tcoalngsau' Alıntı:toker42' Alıntı:hocam adam geçinemiyordur. emekli olduğu zaman alacağı maaş belli. o yaşa gelmiş adamın yine gideceği yer ona benzer okul olur.tcoalngsau' Alıntı:artık bilindik düzen değişmeli..emekli olmayıp çalışan her okulda 3-5 fosil var..özellikte liselerde ögrencilerin alay konusu oluyorlar..öğrencilerin elinde madara olan çok yaşlı ögrtmen var. Bu rotasyon en az 20 bin emekli yapar. sıkıyosa olmasınla emekli..rotasyona destek
hocam bu geçinemiyoruz edebiyatıda bahane malesef..yeni göreve başlayan bekar birisi bu ülkede geçiniyorsaemekliliği gelen birisi 10 kere geçinir..
şu öğretmenin düşmanı da öğretmen söylemleri bencilce söylenmiş sözler bence..Bugün doğudaki batıya tayin isteyip gelemiyorsa batıda kök salan öğretmenler yüzündendir..İl içi degil il dışı rotasyonada EVET diyorum..not: Batıda çalışıyorum
hocam bekarmısınız yasınız kac evlıysenız cocugunuz varmı
55 yasındayken varsa cocugunuz kac yasında olucak onların egıtım masraflarını ıstedıgınız gıbı karsılayabılıcekmısınız veya okulu bıtırdı fakat ıse gıremedı onun yukunu tasıyabılecekmısınız everebılecekmısınız emeklı maası ıle bunu yapabılecegınızı dusunuyormusunuz
pekı cıktı tayınler hatta ıller arası 10 yıldan sonra nıhayet memleketınıze dondunuz cocuklarınız ıyı bır sekılde ılgılenebılıyorsunuz egıtım aldıkları okulda gayet ıyı bırde ev alayımda duzunım kuruldu dedınız ve yenıden dogu gorevı cıktı ne yaparsınız
hıcmı cevrenızde uzman olupta doguya tayını cıktıgında esını memleketınde bırakıp doguya gıdenınız yok 2 yıl ben cekerım cocuklar ezılmesın dıyorlar genelde gormussunuzdur pekı sız doguya gıttıgınız de ıkı yılda donebılecekmısınız
bugunu kurtarmak hayatınızı kurtarmak degıldır gelelım 30 yıllık ogretmen olayına 55- 60 yasını hesapladınız mı sız kac yıllık ogretmen olucaksınız
meb ın yaptıgı hıcbır ıs dogru degıl fakat herzaman bırılerının ısıne gelır ve onlar dıerlerını ezmeye calısır dıerlerıde aynı yoldan bızde gectık derler dıerlerını ezerler ergen kavgası yapar dururlar
evet dıyorum dıyenler bır dusunun bakım hayatınızı kurdugunuz ve mutlu oldugunuz bır yerı bırakıp gıtmek ıstermısınız (Sız kendınız sahıs olarak degıl aıle olarak dusunun)
koyde ogretmenlık yapanlar nıye sehırde oturuyorsunuz koyde hayat daha uygun cocugu olanlar neden okulu ıyı olsun dıye baska mahalleye gocuyorsunuz neden dersaneye yolluyorsunuz özel ders verdırıyorsunuz ben sen yok BİZ varız anlayın artık bunu