Çoklu Dil Eğitimi Projesi Cimere yazalım.Bu proje ile dersimiz kaldırılıyor!!

Kodla Büyü
Gerçekten lanet olsun böyle branşa... Ders yok, norm yok, ders olsa yönetim ile iyi olamazsan dersin seçilmez, yer değişmek istesen yer yok, son yönetmelikle norma düşsen kendini resen ücra ilçede buluyorsun. 20.yilda hala aynı sıkıntılar. Yöneticilik desen ordasi da apayrı sıkıntı vallahi başka kurumlara imreniyorum. İnsanlar bir yerde işe başlıyor ordan emekli oluyor.

Devlet bunca kitap basıyor.Bu bilgisayar kitapları turkcelestirilip tüm sınıflarda ders sayisi artirilip okutulamaz mi?Bu çocuklara tasarim kodlama dersi lazım değil mi?Okulda din öğretmenimiz var yanında stklardan ogretmen olmayanlar gelip ders anlatıyor.
Biraz cahilce bir soru oldu ama bilgisayar dersi neden istenmiyor?
Hadi yarın sabah ülkede windows çalışmaz ise, internet kesilir ise ne yapacağız?

Bana gelen cevap:

İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi çağın gereklilikleri, toplumumuzun millî ve manevi değerleri, öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçları, ayrıca ilgili paydaşların da görüşleri dikkate alınarak güncellenmiş olup Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 24.08.2023 tarihli ve 43 sayılı Kararıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıflarda uygulamaya konulmak üzere kabul edilmiştir.
Bakanlığımızın eğitim politikaları ve öncelikleri kapsamında; öğrencilerimizin millî, manevi, evrensel değerlere sahip; hem akademik hem de sosyal anlamda başarılı olabilen; teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilen; kendisine, toplumuna ve farklı kültürlere karşı yüksek düzeyde farkındalıkla saygı duymayı başarabilen hayata hazır, doğaya saygılı, mutlu ve sağlıklı bireyler yetişmesini sağlanmasının hedeflendiği “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” öğretim programı çalışmaları tamamlanmıştır.
Bu kapsamda hazırlanan programlar http://mufredat.meb.gov.tr/Programlar.aspxadresinde 27.05.2024 tarihinde yayınlanmıştır.
Bilgilerinizi rica eder, esenlikler dileriz.

Bana gelen cevap:

İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi çağın gereklilikleri, toplumumuzun millî ve manevi değerleri, öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçları, ayrıca ilgili paydaşların da görüşleri dikkate alınarak güncellenmiş olup Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 24.08.2023 tarihli ve 43 sayılı Kararıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıflarda uygulamaya konulmak üzere kabul edilmiştir.
Bakanlığımızın eğitim politikaları ve öncelikleri kapsamında; öğrencilerimizin millî, manevi, evrensel değerlere sahip; hem akademik hem de sosyal anlamda başarılı olabilen; teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilen; kendisine, toplumuna ve farklı kültürlere karşı yüksek düzeyde farkındalıkla saygı duymayı başarabilen hayata hazır, doğaya saygılı, mutlu ve sağlıklı bireyler yetişmesini sağlanmasının hedeflendiği “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” öğretim programı çalışmaları tamamlanmıştır.
Bu kapsamda hazırlanan programlar http://mufredat.meb.gov.tr/Programlar.aspxadresinde 27.05.2024 tarihinde yayınlanmıştır.
Aynısı bugün bana da gelmiş...

Bana gelen cevap:

Sayın başvuru sahibi;
Bildiğiniz üzere her kademe ve türdeki okullarımızda hangi derslerin ve kaçar saat verilmesi ile ilgili uygulamalar TTK tarafından yayınlanmaktadır. İlgili yere https://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/kategori/7 adresinden ulaşabilirsiniz.
Bilgilerinize sunulur.

bana sizinki kadar uzun bir cevabı bile layık görmemişler.

o kadar çok merak ediyorum ki şu konuyu her mesajda yine aynı cevaplar bir umut bakıyorum işte :(
ileride bakarsın bizim branşta değerli olur
belki ...

Bana gelen cevap:

Başvurunuzun sayısı ve cevaptan alıntı yaparak tekrar yazın.Dilek ve öneri bölümünden yazabilirsiniz.
Söyle yazmanızı öneririm
“….. sayılı başvuruma istinaden tarafıma …..şeklinde cevap gelmiştir.Biz Bilişim Teknolojileri öğretmenleri olarak bahsettiğiniz tüm verilere sahibiz.Fakat …. sayılı başvurumda gerekçeleri ile birlikte belirttigim talebime istinaden Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemeler yapmasını talep ve rica ediyorum.

Çoklu Dil Eğitimi Projesine dahil olan arkadaşlar icin yazıyorum.Temel Eğitim Genel Müdürlüğünü arayıp “çoklu dil eğitimi projesi” yetkilileri ile görüşüp durumu açıklayalım.Çünkü son dönemimiz seneye bu okulları terk etmek durumunda kalıcağız.Lütfen hep birlikte harekete geçelim.
Not:Ben 2 haftada bir mutlaka görüşüyorum artık benim adımı duymaktan sıkıldılar:)

Geri