Ö.Dinçer:ilköğretim öğretmenin maaşı yıllık 25 bin 536 dolar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nemesis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Sonrada çıkıp diyor ki işte eğitim sistemimiz gelişmiyor, kimse eğitimi konuşmuyor vs. İkide bir öğretmenle uğraşırsan hergün bir hakkını daha (halkın önüne yalanlarla atıp) gaspedersen kimse sistemi konuşmaz hakkını konuşur mağdurluğunu konuşur....

Güya öğretmenlerin bakanı... İşi gücü öğretmenin maaşıyla, tatiliyle, kendini geliştirememesiyle(!)... Yalanları nasıl olsa prim yapıyor, kimse korkudan "hayır diyemiyor" nasıl olsa... OECD ülkelerinin kaçında hizmetlinin maaşı öğretmenden fazlaymış acaba onu da bir açıklasaymışya...

Allah adaletlilerin en adaletlisidir. Bu kadar aşağılamayı, elindeki güçle emrindeki insanları bu kadar sindirmeyi aşağılamayı kimsenin yanına koymaz!

Hamdolsun arkadaşlar, bu maaşı alan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve teknik okul müdürleri ve bu kadar derse giren maaş karşılığını dolduramayan branş öğretmenleri mevcut.

Bakanımız haklı, eşeklik bizde.

Yav arkadas bunlar böyle konusuyor sonra babam arıyor diyor ki "Olm bu kadar para zam geliyo hadi yine iyisin, şu kadar alıyosunuz neyine yetmiyo???" gibi takılıyo hafiften... Millet bizi sefa içinde şu yatı mı alalım bu katı mı alalım diye düşünüyo diye düşünüyorlar... Hadi bakalım çık işin içinden...

iyimiş :++: BENDE tasalanıp duruyorum ne salağım koca bakandan iyi mi bilecez ?? 25000$ diyosa o kadardır tabi ki...

Ogretmenim arabam renault fluence, evim var apple imac ve iphone kullaniyorum.5tane takim elbisem var.oglen yemeklerini luks lokantada yerim.otobus yerine ucaga binerim.her yaz beynimi bodrumda 1ay tatil koyunde dinlendiririm.ek dersim 3bin, maasim 50bin.

Buzkırıcı' Alıntı:
Ogretmenim arabam renault fluence, evim var apple imac ve iphone kullaniyorum.5tane takim elbisem var.oglen yemeklerini luks lokantada yerim.otobus yerine ucaga binerim.her yaz beynimi bodrumda 1ay tatil koyunde dinlendiririm.ek dersim 3bin, maasim 50bin.

Hocam siz niye düşük alıyorsunuz? :P

s_kajmeran' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

Hocam siz niye düşük alıyorsunuz? :P

Harikasınız... :++:

bir sendika da çıkıp demiyor ne 25000 doları diye ,kafayı kıracam sonunda .Allah a havale ediyorum bunları...

bu bakana bunları kim öğretiyor? 25000 dolar verdilerde biz neden görmüyoruz? neden bir sendikada "yok bakan bu böyle değil senin danıştığın seni yanlış bilgilendirmiş" demiyor.

mfk' Alıntı:
oha yılda 25bin dolar kazanıyor olsam öğretmenlik yapmam. Du bi sn. o öyle değildi.

ahahahaaaa

Espri süper hocam.... :++:

Bel altı çalışıyorlar Çelikten beri, bakalım neler çıkacak altından....Gerçi çıkan çıktı ama hala bekliyorum son darbe nasıl olacak....

bide kendi aldıklarına baksınlar hkeediyorlarmı acaba ne iş yapar bu bakanlar meclise bile gitmiyorlar eş dostu işe koyuyorlar aldıkları para haram zıkkım olsun

cefecan' Alıntı:
bende anlamadım bakan nasıl bir hesap makinesi kullanıyor.
usare bu mesajı beğendi.
"2*2 kaç eder" sorusuna muhasebecinin verdiği cevap gibi olmuş!
"Size kaç lazımdı."

arkadaşlar dolar kuru değişmiş galiba hesap ondan
$1=0.85 TL
ne de olsa tl nin bi simgesi var artık

nemesis' Alıntı:
7 yıllık öğretmenim çocuk yardımı dahil 1727 TL alıyorum.
1727 x 12 ay = 20.724 TL
ekders: 560 x 9.5 ay = 5320 TL

Toplam = 26044 tl
14420 $ (dolar kuru 1,806 TL)

25536 - 14420 = 11.116 Dolar FARK

Biri şu bakana matematik öğretsin. Eğer 11.116 dolar vergi veriyorsam yaşadığım ilde vergi rekortmenleri listesinde olmam gerekir.

http://www.kamudanhaber.com/meb/ogretme ... 78252.html

:+1: :alkis: Bu bakanı ben çözemedim, reformist bi mizacı var bu bende belki olumlu yada olumsuz birşeyleri değiştirebilir havası veriyor ama gel gör ki öyle açıklamaları, yersiz çıkışları oluyor ki hiç mi bir okulu gezmedin, köylere gitmedin, eğitimin tozunu yutmadın diye insan düşünüyor. Bakalım zaman daha neler gösterecek..

Bu ülkede bu senaryo birkaç kez işledi.

Kurum iş görmez gösterildi, aldıkları para çok gösterildi, devlete büyük yük olarak gösterildi, düzeltilmesi gereken yer olarak gösterildi, çalışanlar terörist gösterildi, halkın gözünde itibarları beş paralık edildi...

En sonunda o kurumların başına gelenler malumunuz. Eğitimin gittiği yön de o taraf.

Gelir bürüt değil net olarak söylenir.
Aylık 2100 (4bin TL) dolar alan öğretmen yok bu ülkede. O yüzden yılda 25bin dolar ortalamada olamaz. Çünkü bu kadar maaş alan yok. Bence TL diyeceğine dolar dedi. tek açıklaması bu. Yada bilerek yalan söylüyor.

wezyr' Alıntı:
hocam sen nete göre hesaplamışsın bakan :idea: bürüte göre hesaplamıştır. Nede olsa Bakanımız matematikci biz ondan daha iyimi hesaplayacağız :puhaha:

Hocam benim brütte etmiyor.
5/2 maaş net:1680 brüt:2420, ekders: 590 brüt:700 (benim ekders 60 tl, alabileceğim maksimumu yazdım)
birde eş ve çocek yardımıyla 200 tl ekdedim
hesap: 2420 (maaşbrüt)+200 (eş-cucuk)+700 (ekdersbrüt)=3320
3320*12=39840 tl yıllık dolara bölersek 39840/1,8=22133 $ brüt
hala 3400 $ lık açık var.... birisi çözsün.

Yazın da ekders verdim ama hesap kolay olsun.. isteyen 1200 tl yada 650 $ çıkartabilir o zaman 4000 $ açık kalıyor...

benim elime geçen: 1680tl maaş+ 60 tl ekders = 1740 1740*12=20880 tl yıllık gelir. dolar mı? 20880/1,8=11600 $

Sayın bakanım aradaki farkın yarısını versin razıyım...

4000 $ açık dedim ya, birde bu brütteki açık... yoksa 9500 $ açık var.

Herkes matematik bilmiyor işte
Halkın %50 si bu hesabı yiyor

Geri