Ücretli okul sitesi yapanlardan özür diliyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nuribjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nuribjk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Edit : özür dileyerek mesajı siliyorum.

Yazabileceğim bir çok şey olduğu halde,
Uzamasın diye sildim, yanlış anlaşılmasın.
Boşuna başlık güncel kalıpta görüntü kirliliği olmasın.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler...

Hocam bu gibi olumsuzlukları önceden yordadığınızı tahmin ediyordum. Emeğe saygımız var. Bu gibi paylaşımlarda koşul koşmanında doğru olmadığını düşünüyorum sizin bu jestiniz karşısında kullanan arkadaşların emeğe saygıları varsa sizin uyarınız olmadan ekleyebilirlerdi ama eklemedikleri içinde onları suçlamanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Ben kullanmadım ama bu emeğiniz için tşkler. Keşke bizde fırsat bulup böyle bir şablonu karşılıksız paylaşsak.

sağlık olsun hocam :) zaten şablonu paylaşmasan da çok rahat alınırdı, birşey farketmiyor bence.
html yerine php tabanlı bir sistem olsaydı çözümü olurdu...

Evet doğru hocam.
100 kişi kullansa 3 arkadaş kendini ismini yazıp yayınlar diye tahmin ediyordum.
Ama tam tersi oldu. Böylesinide düşünmemiştim.
Üstteki mesajda da dediğim gibi linkin kaldırılması çokta umrumda değil.
Bir bilgisayar öğretmeninin o basit şablonun kaç saat hatta günlük emekle ortaya çıktığını düşünüp saygı göstermesini beklerdim.
Böyle basit birşey için hakkım yendi edebiyatı yapıp konuyu uzatacak değilim.
Sadece samimi olarak okul sitesini ücretli yapan arkadaşlardan özür dilemek için bu başlığı açmıştım.

Son olarak @hasari hocam,
bilgisayarbilisim forumlarında ciddi olarak senin hoşgörünü ve sabrını hayretle takip ediyorum. :+1:

yazının kaldırılması normal belki ama kendi isimlerinin yazılması çok yanlış...

nuribjk hocam emeğinize sağlık, paylaşımlarınız güzel, umarım devamı gelir, ne demişler,
iyiliği yap denize at! balık bilmezse Halık bilir, :D

tenten' Alıntı:
nuribjk hocam emeğinize sağlık, paylaşımlarınız güzel, umarım devamı gelir, ne demişler,
iyiliği yap denize at! balık bilmezse Halık bilir, :D
Arkadaş haklı, öğretmen dünyasında işler hep böyle.
Biz çok iyilik yapıp denize attık, en sonunda denizde boğulmamak için köyde kaldık.
10 yıldır fikirler taktir görüyor, iş paraya gelince millet sırtını dönüyor.
en iyisi köylerde uydu kurmak.

Olur hocam olur. Böyle şeyler olur.

siz kesinlikle haklısınız ancak birde şu durum varki vatandaş kullandığı joomla, nuke vb portalların bile GPL lisans yazısını kaldırıp kullanıyorsa sizinkini hayli hayli kaldırır.

Yalnız bu kaldırma işlemini yapan arkadaşlarda da art niyet aramamak lazım bence. çünkü sitenin altında o okulda hiç kimsenin bilmediği tanımadığı bir isim yazmasını o arkadaş kolay kolay açıklayamaz. okuldan o arkadaşa web sitesi yapmasını bile bilmiyor başkasına yaptırıyor gözüyle bakacaklarını da düşünmek lazım.

GPL lisans yazısının ne oldugunu bile anlatmada sıkıntı çekiyorken nuri avcıyı açıklamak hiçte kolay olmaz bence. Çok fazla takılmamak lazım.

