metafor esit yaklasimin takdira sayan tesekkurler...
bizde aynı fikirle çıkmıştık yola hatta isyanbul da ki evimizi satmadık kiraya verdik.@sacmalik hocam, gelişmiş ama oldukça stresli bir yerden kaçmak istiyoruz. Sizce yanlış bir karar mi? Sıkılır miyiz? Sıkılırsak 3 sene sonra geri döneriz diye düşünüyoruz. Sizin tecrübeleriniz nasıl?
isteyin@yenersonmez hocam, ne demek istedin. Tayin isteyelim mi istemeyelim mi?
Bence iyi düşün.Yazın daha güzel yerlerde tatil yaparsın dengelenir.Stresini atarsın.@sacmalik hocam, gelişmiş ama oldukça stresli bir yerden kaçmak istiyoruz. Sizce yanlış bir karar mi? Sıkılır miyiz? Sıkılırsak 3 sene sonra geri döneriz diye düşünüyoruz. Sizin tecrübeleriniz nasıl?
Senin hayat görüşün bakışın önemli.Eğer sakin sessiz kendi halinde isen tayin iste.Azla yetinirim sabrım çok iyi dersen eyvallah.Tatil beldelerinde insanlar kendini geliştirmiyor bence alanında iyi insan pek yok.Gelenler emekli kesimi yiyici.Adam kiradan para gelsin bir iki siyaset yapıyor günü öyle geçiyor. tecrube var ama kimseye faydası yok.Bazı oyunlara trash derler ya o kelime uygun.Dogası güzel .Doganın dili yok ama@sacmalik ve @yenersonmez hocalarım. Teşekkürler. Biriniz isteyin biriniz istemeyin diyor. Herzamanki gibi karar bize kalıyor. Teşekkürler.
Bu yıl da tayinler Ağustos'ta. Bakalım ne olacak.
Metroya bindim neyse kadın ortaya geçti çocuk kucagında neyse bu bir başladı anlatmaya.Dedim acaba drama sanatcısı mı?megersem dileniyormuş.Elimi cebine atayım dedim vazgeçtimAnkara ucuz bir şehir değildir.
eşim ingilizce öğretmeni, en yüksek eş puanı ile geldi. 5 yer açıktı ilk tercih geldi.@yenersonmez hocam, hepsini okudum da kafam karıştı. Eşim de öğretmen, benim tayinim Ege ya da Akdeniz'de bir yere cikarsa, eşim eş durumundan rahatça gelir diye düşünüyordum. Sanırım yanıldım. Bu büyük bir problem. Biraz daha araştırma yapmam gerekiyor sanırım.
inşallah gönlünüze göre olur...@yenersonmez hocam. Umarım böyle şans bizi de bulur.
Hocam biraz daha açar mısın? Antalya ya gelmeyelim mi?
3 de okulun şartelini kapatmak ile şehirin güzelliği arasındaki bağlantıyı nasıl kuralım?
hocam Antalya'da durumlar biraz farklı. Şimdi bilişim dersinin ders saatinin arttığı yılları hatırlarsınız. O sırada Antalya'daki okullarda bir anda norm patlaması olmuş ve düşük puanlarla Konyaaltı ve Muratpaşa'daki okullar bir anda doldurulmuş. Yıllar geçtikçe ise Kepez ilçesi ile tayinler gerçekleşmiş. Sıkıntı şu ki talep aşırı olunca doygunluğa ulaşmış. İkili eğitimlerinde normal eğitimlere dönmesiyle bilişimcilerde norm fazlası olma problemi ortaya çıkmış. Şimdi şunu diyebilirsiniz. Ben kötü bir yere gelirim , eş durumundan eşim merkeze gelse ben de yine eşten Antalya merkezde güzel bir okula gelirim. Öyle bir dünya yok maalesef. Şu an bahsettiğim güzel okullardaki bilişimcilerin çoğunun puanı 200 civarı ya da altında. Puanları çok yüksek değil ama bırak 200 'ü 500 puanın olsa boş. Çünkü çaka çaka dolu. Dışardan gelen veya gelmeyi başarabilen 250 ler 270 ler ancak Kepez ilçesine eşten belki girebiliyor ki son bildiğime göre eş durumuna da kapalı, ardından norm fazlası oluyor. Haa sen nasıl geldin derseniz Allah galiba çoluğuma çocuğuma acıyıp bir kapı açtı bana. Şöyle ki 3 yıl önce il dışı kumlucaya atandım. eş durumu da ora gelir diyerek evi tuttuk çocuğu okula yazdırdık, küçüğe bakıcı aradık vs vs vs. Tam eş durumu açıklandı Kumluca'da okul yok. Napalım erken Kepez'te tek okul vardı diğerleri muhtemel. Orayı yazdı. Şükür ki geldi oraya. Fakat bu sefer ben Kumluca'da kaldım eşim Kepez'de. Herşey sil baştan, Kumluca'daki evi iptal ettik komisyon yandı, okuldan aldık çocuğu kepeze yazdırdık hayatımın en zor 3 günlük ev aramasından sonra Maraş gibi bir yerden(toprağı ucuz evleri geniş) , Antalya(toprağı çoook pahalı ve evleri çok küçük) gibi bir yerde ev tuttum. Eşyalarımı sattım bu eve girebilmek için çünkü benim evim 4+1 di burada bulduğum ise 2+1. Neyse kafanızı şişirmeyeyim. Kumluca'ya git gel yaparım nooolacak ki 3 gün gitsem falan filan diye düşünürken son 3 gün kala yanlış hatırlamıyorsam Yusuf Tekin ikinci eş durumu hakkı tanıdı. Tabi ben bu arada Kumluca'da göreve başladım. Eş durumu açıldığında 2 okul vardı ikisini de yazdım. 