Öğretmenler sahipsi z mi?

Kodla Büyü
evet sahipsiz bakan çocuğa müdür için müdürün saçınıda ben keserim derse müdür ne karışıyor ben izin verdim derse artık öğretmenlik yapılmaz

Gün geçtikçe kötüye gidiyor ve sendikalar hala ek ödeme derdinde... yahu özlük haklarımız gitti parayı ne yapoacam

mükemmel bir yazı olmuş tamda içinde bulunduğumuz durum bu....

Güzel bir haber olmus, evet öğretmenler sahipsiz, bu bakan öğretmenleri acik hedef haline getirdi. Bu is bilmezleri Allah'a havale ediyorum.

Bakan olacak ..... zaten görüyordur da ben açıkçası tepkisini merak ediyorum bu haberler karşısında.. :x
Acaba yine şöyle bir cevap mı veriyor: Benim çocuğum sorun yaşamıyor.. :x

tayinci42' Alıntı:
malmıyımda sahibim olsun.
Yanlış anlama ama hocam seni çok merak ediyorum. Çok agresifsin yorumların görüyorum çoğunda hiddetli bir insan beliriyor gözümün önüne. :wink:

Tayinci42 hocam kaç seferdir susuyorum ama bu sefer iyice uyuz oldum artık siz neden böyle ters bir insansınız o ne biçim bir cümle öğretmene yakışıyor mu bu acaba ya susun yorum yapmayın ya da düzgün bir ifadeyle yorum yapın beğendim arkadaşlar okusun istedim sadece aynı tepkiyi birkaç defa ve araba mevzusunda da verdiniz ben araba sordum bana lastik, jant gösterdiniz dalga geçer gibi bu forumun ortamına böyle şeyler yakışmıyor...

Öğretmenler hep sahipsizdi... Ama bence konunun başlığı öğretmenler HEDEF mi? olabilirdi... Çok sakin bir ilçede çalışıyorum. Öğrenci, veli sorunu hiç yaşamazdık. Geçen haftalarda bir veli bir öğretmeni dövdü... Yeterli sanırım cevap için... Böyle bir ilçede bile oluyorsa büyükşehirleri, karışık ilçeleri düşünemiyorum...

yeymir23' Alıntı:
Tayinci42 hocam kaç seferdir susuyorum ama bu sefer iyice uyuz oldum artık siz neden böyle ters bir insansınız o ne biçim bir cümle öğretmene yakışıyor mu bu acaba ya susun yorum yapmayın ya da düzgün bir ifadeyle yorum yapın beğendim arkadaşlar okusun istedim sadece aynı tepkiyi birkaç defa ve araba mevzusunda da verdiniz ben araba sordum bana lastik, jant gösterdiniz dalga geçer gibi bu forumun ortamına böyle şeyler yakışmıyor...
:++: :alkis:

ysartemur' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
yukarda linki verilen haberi okuduktan ve yapılan yorumlara göz attıktan sonra bu soruyu soran kişiye ne cevap vermek gerekir bilmiyorum.
"mal mıyım da sahibim olsun" lafına karşılık "Böyle düşündüğün için evet haklısın" diyesim var ama onu da söylersem olmaz diye düşünüyorum.

ordinaryus' Alıntı:
Bakan olacak ..... zaten görüyordur da ben açıkçası tepkisini merak ediyorum bu haberler karşısında.. :x
Acaba yine şöyle bir cevap mı veriyor: Benim çocuğum sorun yaşamıyor.. :x
:alkis: :alkis:

easytr' Alıntı:
fpekel' Alıntı:
Zaman gazetesinde böyle bir haberi görmek insanı şaşırtıyor.

nasıl yani? zaman her zaman gerçekleri yazdı, yazar. demek ki sen önyargılarınla baktın şimdiye kadar.

Her gazeteyi okuyun sonrada bir değerlendirme yapın bakalım yıllardır dert yandıklarından bir farkları var mı? Zam haberi varmı? en köşelerde diplerde küçücük. Şimdi araları bozuldu biraz diye 10 yılda bir başlık attılar diye yere göğe sığdıramayıp işte bunlarda doğruları yazıyor gördünüz mü demenin bir alemi yok. Şimdiye kadar akılları neredeydi doğal gaz zammını fakirlere eziyettir diye yazdılar mı mesela? Yutmaz Anadolu çocuğu...Yutmaz...

mystreous' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
yukarda linki verilen haberi okuduktan ve yapılan yorumlara göz attıktan sonra bu soruyu soran kişiye ne cevap vermek gerekir bilmiyorum.
"mal mıyım da sahibim olsun" lafına karşılık "Böyle düşündüğün için evet haklısın" diyesim var ama onu da söylersem olmaz diye düşünüyorum.

mystreous'a
yukarıdaki hakarete cevap yazıyorum..

Arkadaş bende sana aşağıdaki gibi bir cevap versem hoşuna gitmezdi değil mi! Kendine karşı söylendiğinde hoşuna gitmeyecek şeyleri neden başkalarına karşı söylüyorsun.

Bende sana "dünyadaki malların en önde gideni sensin" diyesim var ama onuda söylersem olmaz diye düşünüyorum.

.
.
.

"Malmıyım ki sahibim olsun" lafımdan alınan, darılan, gocunan, kırılan, üzülenlere:

Elbetteki biliyorum buradaki "sahiplenmek" den kasıt korumak, kollamak, arka çıkma, gözetmek manasındadır. Ancak belirli zümrelerin bir takım kişi ya da kurumlarca veya devletin kanunlarınca sahiplenilerek korunması, kollanması, arka çıkılmasını ben o zümrenin kayrılması olarak algılıyorum. Toplum içerisindeki hiçbir zümrenin diğerlerinden farklıca ve fazlaca korunması, kollanması ve arka çıkılmasını istemiyor ve herkesin devlet otoritesi önünde eşit olmasını ve devletin sadece ihtiyaç sahibi, mazlum ve düşkünleri koruması, kollaması ve arka çıkması gerektiğini düşünüyorum. Yani işin özü devletin öğretmenleri ya da herhangi bir zümreyi ayrıcalıklı olarak sahiplenerek kollamasını istemiyor bunun yerine devletimin, haklı veya güçsüz olanın haksız veya güçlü olana karşı koruması gerektiğine inanıyorum. Agresif yapımdan dolayı böyle bir şey yazmışım ancak burada hiçbir kimseye hakaret yoktur. Böyle anlaşıldıysam demek ki yanlış bir yorum yazmışım..

ek düşünceler:

....

vallahi birçok şey düşündüm.. yazdım sildim, yazdım sildim.. sonra tekrardan yazdım sildim.. şimdi bir şeyler yazacağım arkadaşlardan belki yine hakkımda kötü düşünenler olacak. Aman hiç gerek yok hiç bir şey yazmayayım en iyisi..

yeymir23' Alıntı:

Ne bileyim hocam Allah beni böyle ters yaratmış işte.. Hocam ben size göre ters biri olabilirim ama birde benim gözümden görseniz. bana çoğu zaman bütün bir dünya ters geliyor. bazen tüm gücümle hayatın akışına ters yüzüyor bazende kendimi akıntıya bırakıyorum. araba konusuna gelince.. hayır siz 15.000'e ne alabilirim diye sormuştunuz. bende sizin için bakayım dedim.. karşıma bu paraya lastik sattıklarını gördüğüm bir ilan çıkınca şaşırdım, paylaştım.. benim arabamda eski model bir araba 15 bin etmez bile ne diye sizle dalga geçeyim.

BBNET
Geri