İLK TEPKİ: Dersimizi Size Vermişler: İngilizceci

Kodla Büyü
Ah böyleleri bana denk gelmez ki...

Sıkmayın canınızı hocam...

Aynı muhabbet bizde de geçti. İngilizce'nin okullarda öğretimin yanlış olduğunu savundum çünkü 3 saatle uzun vadede öğretilemeyeceğini hazırlık sınıflarının ve kurların daha mantıklı olduğunu söyledim. İngilizceci ile en son bir kelam ettim millet gülmekten yarıldı. Tek öğretilen şey; You dan sonra are gelir He den sonra is :) gerisi yalan dedim.

Sorma hocam, sabah herkes beni tebrik etme telaşındaydı.

Hocam hayırlı olsun filan. O sırada ben de ingilizce öğretmenini gördüm. Aldık en sonunda 1 saati sizden iyi oldu dedim. Güldü. Hak ettiniz ama hocam. Hakkınızdı dedi. İçimden helal olsun hocama dedim. Dersini bize verdi vermedi diye değil bir öğretmen arkadaşına art niyetsizce sahip çıktı diye.

İşin garibi herkesin gözü bizim üzerimizde imiş. Onu fark ettim. Hepsinin haberi olmuş. Hatta bir tanesi artık not da vereceksiniz dedi. Dedim yaaa neleri hesaplamışlar hemen.

Müdür yardımcımızla normu konuştuk. Nasıl yapsak filan diye fikir sordu.

Kısaca herkes haberdar olmuştu ve ben uzun süreden sonra ilk defa uzuuuuun uzuuuuun oturdum ait olduğum öğretmenler odasında bugün.

Büyütmeyin arkadaşlar bizim zümremizde de densiz insanlar vardır. Benim tavsiyem burdan gazı alıpda yarın öbürgün sizin okulunuzda da birileri böyle konuşunca anormal tepki verip de yılların birikimini o kişiye patlamayın. Usulünce cevap verin gitsin. Ben olsam, sizden alıp bize vermediler, 8 saat seçmeliyi 6 saate indirdiler, bizim 2 saat ordan geliyo derdim. Sonra o kafasında 2 saat matematik yapsın o nasıl oluyo diye :!:

biz de artık öğretmenlerin lafları idare falan derken iyice ezik olduk...verdilerse verdiler 5 saat ingilizce görüyor da ne oluyor çocuk sanki şakır şakır ingilizce konusuyordu iyi oldu...

DaMieN' Alıntı:
Ah böyleleri bana denk gelmez ki...

Sıkmayın canınızı hocam...

bana da denk gelmiyor hocam bir gelse morartacagım da işte Allah nerede sessiz sakin kafaya takacak öğretmen var onun karsısına çıkarıyor böylelerini..

Hocam diyemediniz mi : "Baktım ki İngilizce dersleri verimli geçmiyor, Bakandan bizzat sizin girdiğiniz dersleri istedim" diye :puhaha: :puhaha:
Neyse hocam canınızı sıkmayın boş yere

yesimim2000' Alıntı:
Hocam diyemediniz mi : "Baktım ki İngilizce dersleri verimli geçmiyor, Bakandan bizzat sizin girdiğiniz dersleri istedim" diye :puhaha: :puhaha:
Neyse hocam canınızı sıkmayın boş yere
:+1:

Cocuklar zaten dogustan ingilizce biliyor yavas yavas dersiniz kaldirilacak dedim adam kuplere bindi.

Hocam ingilizceci arkadaşa sizin matematiğiniz kıtmı deyin.
Bizim ders seçmeliden zorunlu oldu, sizin dersiniz 36 saatten 35'e düşünce çıkarıldı.
millet bir seyi incelemeden başkasına yapılan iyiliğe çirkeflik yapıyor. tamamen kıskançlık çekememezlik.

Yazılanların bir çoğunu dikkatle okudum. Öncelikle belirtmeliyim ki ben de İngilizce öğretmeniyim. Birkaç şey söyleme gereği hissettim.

Bilişim öğretmenlerinin derslerinin verilmesine çok sevinenlerdenim. Size yapılan haksızlıkları hazırlamış olduğum bir çok eğitim sitesinde bannerlar yayınlayarak ben de kendimce dile getirmeye çalışmıştım.

Görüyorum ki bazı arkadaşlar İngilizce'yi gereksiz görüyor ve/ya çocukların İngilizce öğrenememesinden bahsediyor. Şimdi açık yüreklilikle soruyorum öğrenciler hangi dersi tam öğreniyor? 8. sınıflardan birkaç öğrenciyi çevirin 9 kere 8 kç eder deyin. Ya da 19 mayısı neden kutluyoruz deyin. İsterseniz periyodik cetvelden birşeyler sorun bakalım ne cevaplar verecekler...

İngilizce konusuna gelince evet öğrenenler var, öğrenmeyenler de var. Robert koleje de %100 bursla öğrenci soktuk, kaldırım serserisi de yetiştirdik. Ama yorum yaparken lütfen dikkatli olun, başkalarının sizin dersinizi eleştirirken düştükleri hataya düşmeyin. Her branşın hakkını veren, emeğiyle kaliteli insan yetiştirmeye çalışan öğretmenler var...

