi diğer insanları kırmadan ama tüm çıplaklığı ile söylemek bilişim öğretmenlerinin bilişim dersi konusunda haklılığını ortaya koyacaktır. Toplumun bundan etkilenmemesi mümkün değildir.

Yakın bir zamanda Eğitek Genl Müdürü ile bir toplantım var. O toplantıda da ben öğretmenlerin hizmet içi eğitimi ile ilgili bir proje sunacağım. Eğer ilgilenen olursa buraya da sunumunu eklerim.

Aslında söylenenlerin hepsi doğru, ayrıca eksik. Bu kadar sistemin bakımı ve ayakta tutulması, teknik sorunları doğrudan sizlerin üzerine kalacak. Artık tekniker olacağınız aşıkar gözüküyor. Ben o mesleği kesinlikle küçümsemiyorum. İşin hoş tarafı mühendislikten çok sevdiğim bir iştir. Aranızda da bundan gozunmayacak, bu işi isteyerek severek yapacak çok insan vardır ve zaten yapıyorsunuz da... Sizler okulların görünmez kahramanlarısınız ama öğretmenlik ktsal bir meslektir. O başka.

Aşağdakine benzeri bir mesajı, daha çok madde madde olarak yazarsanız bazı basın araçlarında duyurabilirim. Aslında br basın toplantısı düşünmüştüm Ankara'da ama pek istekli değilsiniz.

Saygılar,

Sanırım hepimizin mutabık olduğu nokta biz bu projeye karşı değiliz fakat mevcut fiziki şartlarda, alt yapısı olmadan, planlama var mı yok mu bilmeden, daha önce uygulanan ülkeler, pilot okullar vs lerde nasıl sonuçlar elde edilmiş, kar zarar getirisi götürüsü nedir bunlar bilinmeden, biliniyorsa da kamuoyu ve öğretmenlerle paylaşmadan böyle bir işe kalkışılması, öğretmenlerimizin bilgisayar bilgi seviyesi ölçülmeden, ölçüldüyse gerekli eğitim programları açıklanmadan planlanmadan, bu işin alt yapısını oluşturacak olan bt öğretmenleri ve bt derslerini yok ederek, hiçe sayarak, biz yapıyoruz böyle olacaktır denilmesi.

Projenin muhakkak bir çok getirisi olacaktır, biz bt öğretmenlerine de muhakkak yeni imkanlar çıkacaktır, tüm camiaya bilişim ve bde konusunda gelişim zorunluluğu getirecektir. Tüm öğretmenler için artık bilgisayarı günlük hayatta bilmek kullanmak yetmeyecek, herkes zorunlu olarak kendini geliştirecektir. Forumda sorulan sorulara cevaplara baktığımız zaman bu zorunlu gelişimin bizim içinde gerekli olduğu ortada değil mi arkadaşlar.

İnşallah bir an önce bakanlık yetkilileri bu projenin detayları konusunda bilgilendirir ve hızlı bir şekilde hizmet içi faaliyetlere başlar. BT derslerinin ne kadar gerekli olduğunuinşallah iş işten geçmeden yatırımlar heba olmadan görür önlem alırlar. Dersleri elinden alınan, psikolojik baskılaraltında görevlerini sürdüren bt öğretmenleri bu projede verimli kullanılamaz ve çalışma şartları düzenlenemezse proje kesinlikle verimli uygulanamaz diyorum, buna itiraz edebilecek tek bir yetkili bir olamaz.

Heyecan verici bir yatırım, bu kadar büyük bir proje, okullara gelecek bu kadar çok teknoloji beni heyecanlandırıyor, verim alınabilirse eğer süper işler yapılabilir fakat ümidimizin yine kırılmasını düşünmek istemiyorum bile artık. bunun için haklarımızı alana kadar yapılan çalışmalara en azından sosyal ortamlarda isteklerimizin sıkıntılarımızın duyurulmasına tüm arkadaşlarımız katkıda bulunmalı. İş işten geçti geçiyor artık, inşallah bu proje bize de ülkemizi de hayırlar getirir.
 
niyazi bey ankarada yapmayı düşündüğünüz basın toplantısından lütfen vazgeçmeyin yine toplanıp sizinle basın toplantısında yeralırız
 
Birçok arkadaşımız formatörlük kalksın diyor, velev ki kalktı;

bi sınıf öğretmeni geldi "hocam bakarmısınız tam da çocuklara anlatacağım sırada bi sorun oluştu" deyince yardım etmeyecek kadar vicdansız arkadaş yoktur herhalde.

