en son hangi filmi izlediniz?

Kodla Büyü
Parhelion' Alıntı:
imdbde 8.7 puan almış 2014 yapımı Boyhood isminde bir film var. Sakın ha puanına aldanıp 2 s 45 dknızı hayatınızdan çalmasına izin vermeyin. Hiçbir amaç ve sonuç yok bu kadar boş bir film görmedim :-1:
o hatayi ben yaptim hocam. Turkcesi cocukluk sanirim. 12 yilda cekilmis ayni oyuncularla. Oscar a aday diye izledim ama izleyemedim desem yeri. Bir de budapeste otelinde o hataya dustum. Tarz meselesi tabi. O da oscar adayi. Bu gun de her seyin teorisi ni izledim 10 numara. Hawking rolundeki oyuncu oscari alir bence...
 
Bilgisayar Bilimlerinin temellerini atmış Alan Turing'i tanıyalım.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing

Ayrıca Alan Turing'in 2.dünya savaşında Nazilerin iletişim için kurdukları şifreli bir sistem olan Enigma kodlarını kırmasını anlatan The Imitation Game adlı filmini de izlemenizi tavsiye ederim.

Edit: Daha sonra Alan Turing'in hayatını anlatan belgesel-drama olan CodeBreaker(2011)'i de izleyebilirsiniz. Enigma(2001) adlı bir film daha önceden yapılmıştır ama Alan Turing'inden bahsedilmemiştir.Bunlar hep hollywood!!
Web sayfalarında çokça karşılaştığımız captcha testininde fikir babasıdır.Açılımıında kendi adı vardır. (completely automated public turing test to tell computers and humans apart)
Yani bilgiyi giren kişinin robot mu yoksa insan mı olduğunu olduğu üzerine Turing testleri yapılmış.
Adına da bir kitap yazılmış: The Man Who Knew Too Much: Alan Turing and the Invention of the Computer (Great Discoveries)

Kısacası BT'cilerin genel kültür olarak okuması ve araştırması gereken bir bilim adamı Alan Turing.
 
1- PK 2-Her çocuk özeldir 3-Yarının sınırında.

Üçüde güzel. Sıralama beğeniye göre yapıldı.
 
Fury => 2.Dünya Savaşını anlatan başrolünde Brad Pitt'in oynadığı film..Eh işte diyebileceğim bir savaş filmi
 
2001: A Space Odyssey (uzay yolu macerası) Stanley Kubrick severler izlemiştir zaten... bilim kurgu seviyorsanız tavsiye edebilirim
 
Parhelion' Alıntı:
imdbde 8.7 puan almış 2014 yapımı Boyhood isminde bir film var. Sakın ha puanına aldanıp 2 s 45 dknızı hayatınızdan çalmasına izin vermeyin. Hiçbir amaç ve sonuç yok bu kadar boş bir film görmedim :-1:

Bahsettiğiniz filmi bilmiyorum ama, Ucuz Roman (1994) da imdb de 8,9 almış, aynı dediğiniz gibi bu film de o kategoriye giriyor arkadaşlar, amaç, sonuç yok.. Zaman kaybı, film bitince eşimle birbirimize bakıp, eee dercesine bitti film ...
 
jon wick.
sırf keni rııvs e filim çekmek ve bir iki aksiyon sahnesi olsun diye yapılmış bir filim.
yüksek sesle ve aksiyon için seyredilirse vakit geçirilebilir.
 
sesumut' Alıntı:
Yıldızlararası filminin izledim. Ama sonu biraz ilginç bir film. Bence puan 7

hacı o film harika 8.9 hakediyor.solucan deligi,kuantum fizigi ve bir suru bilgi var.ayrıca dunyada kum fırtınaları,insanlık hep mısır yiyor.ilginc degil mi?
 
Geri
Üst