arkadaşlar ortaokulda ilk konular teorik. Yazılılarda test kullanımı olmayacak. Ne düşünüyorsunuz nasıl yapacaksınız? buradan soru paylaşımları olursa elimizde kaynak olmuş olur. Kitap olmayınca elde sıkıntılarda oluyor açıkcası.
Hocam öncelikle fen lisesinde seçmeli değil zorunlu iki saat bilişim teknolojileri ve yazılım dersi var. Aynı şekilde fen lisesi içinde kazanım seçildi ve açık uçlu ya da kısa cevaplı sorular sorulacak.anadolu ve fen liselerindeki seçmeli bilişim teknolojiler ve yazılım dersi için durum nedir arkadaşlar, bizde mi açık uçlu soru soracağız ben tam anlayamadım
ORTAK YAZILI SINAV KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI
Okul geneli uygulanacak ortak yazılı sınavlarda il sınıf/alan zümreleri ve İstanbul Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan konu soru dağılım tabloları kullanılacaktır.istanbul.meb.gov.tr
konu dağılımları burada tüm dersler için. bir senaryo seçip soru dağılımını da öğrenciye vermek gerekiyormuş. mesela ben 5 soruluk bir senaryo seçtim.
Bizim ilde zümre toplantısı tekrarlandı ve uygulama sınavı yapılması kararı alındı. tüm bilişim sınavları uygulama sınavı olacak. kazanımlara göre değerlendirme ölçeğimiz olacak, sınavdan önce idareye onaylatacağız şeklinde karar geldi.Bilişim sınavlarının nasıl olacağına ilişkin eline il yada ilçeden resmi yazı ulaşan varsa buraya eklermisiniz arkadaşlar?
Sınav tarihleri geliyor ama hala net bir durum yok.
Hocam uygulama sınavı derken sınavı online da hazırlayıp yine klavyeden cevap yazdırmayı mı kastediyorsunuz . Yani kağıt sınavını online çevirmeyi mi karar aldınız?Bizim ilde zümre toplantısı tekrarlandı ve uygulama sınavı yapılması kararı alındı. tüm bilişim sınavları uygulama sınavı olacak. kazanımlara göre değerlendirme ölçeğimiz olacak, sınavdan önce idareye onaylatacağız şeklinde karar geldi.
Sanırım "Bilgisayar İşletmenliği Uygulama Sınavı" gibi neyi yaptıysa ona göre öğrencinin ölçeğinde puan vererek olsa gerek.Hocam uygulama sınavı derken sınavı online da hazırlayıp yine klavyeden cevap yazdırmayı mı kastediyorsunuz . Yani kağıt sınavını online çevirmeyi mi karar aldınız?
Yani programlama lise düzeyi olur da, dediğiniz gibi scratch için nasıl açık uçlu sınav hazırlarız bilmiyorum, uygulama sınavı olsa onun için de her okulun şartları uygun değildir.Bir aralar bu dersin sınavı kağıt üzerinden olmaz, uygulama dersi bu her yere BT sınıfı yapmalıyız diyenler, şuan da bu dersten kağıt üzerinde açık uçlu sınav yapacaksınız diyor . Yahu el insaf hadi ilk sınava eyvallahta ,programlama/kodlama kazanımlarını nasıl açık uçlu soruya çevireceksiniz? Bizim bölüm için mantık dışı bir uygulama. Gerçi bizim ülkemizdeki üstdüzey yöneticilerimiz kodlama olayını kağıt üzerinden boyama etkinlikleri gibi gördüğünden bu tarz uygualamaları enteresan karşılamıyor olmamız gerekli!
İlk yazılı için algoritma ve akış şeması üzerine sorular sorucam ,diğer sınavları uygulamalı yapmayı düşünüyorum.Seçmeli robotik ve kodlama dersine giriyorum 5.sınıf yazılısı nasıl olacak giren var mı bu derse
Merhaba hocam çıkan yönetmelikte açık uçlu ve kısa cevaplı diyor. Daha önce değişmeyen maddeye göre mi yapacaksınız yoksa kendi kararınız mı?İlk yazılı için algoritma ve akış şeması üzerine sorular sorucam ,diğer sınavları uygulamalı yapmayı düşünüyorum.
Yeni yönetmeliğe görer hazırlayacağım,testleri kısa cevaba dönüştüreceğiz mecburenMerhaba hocam çıkan yönetmelikte açık uçlu ve kısa cevaplı diyor. Daha önce değişmeyen maddeye göre mi yapacaksınız yoksa kendi kararınız mı?
sorularınızı paylaşir mısınız hocam, örnek olması açısından bi bakalım10 adet kısa cevaplı soru hazırladım. Kısa dediğim tek kelimelik....
Hocam excel halini paylaşabilir misiniz?Soru dağılım tablosunda yer alan senaryolar nedir arkadaşlar bilen var mı? Solda verilen kazanımdan sorabileceğimiz soru sayısı mı?
Hocam excel halini paylaşabilir misiniz?