Yönetmelik değişti artık : "(Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak." derse göre değil de o kuruma atanabilmesi şartı var.Cemal TANER' Alıntı:Branşla ne akalası var yapmayın arkadaşlar. Her branş için geçerli bir uygulama bu.
Manisada olmuş bir olayı anlatayım. Elektr-Elo Öğretmeni bir arkadaş md yaardımcılığı sınavını kazandı. Atanmak istediği okulda Elek-elo bölüm de var ama daha öğrenci yok ders te yok diye atama yapmadılar.
dizzy' Alıntı:Diyelim ki il mem'dekiler haklı..Tek tek tüm müdür yrd. açık olan ilköğretim okullarını tarayıp dersi seçip seçmediklerini mi soracaklar? İl Değerlendirme Komisyonu bununla uğraşmaz...Kaldı ki böyle bir şey olsa dava açılsa kazanılır.
dizzy' Alıntı:O şef arkadaş yanlış yorum yapıyor...
Yönetmeelikte açıkça yazıyor...
"(Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak."
Atanabilecek diyor...Yani tüm ilköğretim okulları düz liseleri BÖTE mezunu yazabilir...
mmkgs1' Alıntı:http://forum.memurlar.net/konu/1453354/ bide buna göz atın . benim okul müdürümün branşı almanca ve ilköğretimde müdür bu nasıl oluyor? ve de ilköğretimdeki sınıfçı kendi baranşındanmı derse giriyor.
Evet atanamaz.DotCom' Alıntı:Şöyle bir durumda ne olur ,
Tek şubeli bir köy okulu.
Tek müdür görev yapıyor.
Müdür yardımcılığı kadrosu boş.
Bilişim dersimiz seçilse bile en fazla 3 saat ders oluyor. Haliyle bilişim teknolojileri normu yok.
Bu okula sınava girip yüksek puan almış meslektaşımız atanamayacak mı?
DotCom' Alıntı:Şöyle bir durumda ne olur ,
Tek müdür görev yapıyor.
Bilişim dersimiz seçilse bile en fazla 3 saat ders oluyor. Haliyle bilişim teknolojileri normu yok.
share_' Alıntı:DotCom' Alıntı:Şöyle bir durumda ne olur ,
Tek müdür görev yapıyor.
malesef öyle. mevzuat demek 0 yada 1 demek.ortası yok. ya olur ya olmaz. şartlar uymuyorsa gerisine kimse bakmaz, atamazlar.
aakcakaza' Alıntı:benim bildiğim kadarıyla;
o okulda normunuz değil, o okula atanabiliyor olmanız gerekiyor sadece.
emurataltun' Alıntı:Norm olmalı dediği bilgisinin kaynağı nedir çünkü yönetmelikte alanı itibariyle öğretmen olarak ataabilecek diyor. BT öğretmeni alanı itibariyle atanabilir dersi seçilebilir çünkü ama seçmeli yapı dersleri diye bir ders yok onun için o misal emsal olmaz.
Sn Hocam haklısın. Ama bakanlık kendi yazdığı yönetmeliği böyle anlamıyor.emurataltun' Alıntı:Norm olmalı dediği bilgisinin kaynağı nedir çünkü yönetmelikte alanı itibariyle öğretmen olarak ataabilecek diyor. BT öğretmeni alanı itibariyle atanabilir dersi seçilebilir çünkü ama seçmeli yapı dersleri diye bir ders yok onun için o misal emsal olmaz.
easytr' Alıntı:emurataltun' Alıntı:Bu iş mahkameden döner. Maaş karşılığı okutabileceği dersi olma yerine yeni yönetmelikte alanı itibariyle tanabilecek bir alan öğretmeni olmak diyor. kaldı ki bizim maaş karşılığı okutabileceğm dersimiz var ama seçmeli.
yönetmeliğin amacı, okuldaki idarecinin okuldaki derslere girebilecek olmasıyla alakalı. örneğin sağlık meslek lisesine idareci olacak kişi tesisat öğretmeni olmamalı diyor ve mantıklıda. mahkemeden dönecek durum yok ki zaten birçok kişi bunu istiyor.
hocam sınıf öğretmenleri mdür yardımcısı oldukları zaman maaş karşığı derse girme yükümlülükleri yoktur. ama liseleri seçemezler. bu yönetmeliğe göre atanmak istediğin okuldaki alan ile ilgili. okulda bilişim teknolojileri dersi olduğu sürece biz tercih edebilirizsinerjique' Alıntı:dizzy' Alıntı:O şef arkadaş yanlış yorum yapıyor...
Yönetmeelikte açıkça yazıyor...
"(Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak."
Atanabilecek diyor...Yani tüm ilköğretim okulları düz liseleri BÖTE mezunu yazabilir...
hocam bizim okul müdürü sağolsun mevzuatı yemiş yutmuş bi insandır.Ona bu durumu sordum o da bu okullarda BT dersi olduğu atanabileceğimizi söyledi.Müdürün anlattığına göre bu madde şunu kapsıyor . Örneğin bir sınıf öğretmeni bir liseye müdür yardımcısı olamaz çünkü lisede sınıf öğretmenine ihtiyaç yok.Sonuç olarak bizim durumumuz ildeki atamadan sorumlu milli eğitim müdür yardımcısının tutumuna bağlı.O atanır derse atanırız atanmaz derse atanmayız :x