☆☆☆BES☆☆☆

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan COBOL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ziraat online işlemlerden denedım para dusmus hesabımdan 78 tl ama cayma talebınde bulundugumda hesabınınız bulunmamaktadır dıye uyarı verdı. bende telefon ıle arayarak cayma talebınde bulundum.

yasarsahbaz' Alıntı:
mespheno' Alıntı:
ilk başta bende tepkiliydim ama sonra düşündüm, 10 yıl sonra yaklaşık şimdiki değeriyle 20 bin tl yatacak arkadaşlar.. yatan para da çok değil baktığın zaman. (bir st.bucks' a girip çıksan da aynı parayı veriyorsun) tepki anlamında bende tepkiliyim mesela tsk nın oyak ı gibi bir sistemi tüm memurlara hep hayal etmişimdir!!. 20 bin lira da en azından arabanızda segment atlatabilir. ben devam diyorum...
Hocam asıl olay 10 yıl sonra 20 bin TL'nin bugünkü değerinde olmayacak olmasıdır. Bugün bu ülkede yüzde 16-17 gerçek enflasyon var. Bankalar bile sıcak paraya ihtiyaç duyduğu için faizleri yüzde 13.50'ye yükseltmişken TL'de para bekletmek paranızın pul olması anlamına gelmektedir.

sayın hocam zaten dikkat ettiysen şimdiki 20000 tl değerinde diye bir ibare düştüm (enflasyon, tüfe, üfe, faiz kavramlarını bilebilecek hatta; anlatabilecek yaştayım), kaldı ki %25 devlet desteği + 2 yıl sonra 1000 tl + dünya görüşüne uygunsa faizli değilse faizsiz fonlarda kalarak paran değerlenmeye devam ediyor. ben 10 yıllık öğretmenim 10 yılda kenara 50 tl atayım da biriksin demedim, 50 tl ye altın&döviz alıp değerlensin de demedim, hatta bunu yapan hiç bir arkadaşımı da görmedim... hasılı evet ben de çok üst düzey karlı bir şey demiyorum fakat abartıldığı kadar da yerlere vurmanın manasız olduğunu düşünüyorum..

mespheno' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
mespheno' Alıntı:
ilk başta bende tepkiliydim ama sonra düşündüm, 10 yıl sonra yaklaşık şimdiki değeriyle 20 bin tl yatacak arkadaşlar.. yatan para da çok değil baktığın zaman. (bir st.bucks' a girip çıksan da aynı parayı veriyorsun) tepki anlamında bende tepkiliyim mesela tsk nın oyak ı gibi bir sistemi tüm memurlara hep hayal etmişimdir!!. 20 bin lira da en azından arabanızda segment atlatabilir. ben devam diyorum...
Hocam asıl olay 10 yıl sonra 20 bin TL'nin bugünkü değerinde olmayacak olmasıdır. Bugün bu ülkede yüzde 16-17 gerçek enflasyon var. Bankalar bile sıcak paraya ihtiyaç duyduğu için faizleri yüzde 13.50'ye yükseltmişken TL'de para bekletmek paranızın pul olması anlamına gelmektedir.

sayın hocam zaten dikkat ettiysen şimdiki 20000 tl değerinde diye bir ibare düştüm (enflasyon, tüfe, üfe, faiz kavramlarını bilebilecek hatta; anlatabilecek yaştayım), kaldı ki %25 devlet desteği + 2 yıl sonra 1000 tl + dünya görüşüne uygunsa faizli değilse faizsiz fonlarda kalarak paran değerlenmeye devam ediyor. ben 10 yıllık öğretmenim 10 yılda kenara 50 tl atayım da biriksin demedim, 50 tl ye altın&döviz alıp değerlensin de demedim, hatta bunu yapan hiç bir arkadaşımı da görmedim... hasılı evet ben de çok üst düzey karlı bir şey demiyorum fakat abartıldığı kadar da yerlere vurmanın manasız olduğunu düşünüyorum..
Bende aynı görüşteyim hocam. Biriktirmek bazıları için sıkıntı. Bende onlardan biriyim. Bende çıkmayı düşünmüyorum şimdilik. Tabi biriktirenler için döviz ve altın harika olur.

afsinbey' Alıntı:
https://internetsube.halkemeklilik.com.tr adresinde, otomatik katılım kısmından sözleşmemi seçip, değişiklik talebi menüsü altından ayrılma talebimi oluşturdum. Ne zaman iade edilecek bakalım.

Uygun Poliçeniz bulunamadı.

şeklinde hata çıkıyor.

arkadaşlar 10 yıl bitiminde tüm haklara sahip olamayacağınızı bilmeniz gerekir.

9
Otomatik katılımdan ne zaman emekli olunur?
Otomatik katılım sisteminde 10 yıl kalan ve 56 yaş koşulunu sağlayan emekliliğe hak kazanacak ve hem sistemdeki kendi birikimleri ile birlikte getirilerini hem de devletin yaptığı tüm katkıları hakedecektir.

mespheno' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
mespheno' Alıntı:

10 sene sonra simdiki 20 bin tl degerinde para vereceklerini dusunmuyorum. 10 senede nasil hic para biriktiremediginizi de anlayamiyorum.(cevremde de kimse yok demissiniz) ek ders pesinde kesinlikle kosmam, orda burda gorev istemem, 5 senede dugun yaptim ev kurdum ikinci eldeki pilotlara kizip sifir araba aldim ve suan iyi kotu bir ev alabilecek param var kenarda. pek sosyal aktivitem ve sigaram yok ama yemeden icmeden de kismam...

