Çoklu Dil Eğitimi Projesi Cimere yazalım.Bu proje ile dersimiz kaldırılıyor!!

Kodla Büyü
Bari teknoloji tasarımla bilşimin yerini değiştirseler o bile bir çözümdür zaten sadece teorik konu işliyorlar sene sonunda maket yapıyorlar en fazla, teknoloji tasarımcıların çoğu el sanatları vs mezunu ayrıca bilişim de 5 ve 6. Sınıfa biraz soyut kaçıyor

tek tasarım demeyin bana,8e giden sınav ogrencisini aya goturme kafasında bizdeki Allahlık diyeyim gerisini siz anlayın...

Tektas dersindeki herşeyi biz de gösterebiliriz. Ne kadar çok ortak konumuz var.. Aslında tektas ve bilişim birleşmeli. Ve hepsine de biz girebiliriz :cool: Tektas öğretmenlerimiz de genellikle emeklilik yaşında, onlar emekli olursa da işler çözülür.
Ama bizim teknis servis etiketini üstümüzden atmamız, dersimize sahip çıkmamız şart.

@nrc27 ve @gokceogretmen hocamlar kadar içi yanan yok mu bilişimci arkadaşlarda? Bu kadar çırpınıyor hocamlar..
Ben de şu an madur değilim ama bir gün bize de sıra gelecek.
Bana dokunmayan bin yıl yaşasın mantığını bırakalım sayın zümrelerim...
Ama bu zümrenin derdini anlıyorum, bir tükenmişlik var, "dersimiz olsa da bize her türl işi gene yükleyecekler" modunda çoğu. Tavrımızı koyarsak bu kadar yüklenemeyecekler. Adam gibi dersimizi verelim gidelim biz de.. Tabiki de hep kendimizi geliştirelim, ama boş boş bizi sömürmelerine izin vermeyelim.

Arkadaşlar bu konuda aklıma şöyle birşey geldi .Acaba medyada ( sosyal medya, tv vb tüm ortamlar) eğitim alanında yazılar yazan köşe yazarları ve gazetecilere mesaj atsak durumdan haberdar etsek paylaşırlar mı? burda eğitimler ilgili kişileri belirlesek ve herkes onlara mesaj atsa. sosyal medyada takipçisi yüksek sayfalara mesaj atsak( öğretmenler sayfası gibi) sesimizi duyurabiliriz belki bir nebze

Arkadaşlar bu konuda aklıma şöyle birşey geldi .Acaba medyada ( sosyal medya, tv vb tüm ortamlar) eğitim alanında yazılar yazan köşe yazarları ve gazetecilere mesaj atsak durumdan haberdar etsek paylaşırlar mı? burda eğitimler ilgili kişileri belirlesek ve herkes onlara mesaj atsa. sosyal medyada takipçisi yüksek sayfalara mesaj atsak( öğretmenler sayfası gibi) sesimizi duyurabiliriz belki bir nebze
Çok iyi fikir... 👏

Bu ders ders diye tutturan arkadaşlar siz nasıl ders istiyorsunuz ya . Biz çok mu geri kaldık acaba ben hiç ders isleyemiyorum. Bu ülkede öğrenci başına bir bilgisayar düşen PC odası mi var. Bakim onarimi yapan sınıfı sürekli hazır tutan teknik servis anlaşması mi var . Ders konusu olan yazılımlari ücretsiz aldığınız bi yer mi var. Bu dersin kitabi mi var. Yani hiç ders isledigimi hatırlamıyorum . Zaten hiç hazır olmadı sınıf . Hayatım boyunca kendi PC odamın kendi bakim onarimini yapsam da tam ders başlayacağım anda her zaman en az iki PC ogrencilerin de katkısıyla sorun yaratır . PC de sorun olmasa bile IQ sorunu olan iki öğrenci kendi biligisayarlarinda sorun olduğunu bağırarak ifade eder koltuk kavgası yapar birinin yanında oturmak istemez dersi böler sorun yaratır . Bu şekilde olmaz olamaz. Yok kardeşim bu şekilde olmasın ders . Cimere yazacagim ben destek olun bana

Bu ders ders diye tutturan arkadaşlar siz nasıl ders istiyorsunuz ya . Biz çok mu geri kaldık acaba ben hiç ders isleyemiyorum. Bu ülkede öğrenci başına bir bilgisayar düşen PC odası mi var. Bakim onarimi yapan sınıfı sürekli hazır tutan teknik servis anlaşması mi var . Ders konusu olan yazılımlari ücretsiz aldığınız bi yer mi var. Bu dersin kitabi mi var. Yani hiç ders isledigimi hatırlamıyorum . Zaten hiç hazır olmadı sınıf . Hayatım boyunca kendi PC odamın kendi bakim onarimini yapsam da tam ders başlayacağım anda her zaman en az iki PC ogrencilerin de katkısıyla sorun yaratır . PC de sorun olmasa bile IQ sorunu olan iki öğrenci kendi biligisayarlarinda sorun olduğunu bağırarak ifade eder koltuk kavgası yapar birinin yanında oturmak istemez dersi böler sorun yaratır . Bu şekilde olmaz olamaz. Yok kardeşim bu şekilde olmasın ders . Cimere yazacagim ben destek olun bana
Hocam Size Söylenecek çok şey var da tartışma ortamı yaratıp ilerlemek istemiyorum. Tek Sorum siz Neden Öğretmen olmayı seçtini? Ne Hedefliyordunuz Bilgisayar öğretmeni olurken?

Günümüz ve gelecek zamanda ögretmenin rolü değişiyor. Bilgisayar sınıfı olur veya olmaz bizim işimiz öğrencilerinin ögrenmelerine rehberlik etmek.Anlattığınız problemler ve benzeri durumlar diğer derslerde yok mu? İnanınki daha fazlası var.

Tabiki koşullar düzeltilip bir standart getirilmeli. Ama bu koşul düzeltmekten kaçıp derslerin kaldırılması hiç iyi bir yol değil hocam. Derslerin kaldırılması = Bilişim öğretmenlerinin çöpe atılmasıdır.

Ben bilişim öğretmenlerinin zorla başka bir mesleğe evrilmesine karşıyım. Baştan öyle bişey seçmedik ki biz...
Olmadı branşımızı değiştirsinler, biz öğretmeye devam edelim.
...tabii bunlar olasıya emekliliğimiz gelir mi bilmem...

Geri