NİYAZİ BEY'e lütfen okuyun: doğru söylüyorsunuz yukarıda da söylediğim gibi 4 duvar dan oluşan okul içerisinde olduğumuz sürece fatih projesi ile birlikte okullarda ki 10 larca laptop projeksiyon akıllı tahta vs. altından kalkmamız mümkün değil.

Benim önerim şu; meslek liselerinin bilgisayar bölümünden mezun olmuş öğrencilerin orta öğretim kpss puanı ile okullarda teknisyen statüsünde istihdam edilmesi. bu proje ile birlikte;

1- meslek liselerinin cazibesi artar.
2-her okula 1 kişi diye düşünürsek ciddi istihdam alanı oluşur.
3-biz böte ciler de fatih projesi nin yazılımsal kısmına daha iyi yoğunlaşırız.

forumda ki arkadaşlara; bu yazdıklarıma itiraz edenler kısaca yazarsa katılanlar da belirtirse zannımca NİYAZİ BEY in bahsettiği formel bir görüş çıkar.
 
bayraMNS' Alıntı:
Birçok arkadaşımız formatörlük kalksın diyor, velev ki kalktı;

bi sınıf öğretmeni geldi "hocam bakarmısınız tam da çocuklara anlatacağım sırada bi sorun oluştu" deyince yardım etmeyecek kadar vicdansız arkadaş yoktur herhalde.

NİYAZİ BEY'e lütfen okuyun: doğru söylüyorsunuz yukarıda da söylediğim gibi 4 duvar dan oluşan okul içerisinde olduğumuz sürece fatih projesi ile birlikte okullarda ki 10 larca laptop projeksiyon akıllı tahta vs. altından kalkmamız mümkün değil.

Benim önerim şu; meslek liselerinin bilgisayar bölümünden mezun olmuş öğrencilerin orta öğretim kpss puanı ile okullarda teknisyen statüsünde istihdam edilmesi. bu proje ile birlikte;

1- meslek liselerinin cazibesi artar.
2-her okula 1 kişi diye düşünürsek ciddi istihdam alanı oluşur.
3-biz böte ciler de fatih projesi nin yazılımsal kısmına daha iyi yoğunlaşırız.

forumda ki arkadaşlara; bu yazdıklarıma itiraz edenler kısaca yazarsa katılanlar da belirtirse zannımca NİYAZİ BEY in bahsettiği formel bir görüş çıkar.
Hocam piyasada bir sürü iki yıllık teknik servis ya da donanım mezunu insan var. Açarsın kadroyu bu adamlar okulların kadrolu teknik servis elemanı olur biz ya dersimize gireriz ya da eğitim teknoloğu oluruz.
Bu kadar basit!
 
skipper_forum' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
Birçok arkadaşımız formatörlük kalksın diyor, velev ki kalktı;

bi sınıf öğretmeni geldi "hocam bakarmısınız tam da çocuklara anlatacağım sırada bi sorun oluştu" deyince yardım etmeyecek kadar vicdansız arkadaş yoktur herhalde.

NİYAZİ BEY'e lütfen okuyun: doğru söylüyorsunuz yukarıda da söylediğim gibi 4 duvar dan oluşan okul içerisinde olduğumuz sürece fatih projesi ile birlikte okullarda ki 10 larca laptop projeksiyon akıllı tahta vs. altından kalkmamız mümkün değil.

Benim önerim şu; meslek liselerinin bilgisayar bölümünden mezun olmuş öğrencilerin orta öğretim kpss puanı ile okullarda teknisyen statüsünde istihdam edilmesi. bu proje ile birlikte;

1- meslek liselerinin cazibesi artar.
2-her okula 1 kişi diye düşünürsek ciddi istihdam alanı oluşur.
3-biz böte ciler de fatih projesi nin yazılımsal kısmına daha iyi yoğunlaşırız.