Ortaokul yetmez, tayin norm kadrolarımız vs. yine sıkıntılı.
ÖNERİ; ilkokul 4 lerde 3 saat ingilizce var.
4 lerin 1 saati BT olsa, çok güzel olur ve kalan 2 ders ingilizceye yeterde çok bile.
Neden mi?
Zaten 2. sınıftan bu yana ingilizce var.
Ayrıca ilkokullardaki halihazırda mevcut BT-LAB lar sahipsiz kaldı.Çürüyüp gidecek.

hocam kimseden birşey alınıdığı yok. 2006 yılında yanlış hatırlamıyorsam bizim dersler iki saatti .rehberlik dersi okulun belirlediği bir günde ve 7. ders yapılırdı.(günde 6 saat ders vardı.) daha sonra bizden dersi alıp rehberlik dersi olarak 30 saatin içerisine yaerleştirdiler.ee biz o zaman kimseye bizim derslerimizi aldınız dedik mi?
4+4+4 sisteminde 8 saat seçmeli ders seçebiliyordu öğrenciler. Bizim dersimiz seçmelilerden çıktı ve zorunlu ders olarak çizelgede yer aldı. Artık 6 saat seçmeli ders seçebilecekler.Haftalık ders saati 36dan 35 düştü. yani adamların bir saat dersini kaldırdılar.
Allahıma şükürler olsun dersimiz tekrar geri geldi. artık öğretmenliğimizi yapacağız. Benimde okulda bütün öğretmenler tebrik etti.

:alkis:

bugün bizim ingilizce öğretmeni arkadaşa hocam sizin dersi bize verdiler dedim çok mutlu oldu oh be kurtalayım biraz nefes alayım dedi böyle öğretmenler de var :mrgreen:

Ya ben 91 le 13. tercihime atandım adamlar 70 le rahat atanırlarken kimsenin bir itirazı olmuyo bu millet tuhaf ya :) hepimize hayırlı olsun okula daha istekli gideriz artık

bilisimcih' Alıntı:
Okula geldim, dersten mersten bahsetmedim kimseye gayet memnun olmama ragmen...

Çay alırken bir öğretmenle denk geldim, ban dediği şey günaydın Niyetine "bizim dersimizi alıp size ders vermişler çok kötü olmuş"...

Bunu diyen ingilizce öğretmeni

Adamların artık dersi 2. sınıftan başlıyor, şuan 5,6 larda dersleri 5 saatmiş de 3e düşmüş...

Lisede dersleri var, 2den 8. sınıfa kadar dersleri var...

Seçmelileri var,

Ki ders çok olsa öğretmene bireysel olarak katkısı da kesin değil okula bir norm varsa ders artınca 2 ye çıkıyor, bunların dersi paylaşarak zararı bile oluyor, atama problemleri yok, neyin aç gözlülüğü anlamadım ...

Sabah Sabah tövbe, tövbeeee.....

8)

Yillarca İngilizce dersi aldik da ne oldu. Hala konuşma yok birşey yok ve öğrenciler gereksiz bir ders olarak görüyorlar. En azindan bizim derste öğrettiğimiz konulari öğrenciler rahatlikla kullanabiliyor. O yüzden onlar boş konuşmaya devam etsinler.

bote67' Alıntı:
bilisimcih' Alıntı:

Çay alırken bir öğretmenle denk geldim, ban dediği şey günaydın Niyetine "bizim dersimizi alıp size ders vermişler çok kötü olmuş"...

Adamların artık dersi 2. sınıftan başlıyor, şuan 5,6 larda dersleri 5 saatmiş de 3e düşmüş...

Seçmelileri var,

Ki ders çok olsa öğretmene bireysel olarak katkısı da kesin değil okula bir norm varsa ders artınca 2 ye çıkıyor, bunların dersi paylaşarak zararı bile oluyor, atama problemleri yok, neyin aç gözlülüğü anlamadım ...

8)
yıllardır ingilizce alıyoruz hala kursta bile alıyoruz ama ne hikmetse bi türlü öğrenemedik gitti bütün insanlarda mı ingilizce öğretim tekniğimizde mi yoksa ingilizcecilerde mi sorun var anlayamadık. :mrgreen:

ş(s)ehven' Alıntı:
yıllardır ingilizce alıyoruz hala kursta bile alıyoruz ama ne hikmetse bi türlü öğrenemedik gitti bütün insanlarda mı ingilizce öğretim tekniğimizde mi yoksa ingilizcecilerde mi sorun var anlayamadık. :mrgreen:
sanırım sorunun asıl kaynağı ingilizce öğrenme isteğiyle alakalı ve dersin işleniş biçimi yanlış. gramer eğitimi işleri tamamen içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. konuşmayı öğrenmek çok daha kolay. bu yüzden ingilizce dersler tamamen uygulamaya dönük olmalı(Kendi dersimizin problemlerini bitirdik şimdi de ingilizceyi düzeltmeye uğraşıyorum :D)

ş(s)ehven' Alıntı:
bote67' Alıntı:
bilisimcih' Alıntı:

Seçmelileri var,

8)

neden kendinizde sorun olduğunu düşünmüyorsunuz? çok güzel öğrenenler de var. belki de sizde bazı sorunlar vardır :)

Geri