ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

Kodla Büyü
8 yılda 7 okulda çalışmış biri olarak bende rotasyon istiyorum bize de özel bir madde koysunlar.her sene yer değiştirip te bu yıl değiştirmeyince daraldım.
 
adam 8 yılı doldurmuş rotasyonla gidiyor 3 yıl sonra aynı okuluna geri dönebilirmi???????????????
 
döner hocam il içinden tayin ister. yönetmelikte bunu engelleyen bi şey göremedim.
 
Açık olursa döner :) Açık olmadan nasıl dönsün hocam :)
 
Geri dönemezsin. Yönetmelik şöyle: "Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi

MADDE 35- (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl görev yapabilir."

Oldu ki döndün. 8 yılın toplamda dolmuş olacağı için 1 yıl çalışır yine şutlanırsın.
 
evet güzel bir soru...8 yıl sonunda 2 yıl başka okulda çalışıp geri dönebilirmi dönemezmi bugün bayağı yorum oldu okulda???
 
Kimseye torpil geçilmeden, çeşitli bahanelerle kılıf uydurup birilerini görevlendirme ile iyi okullarda tutmadan yapacaklar mı ? zaman gösterecek.



çok zor

Burası Türkiye
 
Meb ortaya bir şey atıp zaten araları iyi olmayan öğretmenlerin habire birbirine düşman olmasını körükledi.

Rotasyona gerek kalmadan bu işi çözmenin yollarını neden düşünmek istemiyorlar ?
Ülke içinde okulların fiziki imkanları ve veli-öğrenci profilleri arasında çok fark var. Yine o ildeki memur yaşamının maddi manevi kolaylık düzeyi de çok önemli. Bu farklar sebebi ile bazı yerlere atanan/tayin olan emekli olana kadar kalmak isterken bazı yerlere giden ise mümkün olan ilk fırsatta oradan ayrılmaya bakıyor. Bazı yerlerde doğma büyüme oralı olan öğretmenler bile görev yapmak istemiyor bu sebepler incelenmeli . Öncelikle okulların şartları birbirine yakınlaştırılmaya çalışılmalı.

Rotasyonla uğraşılacağına kimsenin gitmek istemediği yerlerde görev almak isteyenlere şartlara göre 500-750-1000 TL gibi fazla maaş, kira yardımı ve ekstra hizmet puanı gibi teşvikler verilse, hatta karı - koca 5 yıl çalışmak isteyene daha da iyi avantajlar sunulsa bu sorunlar azalır.
 
kakababa' Alıntı:
Adamlar açık açık kurulu düzeniniz olmayacak, bundan sonra sizi 8 yılda bir hoplatıp zıplatacağız diyorlar birileride ben doğuda çalıştım bunca yıl onlarda çalışsın diyor.

Be adam zaten merkezde çalışan adamların çoğunun puanı yüksektir en fazla 3 4 km uzakta bir okula gider. Hadi diyelim sen doğudan merkeze geldin, 8 yıl sonra nasıl olsa sanada hadi değişim zamanı diyecekler. Bugünün yarınıda var unutma. Hatta bu 8 yıl ile yetineceklerinin garantisi var mı? Belki seneye bir daha değiştirip 4 yılda bir rotasyon olacak diyecekler sende gez babam gez ondan sonra.

Ulan bu insanoğlu verilen haklarının alınmasına ne kadarda razı. Ben zarar gördüm herkes görsün o zaman diyor. Sanki dönüp dolaşıp yine seni sokmayacak aynı yılan!
Acıya bağımlı hale gelme durumunun gelişmiş hali.Bindiği dalı kesmek durumuna çok benziyor.
bindigi_dali_kesmek.jpg

ROTASYONU İSTEMEK-----Rotasyonu İsteyenlerin şu andaki ahvaline bir benzetmedir.
 
sonix' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:
Aynı ilde görev yapan öğretmen eşler ne olacak peki? doğuda 6. senem. bu sene tayin istemeyi düşünüyordum. eşiyle aynı ilde olan tayincilere aşağıdaki maddeye göre işlem yapmazlar...

Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme
b) Öğretmenin eşinin de Bakanlıkta görev yapıyor olması halinde, daha fazla hizmet ihtiyacı duyulan yere,

acaba bu madde "puan ın yetmez ise resen yer değişikliği mi olacak" anlamında mı?
bu madde birçok kişiyi etkileyecek.. doğudan kimse gelemez böyle olursa.... :eek:
koca bakanlığın yönetmelik taslağını yayınlıyorsun, biraz açık yazın bari.
bu maddeyi yorumlayabilen var mı?
mesela eşler aynı ilde çalışıyor. A ilçesinde 20 okul açık, B ilçesinde 5 okul açık. A ilçesindeki eş B ilçesine gidebilecek mi?
 
tezli yüksek lisans yapan bir öğretmen olarak verecekleri 44 puanı neden çok görürsünüz anlamadım. Yüksek lisans mezunlarına uzmanlık verilmesini kaldırdılar, %25 ekders farkını %5 yaptılar birde fiili olarak girmeyi ekleyince sıfır fark.

ne yani okudukta kötümü ettik, nedendir verilecek haklara itiraz edilmesi, devlet zaten vermemek için direniyor. Bari siz engel olmayın şu okuyan adamlara olur mu?
 
suckan10' Alıntı:
tezli yüksek lisans yapan bir öğretmen olarak verecekleri 44 puanı neden çok görürsünüz anlamadım. Yüksek lisans mezunlarına uzmanlık verilmesini kaldırdılar, %25 ekders farkını %5 yaptılar birde fiili olarak girmeyi ekleyince sıfır fark.

ne yani okudukta kötümü ettik, nedendir verilecek haklara itiraz edilmesi, devlet zaten vermemek için direniyor. Bari siz engel olmayın şu okuyan adamlara olur mu?
Hocam ilk olarak adı geçen puan çok fazla ve adaletsiz. Mesela tezsiz nere tezli nere aradaki fark 6 mı olmalı, ikinci olarakta beni daha çok rahatsız eden durum neden bir defaya mahsus? Ben mesela yapmayı düşünüyorum, benim anladığım bitirdiğimde alamayacağım. Böyle bir adaletsizlik olabilir mi? Elbetteki yüksek lisansı olanın farkı olmalı ama kararınca, ayrım yapılmadan ve adaletlice...
NOT: Rotasyona tamamen karşıyım. Kaş yapayım derken göz çıkartılmaz.
 
Bir defaya mahsus dediği iki kere yüksek yapıp alınamayacak anlamındadır hocam.
 
doğuda dağ başında öğretmenlik yapan bir kişi nasıl yüksek lisans yapacak peki insanlar ihtiyaçlarını karşılayamazken adalet bunun neresinde.Benimde çalıştığım yerde yükseklisans bölümüm yok peki bizim yapma şansımız yoksa bizim günahımız ne
 
Geri
Üst