forumda ki arkadaşlara; bu yazdıklarıma itiraz edenler kısaca yazarsa katılanlar da belirtirse zannımca NİYAZİ BEY in bahsettiği formel bir görüş çıkar.
Hocam size katılıyorum.
Hocam piyasada bir sürü iki yıllık teknik servis ya da donanım mezunu insan var. Açarsın kadroyu bu adamlar okulların kadrolu teknik servis elemanı olur biz ya dersimize gireriz ya da eğitim teknoloğu oluruz.
Ama onlara formatör gibi saçm sapan bir isim verilmez
Teknik servis elemanı denir olur biter!
Bu kadar basit!
 
evet kesinlikle bu fikir üzerine yoğunlaşalım teknik destek elemanı alsınlar bizde yazılım ve bt dersimize verimli olalım
bu fikri çok tuttum
 
skipper_forum' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
Birçok arkadaşımız formatörlük kalksın diyor, velev ki kalktı;

bi sınıf öğretmeni geldi "hocam bakarmısınız tam da çocuklara anlatacağım sırada bi sorun oluştu" deyince yardım etmeyecek kadar vicdansız arkadaş yoktur herhalde.

NİYAZİ BEY'e lütfen okuyun: doğru söylüyorsunuz yukarıda da söylediğim gibi 4 duvar dan oluşan okul içerisinde olduğumuz sürece fatih projesi ile birlikte okullarda ki 10 larca laptop projeksiyon akıllı tahta vs. altından kalkmamız mümkün değil.

Benim önerim şu; meslek liselerinin bilgisayar bölümünden mezun olmuş öğrencilerin orta öğretim kpss puanı ile okullarda teknisyen statüsünde istihdam edilmesi. bu proje ile birlikte;

1- meslek liselerinin cazibesi artar.
2-her okula 1 kişi diye düşünürsek ciddi istihdam alanı oluşur.
3-biz böte ciler de fatih projesi nin yazılımsal kısmına daha iyi yoğunlaşırız.

forumda ki arkadaşlara; bu yazdıklarıma itiraz edenler kısaca yazarsa katılanlar da belirtirse zannımca NİYAZİ BEY in bahsettiği formel bir görüş çıkar.
Hocam piyasada bir sürü iki yıllık teknik servis ya da donanım mezunu insan var. Açarsın kadroyu bu adamlar okulların kadrolu teknik servis elemanı olur biz ya dersimize gireriz ya da eğitim teknoloğu oluruz.
Bu kadar basit!
O kadar basit değil. Bu kişilere kadro verilirse -aynen hizmetlilerde olduğu gibi- bunlara da iş yaptırılamaz. Böylece iş gene öğretmenlerin başına kalır.
 
okullara hizmetli bile göndermeyen devlet kolay kolay tekniker göndermez. en kolayı ilçe milli eğitimde bir birim oluşturulur ve orada tekniker bilgisayarları tamir eder, uzak olan ya da bilgisayarı getiremeyecek olan okullara da haftanın belli günlerinde araç ayarlanarak teknik servis hizmeti verilir.

bilgisayar, projeksiyon, akıllı tahta ile ilgili yeterli hizmet içi eğitim verilirse bt okul formatörüne bile gerek kalmaz. (bunu milli eğitim akıl ederse bilişim teknolojileri öğretmeni ihtiyacı sadece meslek liselerinde olur dolayısıyla böte mezunları eğitim teknoluğu ünvanını kullanmak zorunda kalırlar, nasılsa öğretmen olmak istemeyenler da var aramızda, çok yerinde olur bence) "bilişim teknolojileri" dersimizin mutlaka ama mutlaka bir saat bile olsa zorunlu olması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım. esen kalın, formatörlüğe kesinlikle güvenmeyin.
kazuo' Alıntı:
skipper_forum' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
Birçok arkadaşımız formatörlük kalksın diyor, velev ki kalktı;

bi sınıf öğretmeni geldi "hocam bakarmısınız tam da çocuklara anlatacağım sırada bi sorun oluştu" deyince yardım etmeyecek kadar vicdansız arkadaş yoktur herhalde.

NİYAZİ BEY'e lütfen okuyun: doğru söylüyorsunuz yukarıda da söylediğim gibi 4 duvar dan oluşan okul içerisinde olduğumuz sürece fatih projesi ile birlikte okullarda ki 10 larca laptop projeksiyon akıllı tahta vs. altından kalkmamız mümkün değil.

