?
cok guzel bakış acısı; buna gore idareciler dayaktan başını alamıyor memlekette?Rotasyon niye kalktı . Bir okulda çok durursan orada kök salarsin çevren genişler tanınır sevilirsin ve dayak yemezsin. O yuzden kalkti
Rotasyon çıkarıldı sorun buymuş artık öğretmenler dayak yemeyecek. Hakları verilecek
Gerçekten öğretmen misiniz? Çok ciddi soruyorum. Çok farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışsınız!!!Rotasyon niye kalktı . Bir okulda çok durursan orada kök salarsin çevren genişler tanınır sevilirsin ve dayak yemezsin. O yuzden kalkti
Ya ironi ya da sanırım 1980'lerdeki köy ve mahalle öğretmenlerinden bahsediyor arkadaş. Öğretmenin sevildiği, kıymet verildiği zamanlar ne günlerdi beeee anlamında baktı sanırım.Rotasyon niye kalktı . Bir okulda çok durursan orada kök salarsin çevren genişler tanınır sevilirsin ve dayak yemezsin. O yuzden kalkti
“Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yarın TBMM’ye sunulması bekleniyor.”
Edip Üzen / X
Rotasyon yapılmıyor.Rotasyon devam
Disiplin sonucu düz memurluğa geçiş devam
Kariyer basamağı süresi düşürülmemiş
Hayırlısı..
hocam diyelim ki biri meslekteki 17. yılında uzman öğretmen oldu 3 sene sonra başöğretmen mi olacak.Hali hazırda görevde olanlar 20 senesini doldurdukları zaman baş öğretmen oluyor. Bir seferliğe mahsus değil.
Eğitimi başarıyla tamamlarsa evethocam diyelim ki biri meslekteki 17. yılında uzman öğretmen oldu 3 sene sonra başöğretmen mi olacak.
Akademi eğitimi alma şartı var. O netleştiğinde başvuru yapıp eğitimi başarıyla tamamlarsanız alabilirsiniz başöğretmenlik.Arkadaşlar Merhaba!
Bu öğretmenlik meslek kanununda yer alan bu maddeyi nasıl anlamak gerek.
*Örneğin*
kanun yarın yasalaştı diyelim.
Benim görev 1 Eylül 2024 de 20. Yıllık oluyorum.
Bundan faydalanabiliyor muyum?
"GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan öğretmen ve uzman öğretmenler, öğretmenlikte ve/veya uzman öğretmenlikte yirmi yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve 20 nci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti olma şartı hariç diğer şartlan sağlamaları kaydıyla başöğretmen ünvanı için başvuruda bulunabilir."hocam diyelim ki biri meslekteki 17. yılında uzman öğretmen oldu 3 sene sonra başöğretmen mi olacak.