ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DaMieN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DaMieN

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
http://www.meb.gov.tr/katilimmodulu/

Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi
MADDE 35- (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl görev yapabilir. Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine bu sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde aynı ilde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına resen yapılır.

Hayırlı olsun...

Buzkırıcı' Alıntı:
böyle bir öğretmen yine istediği yere gider puanı coktur

Hocam 8 yılı dolanların birbirinin okullarına gitmesi engellenirse, bence çözülür. Bana kalırsa bu yapılırsa gayet iyi bir değişiklik.

okanformula' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

Hocam 8 yılı dolanların birbirinin okullarına gitmesi engellenirse, bence çözülür. Bana kalırsa bu yapılırsa gayet iyi bir değişiklik.

Derken maddeyi inceledim, 8 yılını dolduran birbirlerinin okuluna gidecek. al gülüm ver gülüm. biz kaldık yine 6.bölge okulunda :D

karinca_52' Alıntı:
aynı ilçede olduktan sonra sorun yok
taslakta ilçe demiyor il diyor

MADDE 35- (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl görev yapabilir. Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine bu sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde aynı ilde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır.

okanformula' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

Ne güzel olur;
40-50 yaşındaki kıdemliler uzak köylerde çalışsın, 25-30 yaşındaki 3-4 yıllık öğretmenler Mc - donalds ta hamburger yesinler.

genc yaşta merkez okula atanmış hiç taşra görmemiş kıdemlilere ne demeli dostum? o da bi zahmet görsün taşrayı.taşra vatan değil mi.ağzımızı açınca bayrağın dalgalandığı her yer vatan oluyor.iş çalışmaya gelince kıdem mıdem ayakları.

Bir defaya mahsus olmak ve lisansüstü eğitimlerden yalnızca en yüksek öngörülen puan dikkate alınmak üzere doktora öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 90, tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 44, tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 36 puan eklenir. Yatılı bölge ortaokullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için 12, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise her yıl için 6 puan eklenir.

ilyas33' Alıntı:
genc yaşta merkez okula atanmış hiç taşra görmemiş kıdemlilere ne demeli dostum? o da bi zahmet görsün taşrayı.taşra vatan değil mi.ağzımızı açınca bayrağın dalgalandığı her yer vatan oluyor.iş çalışmaya gelince kıdem mıdem ayakları.
Ayaklardan bişe olmuyor dos!um.Yeni yönetmelik gayet güzel.Ya bekleyip kıdemli olacaksın, yada okuyacaksın.Okumanın yaşı yok :P

Görüş yazısı yazdım.Umarım okurlar :( :( :( :(
" Bir defaya mahsus olmak ve lisansüstü eğitimlerden yalnızca en yüksek öngörülen puan dikkate alınmak üzere doktora öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 90, tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 44, tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 36 puan eklenir."
Maddesi açıkça haksızlık olmuş bence. Çünkü adı üstünde öğretmenler yaptıkları hizmet karşılığında hizmet puanı alırlar,yüksek lisans yapma ile hizmet puanı alma arasında nasıl bir ilişki kurulmuş anlamadım.

donmezas' Alıntı:
" Bir defaya mahsus olmak ve lisansüstü eğitimlerden yalnızca en yüksek öngörülen puan dikkate alınmak üzere doktora öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 90, tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 44, tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 36 puan eklenir."
Maddesi açıkça haksızlık olmuş bence. Çünkü adı üstünde öğretmenler yaptıkları hizmet karşılığında hizmet puanı alırlar,yüksek lisans yapma ile hizmet puanı alma arasında nasıl bir ilişki kurulmuş anlamadım.

Doğuda görev yapan 2010 af mağduru bir öğretmen olarak imkansızlıktan dolayı yüksek lisans yapamıyorum bu nedenle taslakta yüksek lisans yapan öğretmenlere 36 hizmet puanı verilmesi eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyorum.

donmezas' Alıntı:
Haklısınız;
eğitim görmek isteyene zorluk çıkartan MEB nedense eğitim gördükten sonra Hizmet puanına ekleme yapıyor.Hizmet puanaı hizmeti olana yapılır.Ama kariyer ise yöneticiliğe yansıtılmalıydı.
Gelelim işin ilginç tarafına;
1-Eğitim yapanlara 36-44-90 puanlar hiçte az değil ama, bir defaya mahsus olması çok düşündürücü.Burada şu anda diplomasını almış bulunanlara! iyilik yapılıyor.Yani bundan sonrakiler okusada faydası yok.

Eş durumu mazereti de Aile Birliği Mazereti olmuş ve kapsamı da değişmiş. Anladığım kadarıyla eşinin yanına rahat rahat gidemeyeceksin eskisi gibi

CeM_G' Alıntı:
Eş durumu mazereti de Aile Birliği Mazereti olmuş ve kapsamı da değişmiş. Anladığım kadarıyla eşinin yanına rahat rahat gidemeyeceksin eskisi gibi

şimdi bile çok tahat değildi ki, eş durumu diye bir yıl boyunca merkeze 90 km uzaktaki bi okula gittim geldim, bundan daha beter yapacaklarsa ne diyim.. Allah aynısını kendilerine de yaşatsın diyesim geliyor :(

eğitim kurumunda toplam 8 yıl diyor yönetmelik.parça parça 8 yılı doldursa geçerli olacak mı ? ( başka okulda 4 yıl çalışmış ) Hepimize hayırlı olsun .