Benim önerim şu; meslek liselerinin bilgisayar bölümünden mezun olmuş öğrencilerin orta öğretim kpss puanı ile okullarda teknisyen statüsünde istihdam edilmesi. bu proje ile birlikte;

1- meslek liselerinin cazibesi artar.
2-her okula 1 kişi diye düşünürsek ciddi istihdam alanı oluşur.
3-biz böte ciler de fatih projesi nin yazılımsal kısmına daha iyi yoğunlaşırız.

forumda ki arkadaşlara; bu yazdıklarıma itiraz edenler kısaca yazarsa katılanlar da belirtirse zannımca NİYAZİ BEY in bahsettiği formel bir görüş çıkar.
Hocam piyasada bir sürü iki yıllık teknik servis ya da donanım mezunu insan var. Açarsın kadroyu bu adamlar okulların kadrolu teknik servis elemanı olur biz ya dersimize gireriz ya da eğitim teknoloğu oluruz.
Bu kadar basit!
O kadar basit değil. Bu kişilere kadro verilirse -aynen hizmetlilerde olduğu gibi- bunlara da iş yaptırılamaz. Böylece iş gene öğretmenlerin başına kalır.
 
kazuo' Alıntı:
O kadar basit değil. Bu kişilere kadro verilirse -aynen hizmetlilerde olduğu gibi- bunlara da iş yaptırılamaz. Böylece iş gene öğretmenlerin başına kalır.

hocam o yüzden meslek lisesi bilgisayar mezunu dedim.

format atabilsin
ağ kurabilsin
web sitesini güncellesin yeter

zennediyorum bunu bilgisayar mezunları yapabilir.

ben de en önemli meselenin dersimizin zorunlu olması gerekir diye düşünüyorum
 
Sayın Saral;

Şuan görevde olan ve bu forumu takip eden öğretmenler kendi dersleri ile ilgili kaygılarından dolayı haklı olarak projeyle ilgili bir görüş ortaya koymakta zorlanıyorlar. Benzer bir durumu ankara da bir eğitimde turan beyle beraberken de yaşadık. Sayın Turan Şişman bey "bu projeyle ilgili görüşleriniz nedir nasıl geliştirilerilebilir" diye sorduğunda arkadaşlarımız bilgisayar dersinin durumundan ve yaşanan sıkıntılardan bahsetmeye başladılar. Sayın Turan ŞİŞMAN " arkadaşlar ben 4 senedir BÖTE kurultaylarına katılıyorum, sorunlarınızı biliyorum ancak burada fatih projesinden bahsedelim onun gelişmesi yönünde fikirlerinizi paylaşın sonra odamda sizlerle BÖTE ile ilgili konuşalım" dediği halde arkadaşlarımız kaygılarından dolayı bunu duymadılar ve okuldaki sıkıntılarını anlatmaya devam ettiler. Foarum üzerinde de benzer bir hava hakim malesef.

Proje ile ilgili kişisel görüşüm

proje BT öğretmenleride dahil olmak üzere okullara PC ve Projeksiyon konması şeklinde olarak algılanıyor oysa projenin en mühim ayağı müfreadatın teknoloji destekli eğitim standartlarına göre revizesi ayağıdır ve içeriklerin güncellenmesi kısmıdır.

Proje ile ilgili bakanlıktaki kimselerle görüşme fırsatınız oluyorsa

proenin 5 ayağı ile ilgili eş zamanlı ilerlemeden vazgeçilmelidir,
öncelik müfredat değişikliklerine verilmeli
akabinde müfredata uygun e-içeriklerin tamamlanması sağlanmalı
e-içeriklerle ilgili tüm öğretmenlerin hizmetiçi eğitimi tamamlanmalı(paylaşabileceğinizi söylediğiniz sunuyu paylaşabilirseniz sevinirim)
donanım en son işler hale getirilmelidir.

Ancak sanırım ilerleme ya eş zamanlı olacak yada benim söylediğim sıralamanın tersi şekilde ki bu da birinci adımda alınan teknolojik donanımın son adım tamamlandığında eski teknoloji halini almasına sebep olacak.

Duyarlı bir şekilde, öğrencilerin maksimum verimi alabilmeleri için söylediklerimi dikkate alırsanız sevinirim.
Saygılarımla.
 
Geri
Üst