2. tercihim geldi yoksa açıktaydım. Nasıl geldi derseniz o okulun bilişimcisi md yrdcısı olunca başka okula bana kadro açıldı. yoksa tek tercih yapacaktım ve 1.tercihime atanan kişinin puanı benden yüksek olduğu için gelemeyecektim. Velhasıl şükür ikimizde merkeze atandık. Çok zor geldiğim için her sene tayinlere baktığımda gördüm ki ne dışardan ne içerden Antalya merkeze gelmek kolay değil. Ki 3 yılda bir kez atama oldu merkeze yanlış hatırlamıyorsam . o da arkadaşım eşten Demre'den geldi. Yani şu an bırakın il dışını eş durumuna bile kapalı Antalya merkez. belki alanya, manavgat ... Ama oraları da iyi araştırın. Hepsi uzak dağ köyleri. Kalın sağlıcakla...antalya merkezde norm fazlası çok , ihtiyaç olmadığı için okul açılmayabilir ama ilçeler olabilir.
hocam Antalya'da durumlar biraz farklı. Şimdi bilişim dersinin ders saatinin arttığı yılları hatırlarsınız. O sırada Antalya'daki okullarda bir anda norm patlaması olmuş ve düşük puanlarla Konyaaltı ve Muratpaşa'daki okullar bir anda doldurulmuş. Yıllar geçtikçe ise Kepez ilçesi ile tayinler gerçekleşmiş. Sıkıntı şu ki talep aşırı olunca doygunluğa ulaşmış. İkili eğitimlerinde normal eğitimlere dönmesiyle bilişimcilerde norm fazlası olma problemi ortaya çıkmış. Şimdi şunu diyebilirsiniz. Ben kötü bir yere gelirim , eş durumundan eşim merkeze gelse ben de yine eşten Antalya merkezde güzel bir okula gelirim. Öyle bir dünya yok maalesef. Şu an bahsettiğim güzel okullardaki bilişimcilerin çoğunun puanı 200 civarı ya da altında. Puanları çok yüksek değil ama bırak 200 'ü 500 puanın olsa boş. Çünkü çaka çaka dolu. Dışardan gelen veya gelmeyi başarabilen 250 ler 270 ler ancak Kepez ilçesine eşten belki girebiliyor ki son bildiğime göre eş durumuna da kapalı, ardından norm fazlası oluyor. Haa sen nasıl geldin derseniz Allah galiba çoluğuma çocuğuma acıyıp bir kapı açtı bana. Şöyle ki 3 yıl önce il dışı kumlucaya atandım. eş durumu da ora gelir diyerek evi tuttuk çocuğu okula yazdırdık, küçüğe bakıcı aradık vs vs vs. Tam eş durumu açıklandı Kumluca'da okul yok. Napalım erken Kepez'te tek okul vardı diğerleri muhtemel. Orayı yazdı. Şükür ki geldi oraya. Fakat bu sefer ben Kumluca'da kaldım eşim Kepez'de. Herşey sil baştan, Kumluca'daki evi iptal ettik komisyon yandı, okuldan aldık çocuğu kepeze yazdırdık hayatımın en zor 3 günlük ev aramasından sonra Maraş gibi bir yerden(toprağı ucuz evleri geniş) , Antalya(toprağı çoook pahalı ve evleri çok küçük) gibi bir yerde ev tuttum. Eşyalarımı sattım bu eve girebilmek için çünkü benim evim 4+1 di burada bulduğum ise 2+1. Neyse kafanızı şişirmeyeyim. Kumluca'ya git gel yaparım nooolacak ki 3 gün gitsem falan filan diye düşünürken son 3 gün kala yanlış hatırlamıyorsam Yusuf Tekin ikinci eş durumu hakkı tanıdı. Tabi ben bu arada Kumluca'da göreve başladım. Eş durumu açıldığında 2 okul vardı ikisini de yazdım. 2. tercihim geldi yoksa açıktaydım. Nasıl geldi derseniz o okulun bilişimcisi md yrdcısı olunca başka okula bana kadro açıldı. yoksa tek tercih yapacaktım ve 1.tercihime atanan kişinin puanı benden yüksek olduğu için gelemeyecektim. Velhasıl şükür ikimizde merkeze atandık. Çok zor geldiğim için her sene tayinlere baktığımda gördüm ki ne dışardan ne içerden Antalya merkeze gelmek kolay değil. Ki 3 yılda bir kez atama oldu merkeze yanlış hatırlamıyorsam . o da arkadaşım eşten Demre'den geldi. Yani şu an bırakın il dışını eş durumuna bile kapalı Antalya merkez. belki alanya, manavgat ... Ama oraları da iyi araştırın. Hepsi uzak dağ köyleri. Kalın sağlıcakla...
