öğretmenliği bırakacak olsanız ne iş yaparsınız?

Kodla Büyü
halukk' Alıntı:
Farzedelim ki yapacağınız işi buldunuz ... ya gül gibi kadrolu "bilişim teknolojileri öğretmenliği"... üzerine formatörlüğü rehberliği neyse artık .. bırakıp gidilir mi diye hiç düşünmez misiniz ? ya da sizi öğretmenlikten vazgeçirecek sebep ne olurdu ?

Yıllardır, şu anda 50-60 yaşında olanlarda var, genç olanlarda, öğretmenliği bırakıp ticarete atılan ne kadar kişi tanıyorsam hepsi de maddi açıdan çok rahatlar ve hayatlarında da mutlu insanlar... Bir tesadüf müdür bilmiyorum? Dediğim gibi birsürü kişi tanıyorum bu şekilde ve farklı şehirlerde, farklı yaş gruplarında, farklı iş alanlarında.....
13. yılımı çalışıyorum ve bu durum hep aklımın bir köşesinde, gel gör ki; şu ana kadar cesaret edemedim...

Aslında başka branştan öğretmen olup kaç saatse kursuna gidip belgeli formatör olmak fena olmasa gerek... :-1:

Arkadaşlar, iş değiştireceklere benden tavsiye; sakın eskiden bilişimci olduğunuzu falan söylemek gibi bir hatada bulunmayın. Hangi ortam olursa olsun bilimmum elektronik aletle ilgili destek isterler haberiniz olsun... :D

Öncelikle bilişimden ve eğitimden uzak bir sektör seçerdim.

Sağlık sektöründe epey para var. İnsanlar git gide daha fazla ilaç ve bakıma gereksinim duyuyor. Özel Fizik tedavi ve diyaliz merkezi araçlarını görüyorum.

Öğretmen arkadaşlardan belediyeden pazar tezgahı alıp başkalarına aylık kiraya verenler var.

Takdir edilecek bir bilgisayar öğretmeninin ağzından çıkması gerekenler budur işte! Hocam tebrik ediyorum. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.
Yeteneğin varsa her işi yaparsın yeteneğin yoksa çoban bile olamazsın!

muratbdg' Alıntı:
Bir reklam şirketi kurar, Grafik Tasarım, kurumsal çözümler, dijital reklamcılık, afiş bilboard tasarımı üzerine bir iş yapardım.

Hocam başka bıranştan olanlar da ne diyro biliyomusunuz? Bilgisyaar öğretmeni olupda formatör olsam diyor. NEden mi? 16 saat matematik + formatörlük yaptık zamanında. Yapda görelim bakalım :)

XanaDu' Alıntı:
Aslında başka branştan öğretmen olup kaç saatse kursuna gidip belgeli formatör olmak fena olmasa gerek... :-1:

Geri