Öğretmene Ek Ödeme 150-250 Tl arasında olacak!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fantan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Buradaki mesajları okuyunca şunu dedim. Öğretmen 100 tl ek ödemeye bile çoktan razı hale gelmiş :) Valla bize zam yapmamakta haklılar sanki :) Herşeye razı olmuş gibiyiz. Ek ödeme 200 olur 300 olur ya da hiç olmaz. Biz en azından 300 e bile razı olmadığımızı evvela kendimiz bilelim de :)

bizim okulada gecenlerde bir sendikanın başkanı geldi ve ek ödeme olarak öğretmenlere 300 ile 400 tl arasında bir ödeme yapacaklar dedi. Bende onlardan duydugumu söylüyorum. Dogrumu yanlışmı bilemem.

Bu haber asparagas haber ancak öğretmenlere ek ödeme olacağını düşünüyorum bende ha ne kadar olur beni tatmin edecek mi derseniz taban maaş 2bin lirayı geçmedikten sonra etmeyecek. Bebelere emzik veriyor sanki utanmazlar. Mesleği zaten ayaklar altına aldılar sendikalar ne işe yarar bende onu merak ediyorum.

m_esen' Alıntı:
%2 ile %5 arası normal memur maaş zammı gelir daha bişe gelmez.
katılıyorum ek ödeme vermezler diğer memurlarda ister işin içinden çıkamazlar %2.5 neyinize yetmiyor derler
oda aylık 50 tl artıştan 5 ayda 250 eder bu dur. para elime geçmeden inanmam :)

BTFormator' Alıntı:
fantan' Alıntı:
Ya Hu, maaşlarımız en dipte kalmış bunlar 150 tl ile yangın sönecek diyor. Yazıklar olsun bu yandaşlara... Bizimle aynı maaşı alanlar bize 1000 tl fark atmış, kimine bizim maaşımız kadar ek ödeme verilmiş, bize 150-250 tl verecekler diye sevinmemiz yönünde kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Binlerce defa yazıklar olsun. Eğitim Bir Senden yarın istifa ediyorum inşaallah..

Hala EBS de durduğunuz hata hocam git başka bir sendikaya üye ol...
5 aylık 250 TL verip kamuoyunda öğretmenlere sanki aylık 250 TL zam vermişler gibi yansıtacaklar, dışarıda ki vatandaşta öğretmenler 250 TL zam aldılar zannedecek... Herşey güllük gülistanlık, ekonomi süper, memur maaşları, emekli maaşları mükemmel harika vs. vs. diye kandıracaklar yine insanları... Sonra birde Milli Eğitim Bakanı olacak şahıs çıkıp "Biz öğretmenlere çok bile zam verdik ama onlar işlerini düzgün yapmıyor, yeterli kapasitede değiller birde hala sızlanıyorlar" der, bizi iyice milletin gözünden düşürür ki "Buna şükür diyelim" tekrar zam konusu açılmasın...
Böyle adalet olmaz olsun...
:alkis: :alkis:

Zaten ev sahibi gözünü memur maaş zammına dikmiş, 50 lira zam gelir maaşa, onu da ev sahibine veririz haziranda

250'ye fit olurum. Aslı astarı olduğunu zannetmiyorum bu haberin ama... 250 + ocak zammı mı olacak yoksa sadece geciktirdikleri ocak zammını ek ödeme diye mi yutturacaklar?

harika oluyor..Artık okulun hizmetlisiyle aynı maaşı alabilecem demek ki :)

Hocam benim haberden anladığım şudur.

Yılbaşından önce eşit işe eşit ücret olayı kapsamında bazı memurlara verilen ek ödeme bizlere verilmemişti.

250 tl onun için verilecek manası çıkıyor haberden... Yani devamlı olan bir artış 5 aylık değil

Ayrıca verilecek olan zam mayısta maaşa yansıtılacak ve bu zamma göre 5 aylık geriye dönük fark verilecek

Benim anladığım budur...

aktasankara' Alıntı:

Yılbaşından önce eşit işe eşit ücret olayı kapsamında bazı memurlara verilen ek ödeme bizlere verilmemişti.

