Öğrencinin atölye temizliği

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Öğrencilerden atölye temizliği ile alakalı çok fazla itiraz alıyorum. Atölye temizliğini öğrencilerin yapacağına dair yönetmelik vb. yazı var mı? Nerden bulabilirim ?

Öğrencilerden atölye temizliği ile alakalı çok fazla itiraz alıyorum. Atölye temizliğini öğrencilerin yapacağına dair yönetmelik vb. yazı var mı? Nerden bulabilirim ?
1744815245754.webp

Herkes herşeye konuşuyor, işimizi yapamıyoruz. Tamam öğrenci hizmetli değil tabiki de temizlik yapmamalı.Ama en azından calıştığı yeri temiz tutmayı bilmeli.

Hocam meslek lisesinde okudum. 20 yıl önce hepsini biz yapardık. Bölüm katımızda atölyeler, koridor ve hatta tuvaletleri sırası ile biz temizlerdik. Kendimiz temizlediğimiz için de inanın kirletmemeye çalışırdı herkes.
Kesinlikle öğrencilere katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu kadar pamuklar içinde büyütmeye gerek yok çocukları.

Öğretmenin Tedip ve terbiye hakkı vardır. Bu kapsamda tüm atölyeyi hatta okulu bile öğrenciler temizleyebilir. Şikayet durumu söz konusu değildir, benim çocuğumu öğretmeni terbiye etmek için temizlik yaptırsa öğretmenine hediye paketi götürürüm. Eğer öğrencilerinize sorumluluklarını hatırlatıp temizlik alışkanlığı kazandırıyorsanız sizi de tebrik ederim hocam.

Bizler de öğrencilere labları süpürtüp paspas yaptırıp toz aldırıyoruz. Teamül olmuş gidiyor öyle. Ben de meslek lisesi mezunuyum. Bizim laboratuvar halıflex kaplıydı. Elektrik süpürgesi ile süpürtüyorlardı bize de. Ama Yönetmeliklerde geçen temizlik çalıştığı ortamda örneğin elektrikçi kablo kesti vs onların temizlenmesi veya modacı kumaş kesti kumaş parçalarının iplik parçalarının temizlenmesidir. Öğrencilere bu kapsamda özellikle paspas yaptırmak anlamlı değil.

Son düzenleme:
Evde kendi pasağını temizlemeyen şımarık(ailelerince de şımartılan) nesil bunu da büyük iş olarak görüyor kendine...
Meslek lisesi hayatın öğrenildiği yerdir. Tercih etmiyorlarsa gelmesinler bu okula.
Mezun olanlar bu hayatı öğrendikleri için teşekkür bile ediyorlar sonradan. Şimdi mızmızlandıklarına bakmayın.
Bu temizliği yaptırmak için bir kanun, yönetmelik bile aranmaz. Bir meslek lisesi kültürüdür bu.

Evde kendi pasağını temizlemeyen şımarık(ailelerince de şımartılan) nesil bunu da büyük iş olarak görüyor kendine...
Meslek lisesi hayatın öğrenildiği yerdir. Tercih etmiyorlarsa gelmesinler bu okula.
Mezun olanlar bu hayatı öğrendikleri için teşekkür bile ediyorlar sonradan. Şimdi mızmızlandıklarına bakmayın.
Bu temizliği yaptırmak için bir kanun, yönetmelik bile aranmaz. Bir meslek lisesi kültürüdür bu.
👏👏👏

Benim çocuk anaokulunda onun da oyuncak nöbeti var, bu liseliler ergen tavırlar ile yaptıkları bu itiraz törpülensin diye meslek eğitimi var. Anaokulundan lise sona kadar 12 yıllık eğitimde nöbet vardır. Atölyede de vardır.

BBNET
Geri