Neler getirip götüreceğini uygulamaya geçildiğinde göreceğiz.
Kimseye torpil geçilmeden, çeşitli bahanelerle kılıf uydurup birilerini görevlendirme ile iyi okullarda tutmadan yapacaklar mı ? zaman gösterecek.

taslağın sonunda;
-uygulama sınavı formu ve,
-değerlendirme formu var. bunlar neyin nesi acaba :?: "eski türkiye"de yoktu bunlar :!:

öğretmenlerin atanması ve yer değiştirmesi ile ne ilgisi var? normalde içeriği böyle olan formlar dolduruluyor muydu?
acaba :!:

teksen' Alıntı:
taslağın sonunda;
-değerlendirme formu var. bunlar neyin nesi acaba :?: "eski türkiye"de yoktu bunlar :!:

öğretmenlerin atanması ve yer değiştirmesi ile ne ilgisi var? normalde içeriği böyle olan formlar dolduruluyor muydu?
Hizmet puanına sınavla ekleme yapılacaktır belki. :puhaha:

teksen' Alıntı:
taslağın sonunda;

Müdürlere verilen objektifliği şüpheli puanlara görev yerleri değiştirildi ya da uzatıldı. Form ve ek puanlar devreye girerse öğretmen rotasyonunun gidişatı da benzer olur.

Biz 2 sene öncesine kadar bolca yer değiştirdiğimizden bizden az kişi etkilenir. Rotasyonun il içinde olması çok kötü olur. Bazı illerde ilçeler 100-150 km.

GRİNGO' Alıntı:
donmezas' Alıntı:
Haklısınız;
eğitim görmek isteyene zorluk çıkartan MEB nedense eğitim gördükten sonra Hizmet puanına ekleme yapıyor.Hizmet puanaı hizmeti olana yapılır.Ama kariyer ise yöneticiliğe yansıtılmalıydı.
1-Eğitim yapanlara 36-44-90 puanlar hiçte az değil ama, bir defaya mahsus olması çok düşündürücü.Burada şu anda diplomasını almış bulunanlara! iyilik yapılıyor.Yani bundan sonrakiler okusada faydası yok.

Merak buyuranlar için uzerinde fazla dusunmeye gerek yok malum her okulun standartları ve işlevi(lise-meslek lisesi-anadolu-fen-sağlık meslek nasıl olsa universite için birer kapı..) aynı seviyeye gelecek ya...Çalışın geçin,kaygıya luzum yok...

GRİNGO' Alıntı:
Haklısınız;

Burayı yanlış anladığınızı düşünüyorum hocam, yüksek lisans yapan her öğretmene bir defaya mahsus verileceği yazıyor, şu anda elinde diploması olanlara özel bir uygulama değil. okuyacak mezun olacaklara da geçerli bir madde diye düşünüyorum, inşallah bu konuda haklıyımdır :)

Arkadaşlar çoktandır yazmıyordum forumda ama kendimi tutamadım. Öncelikle rotasyondan etkilenmediğimi belirteyim çünkü bulunduğum okulda ilk yılım. Ama anlamadığım şu bu rotasyon eğitim öğretime ne katkı sağlayacak, yani eğitimin iyice yap boz olması değil mi bu. Hani noldu kurumsallık, 4 sene de bir müdürü al, 2 sene de bir müd. yardımcısını değiştir, olmadı 8 senesi dolanları değiştir. Sonra benim gibi yeni bir okula geldiğinizde, hangi kablo nereden gelip nereye gidiyor kimse bilmesin. Yarın ilkokullada veliler o öğretmenin 8 senesi doluyormuş ben istemem kavgası. Biz yapılan bu tür değişikliklerden bize de bişey düşer mi diye beklerken hiç bir hakkımız kalmayacak gibi geliyor bana.

apusaoglu' Alıntı:
Arkadaşlar çoktandır yazmıyordum forumda ama kendimi tutamadım. Öncelikle rotasyondan etkilenmediğimi belirteyim çünkü bulunduğum okulda ilk yılım. Ama anlamadığım şu bu rotasyon eğitim öğretime ne katkı sağlayacak, yani eğitimin iyice yap boz olması değil mi bu. Hani noldu kurumsallık, 4 sene de bir müdürü al, 2 sene de bir müd. yardımcısını değiştir, olmadı 8 senesi dolanları değiştir. Sonra benim gibi yeni bir okula geldiğinizde, hangi kablo nereden gelip nereye gidiyor kimse bilmesin. Yarın ilkokullada veliler o öğretmenin 8 senesi doluyormuş ben istemem kavgası. Biz yapılan bu tür değişikliklerden bize de bişey düşer mi diye beklerken hiç bir hakkımız kalmayacak gibi geliyor bana.

farklı ve yerinde bir bir bakış açısı :alkis: :alkis:

Geri