250 tl onun için verilecek manası çıkıyor haberden... Yani devamlı olan bir artış 5 aylık değil

Ayrıca verilecek olan zam mayısta maaşa yansıtılacak ve bu zamma göre 5 aylık geriye dönük fark verilecek

Benim anladığım budur...
İyi anlamışsın hocam

gündemi yumuşatmaya memuru uyutmaya çalışıyorlar. aloooooo mayıs 15 deniliyor arkadaş isterse 1000 tl yapsın maaşımı 5 ay geciktiriyor. şimdide memurun üç kuruşluk parasına göz diktiler. daha durun bunlar iiyi günlerimiz.

aktasankara' Alıntı:

Benim anladığım budur...
böle olmasını isterdik ama pek umudum yok

usare' Alıntı:
aktasankara' Alıntı:

Benim anladığım budur...
İyi anlamışsın hocam

:puhaha: Hayal dünyasında yaşamayın arkadaşlar...

İnanmayan arkadaşlara yerden göğe kadar hak veriyorum ama 200-250 TL meselesini yaklaşık 1 ay önce bende duydum. Eğitim Bir Sen kaynaklı bir iddia. Eğer bu iddia fos çıkarsa çok tepki çekeceklerini kendilerine de söyledim. Buna rağmen gayet inanmış görünüyorlar.

zzeytinci' Alıntı:
İnanmayan arkadaşlara yerden göğe kadar hak veriyorum ama 200-250 TL meselesini yaklaşık 1 ay önce bende duydum. Eğitim Bir Sen kaynaklı bir iddia. Eğer bu iddia fos çıkarsa çok tepki çekeceklerini kendilerine de söyledim. Buna rağmen gayet inanmış görünüyorlar.

Sizleri anlamakta zorlanıyorum :)

250 tl ek ödeme verse bile hükümet ve yandaşları ebs, biz razı olmamamız gerekirken, herkes razı hale gelmiş. Demek ki 250 tl verse hükümet, herkes sevinç naraları atacak ve ebs nin başarı hanesine artı olarak yazacaklar.

Bize göre 250 tl ek ödeme, çok eksiktir. Eğer öyle olsa bile ebs de durmaya niyetimiz yok. ya hu 1650 olacak 1900 mi. bumu yani? hizmetlileri geçtik diye seviniyorsak, hükümet bizimle daha çok dalgasını geçer. neden kimse şu şartlarda öğretmenin taban maaşı 2500 olmalıdır diyemiyor. eğer memur taban maaşı 1700 ler oldu ise öğretmen 2500 olmalı idi çoktan.

herhangi bir işçi bile yılda 3-4 ikramiye alır, kurban parası alır, yemek parası alır, yakacak parası alır... bize sadece öğretmenler gününde bir ikramiye verseler bayram edeceğiz. biz ne hallere gelmişiz, yazık..

zzeytinci' Alıntı:
Aynı arkadaşlar diğer memurlara ek ödeme yapılırken öğretmenlere de 350 TL verileceğini iddia ediyordu. Diğer memurlar eylül ayı ve yılbaşı itibariyle kaç aydır ek ödemelerini alıyorlar. Bize her zamanki gibi hiç bir şey yok.

Yetkili sendikanın belli olma tarihi yaklaşırken ortalıkta çok efsaneler dolaşacak.
Geçen yıl seçime günler kala 4B li arkadaşları kadroya geçirmişlerdi yakın tarihte seçim falan da yok. Maaşıma yatmış olarak görmeden bu konudaki hiç bir habere inanmıyorum.

ek ödeme verileceğini herkes biliyor... (ort 200 tl)
maaşlara zam olacağını da herkes biliyor...( ort % 4)
geriye dönük farklarında verileceğini herkes biliyor...(ocak-mayıs?haziran?)

bunları tüm siyasi veya sendikal görüşteki yada görüşü olmayan herkes biliyor..boş yere edebiyat yapmaya gerek yok..
aksine inanan varsa yani yüreği varsa 5 aylık geri ödeme miktarı yani biz buna düz diyelim, bin lira iddiasına girebilir..verilirse elinden almış olurum verilmezse ben vermiş olurum? buyrun meydan , sallayan sallasın şimdi...

demesini isterdim birisinin, acaba kaç kişi meydana atlayacaktı o vakit ?
neden sen atlamıyorsun diyen çok bilmiş olursa demeden diyim, haksız kazanç olacağını düşündüğüm için almayayım ben...

Geri