Öğretmenlik Meslek Kanunu

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Rotasyon niye kalktı . Bir okulda çok durursan orada kök salarsin çevren genişler tanınır sevilirsin ve dayak yemezsin. O yuzden kalkti

Rotasyon çıkarıldı sorun buymuş artık öğretmenler dayak yemeyecek. Hakları verilecek

Sorun rotasyon ile çözülecek miydi? Mesela siddet, disiplinsizlik vs ? Yani eğitim sistemini rezil ettik ama suclusu ogretmenin zorunlu yer değiştirmemesi miydi? Diğer memurlarda degistirsin madem cok olumlu yansimasi olacaksa.

Rotasyon niye kalktı . Bir okulda çok durursan orada kök salarsin çevren genişler tanınır sevilirsin ve dayak yemezsin. O yuzden kalkti
Ya ironi ya da sanırım 1980'lerdeki köy ve mahalle öğretmenlerinden bahsediyor arkadaş. Öğretmenin sevildiği, kıymet verildiği zamanlar ne günlerdi beeee anlamında baktı sanırım.

“Ak parti kurmayları, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM tatili öncesi yasalaştırmak istiyor. Kanunla ilgili sendikaların eleştirileri de sürüyor. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sendika başkanlarıyla bir araya geliyor. Başkanların görüş, öneri ve şikayetlerini dinleyecek.”

Mahmut Özay / X

"Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin çalışmaların" sorulduğu Tekin, şunları kaydetti:

"Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı öğretmenlik meslek kanunu haftaya Meclis'e gelecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Külliye çalışmaları sona erdi. Önümüzdeki hafta Meclis'te eğitim komisyonuna gelir. Süreç bitti, önümüzdeki hafta Meclis'te eğitim komisyonunda tamamlanır. Külliye'deki ilgili kurullarla koordinasyon toplantımızı Cevdet Bey ile yaptık. Redaksiyonunu yapıyoruz. Grup Başkanı imza sürecini takip edecek."

Rotasyon devam
Disiplin sonucu düz memurluğa geçiş devam
Kariyer basamağı süresi düşürülmemiş

Hayırlısı..

Kariyer süreleri duzeltilmek zorunda baş için 10 yıllık uzmanlık yapmış olmak kabul edilemez. Adam zaten 17. Yılında uzman oldu emeklilikte mi baş öğretmen olacak ??

Bakan Bey öğretmenlerin çoğu rotasyon istiyor ondan çıkarıyoruz demişti, artık istemiyor demekki :)

Uzman Başöğretmenlik süreleri inecek demişti, önceki Bakan Bey söz vermişti, hükümetimizde devamlılık vardır demişti. Artık devamlılık yok demekki :)

Şiddet maddesi zaten komedi. Tam meclise geldiği gün yani bugün 17 yaşında katil öğrenci müdür yardımcısını öldürdü. Şey zannediyorlar herhalde. Tam öğretmene şiddet uygulayacakken, "ya dur 1.5 katı ceza alırım şimdi yapmayayım"... Geçen hafta fonlama kelimesini kullanmasa daha etkili olurdu şiddeti engellemede.

Benden sonra twit atılmış, revize edilmiş demek ki...

Hayırlısı (gerçi hayırlı olan bir şey kaldı mı bilemiyorum)

rotasyon yok arkadaşlar o madde aşağıda gördüğünüz üzere taslaktan çıkarılmış
Screenshot_4.jpg

Arkadaşlar Merhaba!

Bu öğretmenlik meslek kanununda yer alan bu maddeyi nasıl anlamak gerek.

*Örneğin*
kanun yarın yasalaştı diyelim.

Benim görev 1 Eylül 2024 de 20. Yıllık oluyorum.
Bundan faydalanabiliyor muyum?

Ekli dosyalar

• 20240626_213422.jpg
    20240626_213422.jpg
    211.4 KB · Görüntüleme: 172
Son düzenleme:
Hali hazırda görevde olanlar 20 senesini doldurdukları zaman baş öğretmen oluyor. Bir seferliğe mahsus değil.

Adamlar geri hizmete çekebileceğini söylüyor saçma sapan bir maddeyle, öğretmenin gelişimine katkı sağlayan tek madde yok herkesin derdi rotasyon başöğretmen olup ekstra para almak şundan bundan faydalanmak.. Herşey müstahak bizlere.

Taslağın 5. maddesinin 2. fıkrasına göre merkezi veya mahalli sınavlarda görev almakla görevliyiz. Bu taslak böyle geçerse artık kimse ben osym de görev almam diyemeyecek. 3-5 kuruşa hatta sınav ücretlerine zam yapmasalar bile çalıştıracaklar milleti...

Arkadaşlar Merhaba!

Bu öğretmenlik meslek kanununda yer alan bu maddeyi nasıl anlamak gerek.

*Örneğin*
kanun yarın yasalaştı diyelim.

Benim görev 1 Eylül 2024 de 20. Yıllık oluyorum.
Bundan faydalanabiliyor muyum?
Akademi eğitimi alma şartı var. O netleştiğinde başvuru yapıp eğitimi başarıyla tamamlarsanız alabilirsiniz başöğretmenlik.

hocam diyelim ki biri meslekteki 17. yılında uzman öğretmen oldu 3 sene sonra başöğretmen mi olacak.
"GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan öğretmen ve uzman öğretmenler, öğretmenlikte ve/veya uzman öğretmenlikte yirmi yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve 20 nci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti olma şartı hariç diğer şartlan sağlamaları kaydıyla başöğretmen ünvanı için başvuruda bulunabilir."
Maddeye göre 01/09/2025 tarihinde bu şartları taşımadığı için olmuyor sayın hocam.
Ayrıca kanun tasarısının tamamını okudum öğretmenin hayrına pek bir şey yok.
artı tarafı: öğretmenlere karşı işlenen suçların cezası yarı oranında arttırılmış.
eksi tarafları: yetersiz görülen öğretmen akademiye gönderilebilecek olumsuzluk durumunda geri hizmete alınabilecek.
okul ortamını sosyal medyaya taşıyan öğretmenlere kınama cezası verilecek
özel ders verenlere aylıktan kesme cezası verilecek gibi hükümler var.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri