İlkokuldan unutamadıklarınız?

Kodla Büyü
ilkokulda aduket çetesi kurmuştuk hatta çete üyeliliği kimlik kartımız bile vardı :)

ayrıca madem öğretmenlerden açıldı konu ben de bahsetmeden geçmeyeyim. ilkokul1-4. sınıflarda bizi okutan bayan bi öğretmenimiz vardı. benim üzerimde çok hakkı vardır. 4.sınıfta dersanaye ücretsiz gitmemi sağlamıştı. sonra 5. sınıf bitince anadolu lisesi sınavına girdik ve ben ilk tercihim olan Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kazandım. bu hocam imam hatipe gitmemi istemezdi. sonra benim Bafra AİHL'yi kazandığımı duyunca babamın yanına gelmiş ve nasıl olur da imam hatipe gönderirsiniz hakkımı helal etmiyorum diye sitem etmiş. ben çok üzülmüştüm ilk duyduğumda şimdilerde ise çok kızgınım. annem öğretmen olduğum ilk günlerde bu öğretmenimi ziyaret etmemi söylemişti de hiç içimden gelmiyor gitmek yanına gitmedim de.

Merhoom' Alıntı:
İlkokul 2-4 arası öğretmenim babamdı, diğer çocuklarla ayrımcılık olmasın diye paso beni döverdi kötü söyleyecemde babam işte:) Kardeşimde aynı kaderi yaşadı ama o kayışı erken kopardı babam hemen başka öğretmene gönderdi.

Sen de ne çekmişsin be merhoom :lol:

Ortaokuldayken Tarih dersinde bayan hoca (Soyadı Demirci idi adı aklıma gelmedi zatı muhteremin) saçımı tararken görmüş yanına çağırdı masasının başına varıp suratımda bi yanma hissettikten sonra tokatla beraber 360 derece geri dönüp sırama geçtiğimi hatırladım nedense. :)

ben de siz anlatınca yaptığım bir deneyi anlatayım
yaa hani eski filmlerde birine çelme taktıklarında felaket ucup düşerlerdi yaaa bir gün sınıftayız 4. sınıf sınıfta sıra araları dar bir kişi sürtünerek gidip geliyor neredeyse
kız arkadasın birisini hoca tahtaya kaldırdı soruyu çözdü kızcağız ama ben aklıma seytan girdi bir kere dedim bu yanımdan geçerken çelme taksam düşermi diye düşündüm. kız tam yanımdan geçerken ayağımı aradan çıkardım. kız öyle bir takıldı ki anlatamam tam filmlerdeki gibi uctu yaaaa gerçekmiş filmler.. her neyse çenesi yarıldı kanlar felan .... herkes soruyor kıza ne oldu nasıl oldu toplandı sınıf... tabi ben kalbim çıkacak yerinden bir fark edilse bittim ben... kızı kaldırdılar ve sorudular ne oldu sana..."ayağım sıraya takıldı" --ohhh dedim içimden hafif bir gülümseme ve hayata devam.. su an pişamım kızın ismi bile aklımda değil görsemde özür dilesem...

bazılarında koptum valla çok güzel günlerdi dayak yedik ama psikolojimiz de bozulmadı şimdi yan bakamıyoruz öğrencilerimize dayak şöyle dursun taraftar da değilim ama ilkokul öğretmenim geldi aklıma çok severdim kendisini ayrı şehirlerde olmamızdan sebep çok görüşemezdik ama yılda bir iki kere ben arayamazsam o arar hal hatır sorardı son 24 kasım da öğrendim 3 gün önce öldüğünü ve öldüğü gün ben ve sıra arkadaşımdan bahsettiğini Allah rahmet eylesin...

ben köy okulunda okudum. okulun ilk günü biraz geç kaldım. kapıdan girerken de ayakkabılarımı bir güzel çıkardım :) sonra öğretmen yolladı git oğlum ayakkabılarını giy buraya ayakkabıyla giriliyo diye. ne utanmıştım :oops:

Hamiyet CEYLAN hocam. Allah ondan razı olsun. Bir keresinde yakalambaç oynarken okulun arkasında çamura düşmüştüm. Önlük berbat olmuştu. Hocam hiç kızmadan çıkarttırıp lavaboda sabunla ovalayıp yıkamıştı, kalorifer peteğinde kurutmuştu. Ne kadar dua etsem azdır...
Bir de bahçede yeni dünya ağacı vardı. Çıkıp arkadaşlarla yemiştik biraz. Müdür, laboratuarda mikroskopla soğan zarına sırayla bakarken bizi çağırtırıp sıra dayağına çekmişti. Nedense adı bile aklıma gelmiyor.

0nursah' Alıntı:
ben köy okulunda okudum. okulun ilk günü biraz geç kaldım. kapıdan girerken de ayakkabılarımı bir güzel çıkardım :) sonra öğretmen yolladı git oğlum ayakkabılarını giy buraya ayakkabıyla giriliyo diye. ne utanmıştım :oops:

süpermiş...

75 kişiydik küçük canavar ordusu
öğretmenimiz ne döverdi anlatamam.
birde her tenefüs, yuvarlanabilen herşey
meyve suyu kutusu, teneke kola kutusu ,taş vs. herşeyle top oynardık.

mükemmel bir sınıf öğretmenimiz vardı. sümer altunel'di ismi. bir gün derse geldi elinde bir kitapla, hiç bir şey söylemeden okumaya başladı. yaklaşık 20-30 dakika okudu ve bitirdi. sonra anlattığım hikayeyi beğendiniz mi dedi. kimseden ses çıkmadı. parmak kaldırdım ve beğendiğimi söyledim. anlatabilir misin dedi. tüm okuduklarını virgülüne kadar anlattım(süper dinlemiştim). çok şaşırdı. pazartesi herkes bu hikayeden aklında kalanı yazıp gelecek dedi. haftasonu bütün sınıf bizim evdeydi. aynı zamanda anneminde günü vardı. herkes defterini açmış, ben söylüyorum onlar yazıyor. anneme diğer odadaki bayanlardan biri sordu. bunlar ne yapıyor böyle diye. annemde, arkadaşlarına ders çalıştırıyor demişti. ama yaşadığı gurur ses tonundan belliydi. öğretmen olacağımız o zamandan belliymiş heralde.

misket alamadığımız için ağaçtan dökülen kozaklarla çukur(çukur kazıp içindeki kozakları elindeki kozakla vurup çukurdan çıkarınca çıkan kozakları almış oluyordun), baş(sıra ile dizip vurduğun yerin altındaki tüm kozakları alıyordun), karış(lolipop çubuklarını bilye gibi birbirine vurmaya yada bir karış yanına atınca o çubuk senin oluyodu :lol: (ne gereksiz bir oyunmuş))

ilkokulda matematik dersinde öğretmenimiz soruyu sorardı ve ilk yapan yanıma koşsun derdi. bi keresinde aynı sırada oturduğum ve sınıf birincisi olan arkadaşla aynı anda birden kalktık ve çıkalım derken sırayı büyük bi gürültüyle küt diye yere indirdik. ben sırayı kaldırmaya uğraşırken arkadaş soruyu öğretmene götürmüştü. oyunbozan demiştim içimden. :) hey gidi günler ya

Bir öğretmenimiz vardı sabah kahvaltısını öğretmen masasında gözümüzün önünde derste yapardı. Bizler aç ve fakirdik. Sonra sınıfta sigara içerdi karşımızda. Dişleriyle siğaranın izmaritini ısırışı vardı anlatamam. İyi bir siğara teşvik edicisi idi. Hakkımı helal etmiyorum. ismi Hüseyin BİNER halen yaşıyor. Allah istikamet versin.

Köy okulunda okudum, yarım saat ders 45 dakika teneffüsümüz vardı. Her teneffüste futbol maçı yapardık.Karadeniz köyleri haliyle okul bahçemiz hafiften rampa :D top bir yuvarlanırdı denk gelip takılmazsa 2-3 km. indiğimiz olurdu. Ne günlerdi be ya...

Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım
Bazen gözyaşı oldu, bazen içli bir şarkı
Her anını eksiksiz dün gibi hatırlarım
...
Ben hala o günleri anarsam
yaşıyorum
Sanki mutluluğumuz geri gelecek gibi
Hala güzelliğini kalbimde taşıyorum
Dalından koparılmış beyaz bir çiçek
gibi

Merhoom' Alıntı:
İlkokul 2-4 arası öğretmenim babamdı, diğer çocuklarla ayrımcılık olmasın diye paso beni döverdi kötü söyleyecemde babam işte:) Kardeşimde aynı kaderi yaşadı ama o kayışı erken kopardı babam hemen başka öğretmene gönderdi.

aynen hocam ayrımcılık olmasın diye ilk ben dayak yerdim babamdan.

