EBA destek noktası olan okullar buraların bakım onarımı için şeflik ücreti talep etmeliler. Buralar eğitim öğretim için açık, yani kimse okulda eğitim öğretim yok o yüzden şeflik vermiyoruz bahanesine yaslanamaz.
Hocam son sınıf grup sayıları uygunsa verirler. Bizde grup sayısı uygun olmadığı için veremezler de. Maddi kaybımız fazla olacak.24 saat dersim var 10 şeflik + 10 Koordinatörlük alıyordum.
Atölye şefi arkadaşım da 24 saat dersi var 6 şeflik + 14 Koordinatörlük alıyordu.
Diğer öğretmen arkadaşlarımıza 20şer saat koordinatörlük yazıyorduk.
Allah'tan iyi bir idaremiz var. Şef arkadaşları mağdur edecek değiliz ya dediler.
Koordinatörlükte şeflere de 20 saat yazarak sorunumuzu çözdüler sağolsunlar.
İnşallah sizlerin idarecileri de aynı şeyi yaparlar...
Hocam işletmeye giden öğrenci kaldı mı ki. Beş işletmeden biri devam ediyor o da şimdilikHocam son sınıf grup sayıları uygunsa verirler. Bizde grup sayısı uygun olmadığı için veremezler de. Maddi kaybımız fazla olacak.
yapmadığın görevin ek dersini almak da nedir ne etik ne vicdani çok isabetli bir karar olmuş toplumdaki öğretmenler yata yata maaş alıyor algısına sinir oluyordum ama şurda yazılanları okuyunca acaba mı demekten kendimi alamıyorum! bu arada ben de lab şefliği alıyordumBakanlığın yazısı
İdari izinli olupda full ekders alan idareciler varken ve öğretmenlerin maaşı kuş kadarken yani hepimizin ekders ile anlam kazanan bir geliri varken, çoğu yerde memurlar esnek çalışmaya geçip maaş kaybı yaşamıyorken şeflerin ekdersi sorun olmamalıydı düşünüyorum hocam ..yapmadığın görevin ek dersini almak da nedir ne etik ne vicdani çok isabetli bir karar olmuş toplumdaki öğretmenler yata yata maaş alıyor algısına sinir oluyordum ama şurda yazılanları okuyunca acaba mı demekten kendimi alamıyorum! bu arada ben de lab şefliği alıyordum
hocam kesinlikle katılıyorum sonuna kadar haklısın ama ben vicdanıma sığdıramıyorum tepeden doğru düzgün bir düzenleme gelmeliydi amacım kötülemek değildiİdari izinli olupda full ekders alan idareciler varken ve öğretmenlerin maaşı kuş kadarken yani hepimizin ekders ile anlam kazanan bir geliri varken, çoğu yerde memurlar esnek çalışmaya geçip maaş kaybı yaşamıyorken şeflerin ekdersi sorun olmamalıydı düşünüyorum hocam ..
kimse yapmadığı görevin ücretini istemiyor. Bilmiyorum siz lab şefliği yaparken sadece o labda 6 saat sıkıntıları mı çözüyordunuz. Biraz geniş açıdan bakmak lazım. Pandemi öncesi bir yoruluyorsam şimdi üç yoruluyorum. Öğretmenlere teknik destek ver, okuldaki sıkıntıları çöz, öğrencilerin sorunlarıyla uğraş vb. Şu süreçte idarecilerden daha çok yoruluyoruz.yapmadığın görevin ek dersini almak da nedir ne etik ne vicdani çok isabetli bir karar olmuş toplumdaki öğretmenler yata yata maaş alıyor algısına sinir oluyordum ama şurda yazılanları okuyunca acaba mı demekten kendimi alamıyorum! bu arada ben de lab şefliği alıyordum
Yapmadığın derken anlayamadım. Idare tarafından sürekli şef olduğumuz için verilen görevleri yerine getiriyoruz ve yaptığımız işten dolayı bu ücreti istiyoruz. Siz meslek lisesinde çalışmıyorsunuz galiba. İşleyişi bilen biri bu mesajı yazmaz bence.yapmadığın görevin ek dersini almak da nedir ne etik ne vicdani çok isabetli bir karar olmuş toplumdaki öğretmenler yata yata maaş alıyor algısına sinir oluyordum ama şurda yazılanları okuyunca acaba mı demekten kendimi alamıyorum! bu arada ben de lab şefliği alıyordum
Kesinlikle katılıyorum.İdari izinli olupda full ekders alan idareciler varken ve öğretmenlerin maaşı kuş kadarken yani hepimizin ekders ile anlam kazanan bir geliri varken, çoğu yerde memurlar esnek çalışmaya geçip maaş kaybı yaşamıyorken şeflerin ekdersi sorun olmamalıydı düşünüyorum hocam ..