Benzer şeyler Mersin için de geçerli. Durup düşününce oturup ağlayası geliyor insanın. Her ne kadar pek sevmesem de kütüğümün ve akrabalarımın olduğu şehirdeyim. O yüzden kendimi bu şehirde emekli olacağım diye alıştırıp adapte olmaya çalışıyorum.hocam Antalya'da durumlar biraz farklı. Şimdi bilişim dersinin ders saatinin arttığı yılları hatırlarsınız. O sırada Antalya'daki okullarda bir anda norm patlaması olmuş ve düşük puanlarla Konyaaltı ve Muratpaşa'daki okullar bir anda doldurulmuş. Yıllar geçtikçe ise Kepez ilçesi ile tayinler gerçekleşmiş. Sıkıntı şu ki talep aşırı olunca doygunluğa ulaşmış. İkili eğitimlerinde normal eğitimlere dönmesiyle bilişimcilerde norm fazlası olma problemi ortaya çıkmış. Şimdi şunu diyebilirsiniz. Ben kötü bir yere gelirim , eş durumundan eşim merkeze gelse ben de yine eşten Antalya merkezde güzel bir okula gelirim. Öyle bir dünya yok maalesef. Şu an bahsettiğim güzel okullardaki bilişimcilerin çoğunun puanı 200 civarı ya da altında. Puanları çok yüksek değil ama bırak 200 'ü 500 puanın olsa boş. Çünkü çaka çaka dolu. Dışardan gelen veya gelmeyi başarabilen 250 ler 270 ler ancak Kepez ilçesine eşten belki girebiliyor ki son bildiğime göre eş durumuna da kapalı, ardından norm fazlası oluyor. Haa sen nasıl geldin derseniz Allah galiba çoluğuma çocuğuma acıyıp bir kapı açtı bana. Şöyle ki 3 yıl önce il dışı kumlucaya atandım. eş durumu da ora gelir diyerek evi tuttuk çocuğu okula yazdırdık, küçüğe bakıcı aradık vs vs vs. Tam eş durumu açıklandı Kumluca'da okul yok. Napalım erken Kepez'te tek okul vardı diğerleri muhtemel. Orayı yazdı. Şükür ki geldi oraya. Fakat bu sefer ben Kumluca'da kaldım eşim Kepez'de. Herşey sil baştan, Kumluca'daki evi iptal ettik komisyon yandı, okuldan aldık çocuğu kepeze yazdırdık hayatımın en zor 3 günlük ev aramasından sonra Maraş gibi bir yerden(toprağı ucuz evleri geniş) , Antalya(toprağı çoook pahalı ve evleri çok küçük) gibi bir yerde ev tuttum. Eşyalarımı sattım bu eve girebilmek için çünkü benim evim 4+1 di burada bulduğum ise 2+1. Neyse kafanızı şişirmeyeyim. Kumluca'ya git gel yaparım nooolacak ki 3 gün gitsem falan filan diye düşünürken son 3 gün kala yanlış hatırlamıyorsam Yusuf Tekin ikinci eş durumu hakkı tanıdı. Tabi ben bu arada Kumluca'da göreve başladım. Eş durumu açıldığında 2 okul vardı ikisini de yazdım. 2. tercihim geldi yoksa açıktaydım. Nasıl geldi derseniz o okulun bilişimcisi md yrdcısı olunca başka okula bana kadro açıldı. yoksa tek tercih yapacaktım ve 1.tercihime atanan kişinin puanı benden yüksek olduğu için gelemeyecektim. Velhasıl şükür ikimizde merkeze atandık. Çok zor geldiğim için her sene tayinlere baktığımda gördüm ki ne dışardan ne içerden Antalya merkeze gelmek kolay değil. Ki 3 yılda bir kez atama oldu merkeze yanlış hatırlamıyorsam . o da arkadaşım eşten Demre'den geldi. Yani şu an bırakın il dışını eş durumuna bile kapalı Antalya merkez. belki alanya, manavgat ... Ama oraları da iyi araştırın. Hepsi uzak dağ köyleri. Kalın sağlıcakla...
Lgs belirlendiği gibi 20 Haziran'da yapılırsa, yer değiştirme takvimi öne çekilir mi?