İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
capu' Alıntı:
Evet yarın gene Liseye :) O değilde bende tam şansız insanım. Okul tercih ederken ben ikili öğretim değil sanıyordum. Halbuki ikili öğretim değilmiş. İki okulmuş :) Gündüz lise öğlen imamhatip. Zaten yalnız kendi okulumu istedim BTR görevinde de kafa yormak yoruyor artık beni. Şükür Bilişim ders sayım fazla. Dersi az olan arkdaşlara allah sabır versin. Bu arada İstanbuldaki bütün eğitici arkdaşlara da teşekkür ediyorum. Özellikle ist_koord hocam sayenizde bilgi edinebiliyoruz çabalıyorsunuz. Yapmak zorunda olmadığınız halde yükü üstleniyorsunuz zaten.
siz görevlendirildiniz mi hocam?biraz açar mısınız?

Mr.Spermata' Alıntı:
siz görevlendirildiniz mi hocam?biraz açar mısınız?

Hayır formatör görevlendirmesi bu. İstanbulda BTR yazısı daha çıkmadı. Çıkana kadar eski onay geçerli. Eski onayda da akşama okulda kalma diye bir durum var. Ben yeni BTR görevlendirmelerinde sadece kendi okulumu istedim. Artık sıkıldım ya BTF, BTR . O değilde şimdi BTR onayları çıkmazsa eğer Fatih Projesindeki okullar dolmadı diye bizim bu şimdiki formatör görevlendirmeleri devam mı edece?

Bildiğim kadarıyla liseler dolmadığı için görev çıkmazsa bu formatör görevlendirmelerimizin de bir hükmü kalmıyor. Yani her halükarda formatör görevlendirmeleri bitecek ama ne zaman bakalım.

arkadaşlar yazıda açıkça belirtiliyor fatih projesindeki okullar dolmazsa kendi okulumuzdaki görevlendirmeler iptal olabilir diye yani 2. okulu seçmeyen arkadaşların özellikle istanbulda olanlar (bence muhtemelen okullar dolmayacak) görevlendirmeleri iptal olacak gibi duruyor bendeönce istememiştim ama ille görüşünce dilekçeyi değştirdim hakkımızda hayırlısı bu yıl yeni sistemde zamanında beğenmediğimiz sınıf öğretmenleri bile mağdur edilmedi bizide topa çevirdiler maşallah okuldaki bütün arkadaşlar acıyarak bakıyor halime artk millete açıklama yapmaktanda sıkıldım

Ben İstanbul'da ikinci okulların boş kalacağını zannetmiyorum.

Bir de merak ettiğim şey, btr görevlendirmelerinde fatih okulları ilçe bazında mı dikkate alınacak il bazında mı? Benim ilçemdeki fatih okulları boş kalmaz, herkes tercih yaparsa ama başka ilçedeki bir fatih okulunun boş kalırsa bu durum bizim btr olmamızı engeller mi?

neferaty' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla liseler dolmadığı için görev çıkmazsa bu formatör görevlendirmelerimizin de bir hükmü kalmıyor. Yani her halükarda formatör görevlendirmeleri bitecek ama ne zaman bakalım.

Bende bu şekilde düşünüyorum. Ben kendi açımdan kendi okuluma çıkmazsa iptal olmasını isiyorum Formatör görevlendirmelerinin. 2 gün boyunca akama kadar öğretmenler odasında iş beklemek aşırı saçma bir durum.

mslk' Alıntı:

Bir de merak ettiğim şey, btr görevlendirmelerinde fatih okulları ilçe bazında mı dikkate alınacak il bazında mı? Benim ilçemdeki fatih okulları boş kalmaz, herkes tercih yaparsa ama başka ilçedeki bir fatih okulunun boş kalırsa bu durum bizim btr olmamızı engeller mi?
Hocam görevlendirmelerde ilçe bazlı çalışmayı düşündük,
39 ilçenin birisinde fatih okulları boş kalmış bunun diğer 38 ilçedeki kişileride etkilemesi doğru olmaz ama tüm listelere göre nasıl bir tablo orataya çıkacak ona bakmak gerekiyor.
Umarım sorun yaşamadan yapabiliriz görevlendirmeleri.

capu' Alıntı:
neferaty' Alıntı:

Bende bu şekilde düşünüyorum. Ben kendi açımdan kendi okuluma çıkmazsa iptal olmasını isiyorum Formatör görevlendirmelerinin. 2 gün boyunca akama kadar öğretmenler odasında iş beklemek aşırı saçma bir durum.
Öğretmenler odasında iş beklemeyin hocam siz işe gidin,
sizden en büyük beklentimiz öğretmenlerin materyal geliştirme ilkelerine uygun materyaller geliştirmelerine ve ders materyali diye hazırladıkları ucubelerden kurtulmalarına yardımcı olmanız,
onlara doğru bir eğitim materyali nasıl hazırlanır onu öğretmeniz,
bunu yaptığınızda bile hem boş boş beklemek derdinden kurtulursunuz hem alanınıza özel bir işle uğraşır mutlu olursunuz hemde öğretmenlik zevkine tekrar kavuşursunuz(kimi branşdaşlarımız için öğretmenlik sınıfta kendinden yaş/konum/cüsse olarak küçük çocuklara bağırarak onları pıstırıp word, windows falan filan anlatmak o kişiler hariç elbette)

Umarım size sunulan bu fırsatı iyi değerlendirebilirsiniz.

ist_koord' Alıntı:
mslk' Alıntı:

Hocam görevlendirmelerde ilçe bazlı çalışmayı düşündük,
39 ilçenin birisinde fatih okulları boş kalmış bunun diğer 38 ilçedeki kişileride etkilemesi doğru olmaz ama tüm listelere göre nasıl bir tablo orataya çıkacak ona bakmak gerekiyor.
Umarım sorun yaşamadan yapabiliriz görevlendirmeleri.

Sanırım son yapılan formatör görevlendirmelerinde boş yer kalmamıştı. Gerçi onda biraz daha isteğe bağlı olmayan zorunlu gibi bir durum vardı. Ama ben yine de lisede çalışmaya başlayıp tekrardan ortaokula dönmeyi isteyecek meslaktaş olacağını zannetmiyorum. Bu yüzden boş kalmaz İstanbul'da liseler.

Peki bu görevlendirmeler yapıldıktan sonra fatih projesi ve akıllı tahtalarla ilgili tekrar kurs, toplantı vb. düzenlenecek mi? Formatör görevlendirmelerinden sonra liselere gidenlere yönelik bir toplantı olmuştu diye hatırlıyorum ama şimdi farklı kişilerde görevlendirilebilir. Buna yönelik bir şey düşünülüyor mu koordinator hocam cevap verirseniz sevinirim...

hyrkkc87' Alıntı:
Peki bu görevlendirmeler yapıldıktan sonra fatih projesi ve akıllı tahtalarla ilgili tekrar kurs, toplantı vb. düzenlenecek mi? Formatör görevlendirmelerinden sonra liselere gidenlere yönelik bir toplantı olmuştu diye hatırlıyorum ama şimdi farklı kişilerde görevlendirilebilir. Buna yönelik bir şey düşünülüyor mu koordinator hocam cevap verirseniz sevinirim...

Evet büyük ihtimalle bu grubun içinde bende olucam, olursa iyi olur..

Böyle bir branşta öğretmenlik yaptığım için çok üzgünüm. Çünkü herşey belirsiz. Bir de üstüne bu btr belirsizliği hakikaten tuz biber oldu. İşimden nefret ettirdiler ya :(

seldabal' Alıntı:
kartalda yarın tüm bt formatör öğretmenlerine etkileşimli tahta kullanım semineri verilecek

yazı falan mı var bunla ilgili ??

diger ilçelerde var mı bi hareket ben bugün okulda değilim yazıdan falan varsa tabi haberimiz yok detaylı bilgisi olan varsa beyler??

Maltepe' de yarın saat 9.00-14.00 arası Maltepe Anadolu Lisesinde Akıllı tahta eğitimi var.

Gaziosmanpaşa'da Bt Formatör Öğretmenlerine Akıllı tahta eğitimi yanlış hatırlamıyorsam 20 Ekim'de yapıldı. 09.00-14.00 arası...
Düşündüğünüz kadar sıkıcı değil, bilhassa kamerası:)

caesai' Alıntı:
Gaziosmanpaşa'da Bt Formatör Öğretmenlerine Akıllı tahta eğitimi yanlış hatırlamıyorsam 20 Ekim'de yapıldı. 09.00-14.00 arası...
bu gün pendikte eğitimi aldık .. Çinliler bu semineri görse işkence listelerine kesin alır...
Semineri veren kişi önemli tabi burada... İğrenç ötesi bi seminer

Komisyondan arkadaşlar 02.11.2012 saat 13:20 itibarı ile daha göndermeyen ilçelerin olduğunu söyledir. Daha çok beklenecek gibi.

masci' Alıntı:
caesai' Alıntı:
bu gün pendikte eğitimi aldık .. Çinliler bu semineri görse işkence listelerine kesin alır...
Semineri veren kişi önemli tabi burada... İğrenç ötesi bi seminer