Allah en kısa sürede şeflik nasip etsin hocam. Bundan sonra bırakanlar olacaktır.atolye yoksa işte yok meslek lisesindeyim ayrıca
yapmadığın görevin ek dersini almak da nedir ne etik ne vicdani çok isabetli bir karar olmuş toplumdaki öğretmenler yata yata maaş alıyor algısına sinir oluyordum ama şurda yazılanları okuyunca acaba mı demekten kendimi alamıyorum! bu arada ben de lab şefliği alıyordum
yapmadığın görevin ek dersini almak da nedir ne etik ne vicdani çok isabetli bir karar olmuş toplumdaki öğretmenler yata yata maaş alıyor algısına sinir oluyordum ama şurda yazılanları okuyunca acaba mı demekten kendimi alamıyorum! bu arada ben de lab şefliği alıyordum
Üzücü olan birlikte çalıştığımız ve faydamızı gören bölüm arkadaşlarımızın bile boştan yere ücret aldığımızı düşünmesi. Bundan sonra iki seçenek var önümde. Ya bu şefliği bırakacağım ya da sadece atölyedeki işleri yapıp onun dışında hiç bir şeye karışmayacağım. Okul işlerini şef yapar diye bir durum olmadığını bakanlık açıkladı. Her bölüm öğretmeni idarenin işlerini yapabilir yani.Bu arada ibe yeniden açıldı, şefler evrakları düzenledi, yeri geldi işletmelere bizzat giderek evrak topladi, işletme öğrenci alacak mı almayacak mi? Bu işlerin takibini yapmak, şeflik için yeterli değil midir? Yada şefler olmasa bu işleri kim koordine edecek?
Böyle bir dönemde bu derece üvey evlat muamelesi doğru değil.
Düşünmüyor değilimEn guzeli herkes seflikten istifa etsin okulun kim yapacak bolum islerini bakalim
Ay sonuna kadar düzelecek diyen okul idaresi mi hocam. Yeni yazı çıktı sendikaya cevap olarak yazılmış ve ödenmeyecek diyor. Ama yine farklı bir yazı ile ay sonuna kadar verilir de denebilir mi yani. Kafam karıştı iyiceBu ay şeflik ücretimi vermezseniz istifa ediyorum dedim. Ay sonuna kadar düzelecek dendi. Bekliyoruz bakalım. 1 aylık ekders kaybımız olacak.
Daha önce de söylemiştim, bir iş için anlaşırsınız belli bir ücret karşılığında, sonra kuralı değiştirip ücretini kesemezsiniz.
Keserseniz herkese eşit uygulamak zorundasınız.
Neyse.
Hocam resmi bir kaynağa dayanarak söylemedim. Öyle söyleniyor arkadaşlar arasında.Ay sonuna kadar düzelecek diyen okul idaresi mi hocam. Yeni yazı çıktı sendikaya cevap olarak yazılmış ve ödenmeyecek diyor. Ama yine farklı bir yazı ile ay sonuna kadar verilir de denebilir mi yani. Kafam karıştı iyice
Haklısınız hocam. Inşallah dediginiz gibi yeni bir düzeltme karar ile şeflik ücretleri ödenme durumu olur. Hayırlısı olur inşallahHocam resmi bir kaynağa dayanarak söylemedim. Öyle söyleniyor arkadaşlar arasında.
Biliyorsunuz her an son dakika haberi olarak bir şeyler gelebiliyor. Bekliyoruz bakalım ay sonunu.
Aslında mantık hatası burada. Şeflik ücreti verilmeyecekse şeflik görevi düşmesi ve ders programlarının yeniden yapılması gerekir.
Ama hem şeflik görevine devam edin hem de ücret almayın gibi bir şey var ama bu şey mantık değil.
Grup sayısı olsa bile vermeyen okullar var. Şeflik görevi devam ediyor sadece ücreti ödenmez. Bu yüzden şeflik saatlerine koordinatörlük yazamayız cevabı aldık.Hocam son sınıf grup sayıları uygunsa verirler. Bizde grup sayısı uygun olmadığı için veremezler de. Maddi kaybımız fazla olacak.
Ek ders kararında bölüm şefi için 10 saat, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi verilir yazıyor.Grup sayısı olsa bile vermeyen okullar var. Şeflik görevi devam ediyor sadece ücreti ödenmez. Bu yüzden şeflik saatlerine koordinatörlük yazamayız cevabı aldık.
Bu konuda bir fikri olan var mı?