Hatay da okuyanlar bilir, acılı ekmek vardır her tenefüs yediğim. İlkokul denmiş ama ben liseyi ve üniversiteyi de katacağım. Lisede dersten kovulduğumda kaçtığım atari salonu, üniversitede ise Çukurovanın en meşhur adamı Var mı? Hüseyin Amcam Diyen..

ilkokul 1.sınıfta aşı yapılırken , sınıf öğretmeni başta olmak üzere , aşıyı yapan hemşire , müdür vs. kim varsa basmıştım kalayı :lol:

İğneden kaçamamıştım ama :)

okyanus41' Alıntı:
ilkokulda matematik dersinde öğretmenimiz soruyu sorardı ve ilk yapan yanıma koşsun derdi. bi keresinde aynı sırada oturduğum ve sınıf birincisi olan arkadaşla aynı anda birden kalktık ve çıkalım derken sırayı büyük bi gürültüyle küt diye yere indirdik. ben sırayı kaldırmaya uğraşırken arkadaş soruyu öğretmene götürmüştü. oyunbozan demiştim içimden. :) hey gidi günler ya
İlk yapanın koşması biraz ilginçmiş. Aynı anda 10 kişi koşsa, aslında yapmayanlar da kalabalığa karışsa ... :)

Din dersi hocasının yaramazlık yaptığımız gerekçesiyle bizleri çember yapıp her birimize diğerinin kulağına asılarak ve birbirimizi tokatlattığını(yediğin tokadın acısıyla daha sert vuruyordum) unutmam. Şimdi düşünüyorum da aslında temiz iş adam el sürmüyordu...

1. sınıfın ilk günü. Başkan seçilmiştim. Öğretmen elime verdi sınıf defterini bide kalem. Git müdüre imzalat demiş. Anlamamıştım. Çıktım sınıftan kendim karalayıp götürmüştüm. :lol:

fatihtasoz' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
fatihtasoz' Alıntı:
Şerefsiz Sınıf Öğretmenim Hasan KASAP şimdi görsem yüzüne tükürürüm haysiyetsizin

hayırdır hocam ne yaptı bu adam da bu kadar kızdın.

bende okul hayatım boyunca aklımda kalan tek kişidir sınıf öğretmenim. Yaşıyorsa Allah uzun ömürler versin. Allah ondan razı olsun. Çok sefkatli, yardımsever, bir insandı.

O ***** çok döverdi suçumuz günahımız yokken döverdi bizde öğretmen olduk ama onun gibisini ne gördüm ne duydum

Hocam o dediğin modelden bi tane de benim anılarımda var. (Mehmet KALAYCIOĞLU)
Geçen yıl gördüm sanayide dükkan açmış. Oto parçaları satıyor. Nasıl bir iz bıraktıysa üzerimde gidip içimdekileri kusamadım bile. Tüm haklarım HARAM olsun diyorum sadece.

Kötü : Yerli malı kutlaması yapılan gün, öğretmenimin birşey getiremediğimiz için beni ve bir arkadaşımı diğer tüm sınıftan ayrı bir sıraya oturtup, önümüze peçete üstünde 3-5 parça yiyecek koyarak günümü hatta sonraki günlerimi, tüm eğitim hayatımı zehir ettiğini hatırlıyorum.

İyi: Her tenefüs kızların hoşlandıkları çocukları koşturduklarını, yakalamaca oynadıklarını hatırlıyorum :) Bende dahil :p

İlkokulum Ankara-Sincan'daydı öğretmenim Güliz ÇIĞIN. Acayip bir kadındı biraz cinsti, ama demek ki matematiği iyi sevdirmiş bana. Epeyce de dayağını yemiştik.

Bir de ortaokulda Matematik öğretmenin Şenol BAYTAROĞLU vardı. Adamın sesi kadın gibiydi, hele bağırınca tüm sınıf gülerdi :) Matematik sevgisinden olsa gerek ortaokuldaki öğretmenlerden bir tek onun adını hatırlarım. Haa bir de Müdür Yardımcısı İlhami YEMENOĞLU vardı, o da acayip döverdi. :verymad:

Çok sert bir fen öğretmeni vardı ortaokulda, 1 nisanda arkadaşların gazına gelip içinde yaylı kukla olan bir kola kutusunu açamıyorum yardım edermisiniz deyip hocaya vermiştim, oda açarken yaylı kukla yüzüne fırlayınca şamarı bastıydı. hakettiydim ama...

Hayatımda ilk ve tek tüm sınıfın önünde okuduğum şarkıyı nasıl unuturum : ferdi tayfur - emmoğlu :cry:

Geri