Sorma hocam şuurumu kaybettim pendiktteki seminerden sonra uzun süre kendime gelemedim :D

eee nolduk? çarşambaya çıkıyor mu yazı? Alıştık sanki liseye gitmeye kendi okulum külfet olmaya başladı.

bi de şu analiz çalışması sonucu vestelden ekip geldi tamir işi için. hani mail atmıştıkya sorunları velhasıl adamlar kayan beyaz tahtanın rahat hareket etmemesi noktasında kırk dereden su geitrdi. yok zemin yamukmuş yok karkas kısaymış cart curt..

idareye teslim alma yapılmadan yaptıracağınız ne varsa yaptırın yoksa daha bunları bulamazsınız diye gazı verdim. müd yrd. tepelerine çıktı :D

Okullarımıza kurulan etkileşimli tahta sürümlerinin farklılık göstermesi sebebiyle yeni bir imaj hazırlanmaktadır. BT Formatör Öğretmenlerle yapılan toplantılarda dağıtılan imaj dosyası bazı tahtalarda doğru çalışmamaktadır. Bu sebeple yeni bir imaj dosyası hazırlanmakta olup öğretmenlerimizin yeni imaj dosyasını beklemeleri uygun olacaktır.
Tüm Öğretmenlerimize İyi Çalışmalar Dileriz...

istbilfor.org

akıllı tahtalara kopyalamıştım imajları :(

hugo4545' Alıntı:
Okullarımıza kurulan etkileşimli tahta sürümlerinin farklılık göstermesi sebebiyle yeni bir imaj hazırlanmaktadır. BT Formatör Öğretmenlerle yapılan toplantılarda dağıtılan imaj dosyası bazı tahtalarda doğru çalışmamaktadır. Bu sebeple yeni bir imaj dosyası hazırlanmakta olup öğretmenlerimizin yeni imaj dosyasını beklemeleri uygun olacaktır.

istbilfor.org

Zaten ne zamanında yapıldı ki bu güzel memleketimde.. Bizim okulda tahtaların muayene ve teslim alma işlemlerini beni Ağustosta tatilden çağırarak yaptırdılar.Bu imaj alma içerik yükleme işini de bakanlığın okullara gönderdiği yazı sebebiyle eylülde kendim yaptım 48 tahtaya ve bırakın günleri 2 hafta sürdü. Sonradan il formatörleri kalkıp biz yaptık şimdi bunu yükleyeceksiniz dediler. Görünüşe göre o da olmamış üçüncü bir iş daha çıkarıyorlar insanlara. Çok şükür ilk verdiklerini yüklemeyi kabul etmemiştim de boşa gitmedi yine bir çalışmam.
Allah aşkına bir tahtanın imaj ve içerik yüklemesi toplamda 1 saati geçiyor ve dersler başladı öğretmenler derste kullanmak istiyorlar tahtayı ve yükleme yapacağım dediğimde mırın kırın etmeler başladı.Ne zaman yapılacak akşam mı?
Bir işi üç kez yaptırmak hangi akla mantığa sığar? Tahtalarda iki parti kurulum olduğu ve imajlarda hatalar olabileceği heryerde yazıyor nasıl görülmez veya tahmin edilmez? İşlemcisine bakarak kurun imajları aynı işlemciyse kurun yani. Ben başkasının yaptığı bir işi çözmek için kaybettiğim zamanda sıfırdan kendim yaparım daha iyi derim hep ve yine haklı çıktım sanırım!

cuma olmadı pazartesi derken maşallah çok çabuk olacak bizim bu görevlendirme.. yılan hikayesine döndü resmen yaa..dönem bitecek :x

_su_' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:

istbilfor.org

Zaten ne zamanında yapıldı ki bu güzel memleketimde.. Bizim okulda tahtaların muayene ve teslim alma işlemlerini beni Ağustosta tatilden çağırarak yaptırdılar.Bu imaj alma içerik yükleme işini de bakanlığın okullara gönderdiği yazı sebebiyle eylülde kendim yaptım 48 tahtaya ve bırakın günleri 2 hafta sürdü. Sonradan il formatörleri kalkıp biz yaptık şimdi bunu yükleyeceksiniz dediler. Görünüşe göre o da olmamış üçüncü bir iş daha çıkarıyorlar insanlara. Çok şükür ilk verdiklerini yüklemeyi kabul etmemiştim de boşa gitmedi yine bir çalışmam.
Allah aşkına bir tahtanın imaj ve içerik yüklemesi toplamda 1 saati geçiyor ve dersler başladı öğretmenler derste kullanmak istiyorlar tahtayı ve yükleme yapacağım dediğimde mırın kırın etmeler başladı.Ne zaman yapılacak akşam mı?
Bir işi üç kez yaptırmak hangi akla mantığa sığar? Tahtalarda iki parti kurulum olduğu ve imajlarda hatalar olabileceği heryerde yazıyor nasıl görülmez veya tahmin edilmez? İşlemcisine bakarak kurun imajları aynı işlemciyse kurun yani. Ben başkasının yaptığı bir işi çözmek için kaybettiğim zamanda sıfırdan kendim yaparım daha iyi derim hep ve yine haklı çıktım sanırım!

