slm, il dışı tayinlerden çok umudum yok maalesef, açılırsa kontenjan özür grubuna ayrılıyor burda adalet yok, zorunlu hizmet yapmışsınız, kaç yıl çalışıp bitirmişsiniz çok önemli değil maalesef, herkes kendi çıkarına göre düşünüyor maalesef, benim şu an çalıştığım okulda olduğu gibi bir sürü okulda hiç zorunlu hizmet yapmadan eş durumu özür ile gelen bir sürü öğretmen var ve sistem hala bu şekilde işliyor.
İnanmayan yapılan il dışı yerdeğiştirme ve özür grubu kontenjanlarını bakarak gerçeği-açılan kontenjanları görebilir.Haklı olarak eşler kızıyor bu duruma, doğudaki batıya gitmek istiyor, eşimden uzak mı ? kalayım diye.O zaman sen doğuya git eşinden uzak kalmak istemiyorsan dendi mi ? Tartışma çıkıyor.Veya aynı ile gelenler biri diğerinden 40-50 km mesafede ilçelerde oluyor, bu dolulukta, insan hayatı yollarda işkence ile geçiyor.
Bir de corona durumu kısa sürede eski normale dönecek gibi durmuyor maalesef, hava ısınmaya başladı mı 34-35 C lerde, bu maskeyle mahallendeki marketlere gitmek, sıra beklemek,yürümek işkence oldu.Yazlık , sıcak yerleri düşünemiyorum, burda hiçkimse yazmamış, kalabalık, sıcak yerler, evde kapalı kaldıktan sonra nasıl vakit geçecek bu sıcak havalarda, o yasak bu yasak, mesafe olayı , maske olayı, en ufak bir kural hafifletil di mi ? virüs vaka sayısı zıplıyor.Ve ilaç-aşı bulunmadan bu durum kolay kolay geçecek gibi durmuyor.Okullar açıldığında da otobüsler, okullar, sınıflar kalabalık ortamlar nasıl işlenecek dersler.Hele maskeyle.