Hocam üzülmeyin, joomla'nın bile altına "tasarım : filanca" yazan var, o zaman nacizane önerim meta etiketlerine kendi imzanızı atınız, eğer biraz bilen onu da siler derseniz en iyi kodlar arasında gizli backlinkler koyun:) Hinliğe hinlik!

yaw orda isim yazsa ne olur yazmasa bu memlekette çalışan yükselmiyoki. :) çok da ahım şahım bir site değil bu kadar iç çekmeye gerek yok. ha paylaşımın iyisi kötüsü olmaz. ama düşünsene başkasının yaptığı siteyi okulunda ben yaptım diye söylediğini. adama demezlermi bi site bile yapamamış başkasına yaptırmış. sen paylaşıma devam et. kullanan arkadaşlardan biri dua etse yeter.

nasıl bi siteymiş merak ettim.
Başkasından aldıysan yapanın adını siliyorsun ona tamam. Ama ben yaptım diye yazmak sinir bozucu gerçekten. Benim de birkaç kez başıma geldi.

bu konularda kafaya takıcak bişi yok hocam... Yapıyorsun paylaşım için, kullanmalarını istiyorsun arkadaşların.. Bende yapıp paylaşıyorum sadece meta taglarına dokunmamalarını istiyorum.. oda yeterli olur.
Eğer canın sıkıldıysa paylaşımını siteden kaldırmalısın.. Kesin çözüm bu olur..

Nette dünya kadar şablon mevcut herkes bunları indirip altına kendi adlarını yazıyor. bunuda düşünmelisin..

Bunu yayınlarken böyle şeylerin olacağını kestirmeniz gerekirdi. Bu alem böyle bir alem malesef. Bu insanlar da bizim insanlarımız. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Siz yayınlamasanız da elbet bir şekilde birileri yayınlardı. Burada veya başka bir yerde. Ben sizin çalışmanızı kullanmadım ama güzel olmuş Allah için. Keşke böyle bir şey de yaşanmasaydı. Ben Joomlacıyım. Joomlayıda herkese tavsiye ederim. Joomla isteyen arkadaşlara aşağıda kendim yaptığım sitelerin temalarını yollayabilirim.
www.sarayonuanadolu.k12.tr
www.sarayonuimamhatiplisesi.k12.tr/main/index.php
http://sarayonu.meb.gov.tr
www.konyaufukkoleji.k12.tr

hasari' Alıntı:
Hocam bu gibi olumsuzlukları önceden yordadığınızı tahmin ediyordum. Emeğe saygımız var. Bu gibi paylaşımlarda koşul koşmanında doğru olmadığını düşünüyorum sizin bu jestiniz karşısında kullanan arkadaşların emeğe saygıları varsa sizin uyarınız olmadan ekleyebilirlerdi ama eklemedikleri içinde onları suçlamanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Ben kullanmadım ama bu emeğiniz için tşkler. Keşke bizde fırsat bulup böyle bir şablonu karşılıksız paylaşsak.
Hacker' Alıntı:
Olur hocam olur. Böyle şeyler olur.

siz kesinlikle haklısınız ancak birde şu durum varki vatandaş kullandığı joomla, nuke vb portalların bile GPL lisans yazısını kaldırıp kullanıyorsa sizinkini hayli hayli kaldırır.

Yalnız bu kaldırma işlemini yapan arkadaşlarda da art niyet aramamak lazım bence. çünkü sitenin altında o okulda hiç kimsenin bilmediği tanımadığı bir isim yazmasını o arkadaş kolay kolay açıklayamaz. okuldan o arkadaşa web sitesi yapmasını bile bilmiyor başkasına yaptırıyor gözüyle bakacaklarını da düşünmek lazım.

GPL lisans yazısının ne oldugunu bile anlatmada sıkıntı çekiyorken nuri avcıyı açıklamak hiçte kolay olmaz bence. Çok fazla takılmamak lazım.

Katılıyorum...

Yaw elin microsoftunun koskoca işletim sistemini, adobe nin photoshopunu, flashını kaçak kullanıyoruz bilmem kaç milyon satır koddan oluşan,
genel olarak söylüyorum bunu üstüne alınma hocam, biz bişey yaptıkmı sanki dünyada hiç yapılmamış, hiç kimsenin yapamayacağı bişey yaptık zannediyoruz ve bunu kimseyle paylaşmak istemiyoruz, işin özü bu.

nuri arkadaşım birde o siteleri yapanlar belki okullarında "bu siteyi başkası yapmış" demesinler diye değiştirmiş olabilirler bende sizinkini değil ama yine bu siteden paylaşılan bir şablonu kullandım okulumda ki arkadaşlardan gelebilecek gereksiz sözlerden dolayı değiştirmek zorunda kaldım
hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz ne burada ne de orada saygılarımla

BBNET
Geri