ÖYP ye başvuranlar ve şartları hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yuca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yuca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ÖYP başvuruları başladı arkadaşlar. başvuracak arkadaşlar burdan bilgi paylaşımın da bulunalım

aklımıza takılan sorular, başvuracağımız yerler hakkın da bilgi paylaşım vs.

yök ün sitesinden bilgilere ulaşabilirsiniz

Ben başvuracağım hocam. Ama bizim bölüm malum özellikle ales puanları uçmuş durumda. :? Mühendislikte bile puanlar bizden çok çok düşük. Bir de bu yıl bizim bölümde çoğu üniversiteler yüksek lisans şartı koymuşlar.

Arkadaşlar bizim bölüm için en az 90 oyp puanı gerekiyor, önceki yılların alımlarına bakarsanız görmek mumkun...
benım ales 90 ama diploma 70 olduğu için sıkıntı..oyp puanımı 74 olarak hesaplıyo sıstem..kabul edılmem ımkansız..

Arkadaşlar ben de başvurmayı düşünüyorum, Y.L. mezunuyum eğitim yönetimi ve denetimi bölümünden, ama sadece 3 ilan var Y.L. mezunları için, merak ettiğim lisans mezunu kriteriyle çıkan ilanlara başvurabilir miyim? oldu ki bu ilanlardan birini kazandım, doktoradan devam edebilir miyim? teşekkürler...

benim de ales 91 ortalama 80 olduğundan öyp puanım ancak 79 da kaldı artık hayırlısı diyelim

Hocam YÖK sitesinden yapılıyor başvurular.
ÖYP ile ilgili bağlantıya tıklarsanız yönlendiriyor sizi.

yenerakman' Alıntı:
Arkadaşlar ben de başvurmayı düşünüyorum, Y.L. mezunuyum eğitim yönetimi ve denetimi bölümünden, ama sadece 3 ilan var Y.L. mezunları için, merak ettiğim lisans mezunu kriteriyle çıkan ilanlara başvurabilir miyim? oldu ki bu ilanlardan birini kazandım, doktoradan devam edebilir miyim? teşekkürler...

Hocam alakasız ama merak ediyorum. Bu Eğitim Yönetimi ve Denetimi programını bitirmiş olmanın avantajı nedir? Daha genel olarak; öğretmenin YL mezunu olmasının avantajı nedir? Bilgi veriseniz sevinirim.

bu bolumun en ufak bir avantaji yoktur.bir suru arkadasim bitirdi bosa okursunuz.
hacettepe bil animasyonu ve oyun teknolojileri yuksek lisans.iste piyasanin yuksek lisansi bu.eger 3dmax maya biliyorsaniz muhendislik ogretmenlik neymis dersiniz

Egt yonetimini herkes mufettis olacaz sube muduru olacaz diye okuyor kime sorsam.odaie bitirmeden olmaz bitirenlerden 100kisiden bile anca 1 kisi hedefine ulasiyor

Hocam Biri tam olarak anlatabilir mi acaba ÖYP araştırma görevlisi kadrosuna katılmanın ne gibi faydası var ya da zararı?

Hocam Biri tam olarak anlatabilir mi acaba ÖYP araştırma görevlisi kadrosuna katılmanın ne gibi faydası var ya da zararı?

hocam bi bilgimiz yok ama araştırmaya devam ediyoruz bakalım ne çıkacak

yenerakman' Alıntı:

Hocamın sorduğu soru benim de kafama takıldı, ben de eğitim programları ve öğretim y.l. mezunuyum acaba doktora şansı olur mu?

yeymir23' Alıntı:
yenerakman' Alıntı:

Hocamın sorduğu soru benim de kafama takıldı, ben de eğitim programları ve öğretim y.l. mezunuyum acaba doktora şansı olur mu?

lisans mezunu kriterleriyle çıkan ilanlara da basvurabilirsiniz ama o zaman sizin yüksek lisans mezunu olmanız bir anlam ifade etmez,tekrardan yuksek lisans yaparsınız..Eger yüksek lisans mezunu ıseniz direk ona yonelik tercih yaparsanız sansınız cok artar, cunku yuksek lisans mezunu lisans mezunundan cok cok daha azdır.

narsist hocam sağolun anladım şimdi ama işte farzedelm ki oldu öğretmenliği bırakıp öyp ye başlamak mantıklı mı?

siyanur86' Alıntı:
yeymir23' Alıntı:
narsist hocam sağolun anladım şimdi ama işte farzedelm ki oldu öğretmenliği bırakıp öyp ye başlamak mantıklı mı?
Asıl soru bu? Bunu cevaplayabilecek bir arkadaş aranıyor
Bence üniversite ile iç içe olayım, teknolojiyi takip edip kendimi sürekli geliştireyim ve uzun süre hep fedakarlık yapmalıyım diyenler başvurmaları. Maddi açıdan olaya yaklaşırsanız, şu anki şartlarda bir arş. gör. tahminen 2000 TL kadar almaktadır. Meslek lisesinde bir öğretmenseniz, muhtemelen ek dersle birlikte 2500'den aşağı almazsınız.Arş. görevliliği akademisyenliğin çekirdekten yetişme halidir yani ileride ben profesör olmak istiyorum diyenler başvurabilir fakat diyelim ki arş. gör. oldunuz, bundan sonra 2 yıl y. lisans, 4 yıl doktora bitirdiniz, çok şanslıysanız yard. doç. oldunuz ve maddi olarak meslek lisesi öğretmenini yakaladınız. Tercih sizin, hedefleri iyi seçmek lazım, öğretmenliği bırakıp Arş. gör. olursanız geri dönüş çok zor olacaktır buna göre kararı iyi vermek lazım.

coderfree' Alıntı:
siyanur86' Alıntı:
yeymir23' Alıntı:
Asıl soru bu? Bunu cevaplayabilecek bir arkadaş aranıyor
Bence üniversite ile iç içe olayım, teknolojiyi takip edip kendimi sürekli geliştireyim ve uzun süre hep fedakarlık yapmalıyım diyenler başvurmaları. Maddi açıdan olaya yaklaşırsanız, şu anki şartlarda bir arş. gör. tahminen 2000 TL kadar almaktadır. Meslek lisesinde bir öğretmenseniz, muhtemelen ek dersle birlikte 2500'den aşağı almazsınız.Arş. görevliliği akademisyenliğin çekirdekten yetişme halidir yani ileride ben profesör olmak istiyorum diyenler başvurabilir fakat diyelim ki arş. gör. oldunuz, bundan sonra 2 yıl y. lisans, 4 yıl doktora bitirdiniz, çok şanslıysanız yard. doç. oldunuz ve maddi olarak meslek lisesi öğretmenini yakaladınız. Tercih sizin, hedefleri iyi seçmek lazım, öğretmenliği bırakıp Arş. gör. olursanız geri dönüş çok zor olacaktır buna göre kararı iyi vermek lazım.
Teşekkür ederim hocam zaten Yrd. Doç. için torpil gerekir birde anladm biz en güzeli başvurmayalm

BBNET
Geri