öğretmenliği bırakacak olsanız ne iş yaparsınız?

Kodla Büyü
m_esen' Alıntı:
tarlaya bi sondaj sonrada kaman cevizini dikerim gel keyfim gel

5-6 sene hiç para kazanamazdın. Cevizlerin büyümesi ve kendini kurtaracak şekilde ceviz vermesi için 5-6 sene hatta daha fazla beklemek gerekir.

Yok hocam en iyisi mal ! işi. Parası da çok, biraz b.. var ama olsun. :puhaha:

Şaka bir yana ben de köye giderdim ama bayanları ikna etmek zor. :-1:

Anlaşıldı; bizden bir nane olmaz. Daha şöyle adam akıllı bir iş fikri gelmedi. İyi ki öğretmen olmuşuz. :puhaha:

Para olduktan sonra kuracak, yapacak, girecek çok iş var ama...

Farzedelim ki yapacağınız işi buldunuz ... ya gül gibi kadrolu "bilişim teknolojileri öğretmenliği"... üzerine formatörlüğü rehberliği neyse artık .. bırakıp gidilir mi diye hiç düşünmez misiniz ? ya da sizi öğretmenlikten vazgeçirecek sebep ne olurdu ?

bence bu başlığı meb ten içimize sızmış ajanlar açtı. nabız yokluolar :) bunların gidecek kapıları varmı diye :)

Simiti "simit sarayı" tarzı dükkanda satmıştır herhalde :) Elde sepet satarak değildir değil mi :) Yoksa simitçilik düşündüğümüzden daha mı kârlıydı?

omd' Alıntı:
Simiti "simit sarayı" tarzı dükkanda satmıştır herhalde :) Elde sepet satarak değildir değil mi :) Yoksa simitçilik düşündüğümüzden daha mı kârlıydı?

Tezgah bile değil tabla diyorlar tahtadan kafalarında taşıdıkları bir şey. Kesinlikle mübalağa yapmıyorum.

Mesai açısından, tatil açısından branştan branşa değişmekle birlikte iyi veya fena değil bir mesleğimiz var.

8-5 çalışmam diye cazlayan arkadaşlar özel sektör veya kendi işlerini kurduklarında 9-9 falan çalışmak zorunda kalabilirler. O yüzden diyorum hep kolayı görüyoruz, seçiyoruz diye.

Ancak ben mesaiye bakmam, çalışırım diyorsak, çok para kazanacağımız işler yok değil.

Ama çoğunluk benim kafadan; :lol: köyden başka seçenek gelmiyor aklımıza. Arkadaşlar kabul edelim, diğer memurluklarla kıyaslanınca elbette kolay değil ama özel sektör ile kıyaslayınca rahata alışmışız. Bizi memurluk paklar.

Ha, kendi işimi kuracağım, patron olacağım diyorsanız da bir birikim lazım.

Sen bilmiyorsun diyebilecek olan arkadaş da vardır elbette, bilseydim zaten çoktan işe girişmiştim. Belki de çok ucuz, kolay bir fikir bulunmak için bekliyor. Onu bilsem kimseye bırakmazdım. Bunlar biraz şans, biraz para, biraz azim, biraz zaman, biraz biraz biraz işi... Bi' Bardak meyve gibi mesela...

Nadem bu kadar kişi bırakmaya niyetli hepimiz toplanıp ortak sermaye yapalım. Çok ortaklı bir bilişim şirketi olalım

BTÖMEX de ismimiz olur yürü beee :P :P :P

Benim sınıf arkadaşım 2 yıl ataması çıkmayınca Kayseride şehrin en güzel yerinde Malatya Pide Fırını (Etli ekmek-bizim oralarda kıymalı denir kısaca.) açtı cebinde 5 kuruş yokken. 5,5 ay gibi sürede 100.000 bin tl masrafını çıkardı.Helal olsun kardeşime. Tam BÖTECİ. (Bende BÖTECİ CAFe falan açmayı düşünüyorum). Derken yıl sonunda bunun Diyarbakıra ataması çıktı tüm işleri yoluna koymuştu zaten. Abisine devretti işi yine hissesi var, öğretmenliği şimdi hobi olarak yapıyor. :))))

ben yapmaya başladım. az sermaye ile bir fast food cafe açtım :) ve şimdi normal maaşın daha güzelini birakiyor. arkadaslar ek iş şart kim ne derse desin... bu genç yasta oturup ileri de keşke dememek için...

bir de bu memlekette zengin sözü dinlenir paran var mı sözün dinlenir saygı duyulur diğer konular da herşey boş...

bu arada dün öğretmenler günün de bir öğretmenimizin elini öptüm.

cafede dururken kravatını takmış takım elbisesini giymiş ve elinde sihirli bez diye bir ürün satıyor tanesi 2 lira yası 60 üstü hocamızın. çalışanımız ne ki emeklimiz iyi olsun...

selamlar

metorolojide memur olurdum insanlarla muhattap olmadığınız kafanızın rahat lojmanın çok olduğu iyi iş

kapzumal yada zahireci olurdum al sat ekonomiye can kat... örneğin dometesin seradan cıkışı 20 kuruş kapzumal 80 kuruşa satıyor pazarda 1 lira yani kapzumal kazanıyor

dunyanin ote ucunda bir adada bekci.doga toprak orman okyanus 3,5 tane de guzel bayan gecinir gideriz

avustralya ya göç ederim;Türkiyeden değişik değişik yemekleri-kuruyemişleri de oraya ihrac ederim..

kağıtlarımı nereye kaldırmıştım.17 yaşında meslekten emekli olmuştum :s
32 kağıt var.5 i bende dışarıda kalır 27 tanesi.biraz egzersiz lazım.tek kart 1/27,iki illa gelemsi gereken kart 1/27*1/26 .........

El türü El sayısı Bin üzerine olasılığı (+-0,005)
Flush Royal 5 0,025
Flush 20 0,10
Renk 204 1,01
Kare 224 1,11
Dolgun 1.344 6,67
Kent 5.100 25,33
Üçgen 10.752 53,39
İki Çift 24.192 120,13
Bir Çift 107.520 533,93

işin şakası bir yana Allah insana haram yedirmesin.amin.

Benim 13 sene oldu meslekte ilk köydeki yaşantılarımdan sonra bilgisayarla tanışmam pc ve cd ticareti derken şimdi memleketimde evim arabam bireysel emekliliğim var.
Şu anki öngörülerime göre ülke bir 8-9 sene hızlı bir yükselişte.Sonrasını söylemeyeyim.Ama inşallah memur kadroları iyice işitiğinde ben erken ememkliliği düşünüyorum.
Atıyorum bir öğretmen 40bin alıyorsa alırım 30bin; alıyor maaş 2000 ben alırım 1300.Ama 40lı yaşta erken emekli olup yapılacak ve hatta çok güzel para kazanılacak işler var.
Kesinlikle 61 yaşında emekli olupda başka işler düşünmüyorum kolej,bilgisayar kursu,üniversite,iş adamlığına ancak bu yaşlarda girilir.Eş tercihimde kesinlikle hemşire olurdu.
Ailede sağlıkçı olmalı öğretmene gerek yok ailede 1 tane yeter

inşallah o zamana şu AB çıkar ben de erken emekli olurum neye mal olursa olsun kesinlikle 3-5 milyonlu bir ab ülkesne gitmek isterdim.

Geri