Sayın hocam;
ilginç bir uslüp seçiyorsunuz garip doğrusu;
eğer il koordinatörü değilde bt öğretmeni olarak bu uslubunuza cevap verebilseydim yada yaradılanı yaradandan ötürü seven kendini bilen bir insan olmasaydım çok ağır bir cevap vermem gerekirdi ama iki eğerinde cevabı false dönüyor o sebeple keşke çevrenizdekilere karşı biraz daha hassas davransanız diyebiliyorum.
il formatörleri kalkıp birşey yapmadılar, hazırlanan imajı daha önce bizim ekibimizde çalışan o an itibari ile meslek lisesinde görev yapan bir öğretmen arkadaşımız mesai saatlerinden sonra hazırladı. Okullara 55 GB içerik gönderip nnite ile yüklenecek programları kurun bu arada onlarda herhangi biryer tıklanmıyor yani reklamları ile yüklüyorsunuz bunu yapmayın diye emir göndermek çok daha rahat olurdu. Herkes nasıl olsa o programları yüklemek için bir şekilde makinelerine internet çeker der ve işimize bakardık. Ancak bir meslektaşınız bunu yapmanın zor olacağını düşündüğü için bir tahtaya imaj alıp ve orada sonradan başınıza bela olacak ayarları değiştirip vermenin doğru olacğaını düşündü ve bunun için gece saat 4'de kadar çalıştığı oldu. Görünüşe göre bu size pek birşey ifade etmiyor yada il formatörlerine karşı olan öfkenizden onlarında öğretmen olduğunu görmek sizin için zor.
Son bir düzeltme imaj yüklemek isteyen arkadaşlarımıza fark işlemci modelinden değil disk bölümlemeden kaynaklanıyor bunu kontrol ederlerse işleri daha kolay olur.
BT rehber öğretmenlik herkes için hayırlı olur umarım.

ist_koord' Alıntı:
_su_' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:

istbilfor.org

Sayın hocam;
ilginç bir uslüp seçiyorsunuz garip doğrusu;
eğer il koordinatörü değilde bt öğretmeni olarak bu uslubunuza cevap verebilseydim yada yaradılanı yaradandan ötürü seven kendini bilen bir insan olmasaydım çok ağır bir cevap vermem gerekirdi ama iki eğerinde cevabı false dönüyor o sebeple keşke çevrenizdekilere karşı biraz daha hassas davransanız diyebiliyorum.
il formatörleri kalkıp birşey yapmadılar, hazırlanan imajı daha önce bizim ekibimizde çalışan o an itibari ile meslek lisesinde görev yapan bir öğretmen arkadaşımız mesai saatlerinden sonra hazırladı. Okullara 55 GB içerik gönderip nnite ile yüklenecek programları kurun bu arada onlarda herhangi biryer tıklanmıyor yani reklamları ile yüklüyorsunuz bunu yapmayın diye emir göndermek çok daha rahat olurdu. Herkes nasıl olsa o programları yüklemek için bir şekilde makinelerine internet çeker der ve işimize bakardık. Ancak bir meslektaşınız bunu yapmanın zor olacağını düşündüğü için bir tahtaya imaj alıp ve orada sonradan başınıza bela olacak ayarları değiştirip vermenin doğru olacğaını düşündü ve bunun için gece saat 4'de kadar çalıştığı oldu. Görünüşe göre bu size pek birşey ifade etmiyor yada il formatörlerine karşı olan öfkenizden onlarında öğretmen olduğunu görmek sizin için zor.
Son bir düzeltme imaj yüklemek isteyen arkadaşlarımıza fark işlemci modelinden değil disk bölümlemeden kaynaklanıyor bunu kontrol ederlerse işleri daha kolay olur.
BT rehber öğretmenlik herkes için hayırlı olur umarım.

Hocam peki imajlar ne zaman ilçeler aracılığı ile bizlere iletilecek.. Bir tarih vermeniz mümkün mü.. İlde yapılan toplantıya bellek getirin denildi.. Ama orada halledilemeyeceği anlaşıldı.. O yüzden yapılamadı.. Vira bismillah deyip akıllı tahtalara başlamak istiyorum ama benzer sıkıntıları yaşamak istemiyorum diğer arkadaşlar gibi.. Zahmetli bir iş.. 32 adet tahta..

Geri