Suicide' Alıntı:
mespheno' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
mespheno' Alıntı:

10 sene sonra simdiki 20 bin tl degerinde para vereceklerini dusunmuyorum. 10 senede nasil hic para biriktiremediginizi de anlayamiyorum.(cevremde de kimse yok demissiniz) ek ders pesinde kesinlikle kosmam, orda burda gorev istemem, 5 senede dugun yaptim ev kurdum ikinci eldeki pilotlara kizip sifir araba aldim ve suan iyi kotu bir ev alabilecek param var kenarda. pek sosyal aktivitem ve sigaram yok ama yemeden icmeden de kismam...

Hocam sosyal aktivite, tatil yapmazsan, dışarı çıkmazsan maaşın kenarda kalır zaten. Yalnız herkesin "yaşamak"tan anladığı farklı. Bunlar lüks değil ihtiyaç ayrıca.

Suicide' Alıntı:
mespheno' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
mespheno' Alıntı:

:) saygıdeğer hocam, bahsettiğiniz metalar bende de var. her türlü sosyal aktivitem de var.. :) benim bahsettiğim küçük yatırım "kumbara". ayrıca zannetmemekle hesap etmek arasında anlamlı farklılıklar vardır. fon hiçbişey getirmese dahi, %25 devlet desteği +2 yıl sonra bin lira destek var bu toplamda belki % 30 lara gelir ki fon dan kazanacağınızı hiç söylemedim bile.. döviz ve altın da zaten 10 yıl da ortalama belki %30 kazandırır. belki o bile olmaz ki döviz altın 3-4 yıldır hareketli.. tekrar ediyorum üst düzey karlı bir şey değil. (bir oyak değil) ama yerden yerden yere vurulacak bir sistem değil..

Garanti Bankası için 440336 yı arayın iptal edin, 10 gün içerisinde paranız hesabınıza yatacak dedi, hiçte uğraştırmıyorlar.

bizimki de ziraatemeklilik. Okula yazı gelmiş, çıkmak isteyenler internet üzerinden 2 aylık cayma süresi dolmadan ayrılma talep formu düzenlesin diye. Ama söylenen adımları yapıp son aşamaya geldiğimde KOD:SBL-1009 Hata: Bu sözleşme için cayma süresi dolmadığından ayrılma talebi alınamamaktadır diyor. Güya 2 ay geçmeden çıkacaksanız çıkın diyor ama iş uygulamaya gelince çıkamazsın diyor. Ziraatemeklilik ten BES yapılan ve ayrılabilen var mı acaba?

Re: Ynt: ☆☆☆BES☆☆☆

Ziraat bankasından maaş alanlar
Ne yaptınız?

mespheno' Alıntı:
:) saygıdeğer hocam, bahsettiğiniz metalar bende de var. her türlü sosyal aktivitem de var.. :) benim bahsettiğim küçük yatırım "kumbara". ayrıca zannetmemekle hesap etmek arasında anlamlı farklılıklar vardır. fon hiçbişey getirmese dahi, %25 devlet desteği +2 yıl sonra bin lira destek var bu toplamda belki % 30 lara gelir ki fon dan kazanacağınızı hiç söylemedim bile.. döviz ve altın da zaten 10 yıl da ortalama belki %30 kazandırır. belki o bile olmaz ki döviz altın 3-4 yıldır hareketli.. tekrar ediyorum üst düzey karlı bir şey değil. (bir oyak değil) ama yerden yerden yere vurulacak bir sistem değil..

50 lira bile koyulmuyor kenara deniyordu :) o yuzden oyle yazmistim, demek ki pekte oyle degilmis. ev araba almakta bir birikimdir sonucta.

bes muhabbetine gelirsek, dolarin 6 ayda %20 deger kazandigi yerde devlet katkisi, 1000 lira vs. 10 seneyi hayatta kurtarmaz. ekonominin lale devri bitti, tl de para bekletmenin manasi yok artik. miktari artsa bile alim gucu olmayacak olan parayi ne yapayim. bana gore katki vaadi ile sicak para toplama calismasidir bu bes, zaten iyi bir sey olsa zorunlu olmaz...

COBOL' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Ne yaptınız?
Kolayı yokmu?
Bi cevap verin.Herkes çıktı ve Susuyor
Bi biz kaldık.

internet sitesinin adresi verilmis, giris yapip cayma hakknizi kullanacaksiniz. teklif statusunde diyorsa bekleyeceksiniz herhalde. dune kadar hic girmiyordu, bekliyoruz bakalim bikac gune olmazsa bir seyler dusunur itiraz ederiz.

Suicide' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Ne yaptınız?
Kolayı yokmu?
Bi biz kaldık.

internet sitesinin adresi verilmis, giris yapip cayma hakknizi kullanacaksiniz. teklif statusunde diyorsa bekleyeceksiniz herhalde. dune kadar hic girmiyordu, bekliyoruz bakalim bikac gune olmazsa bir seyler dusunur itiraz ederiz.
Her yazılana inanma
SQL hatası veriyor
SMS gelmiyor
Site patlamış yani

COBOL' Alıntı:
Suicide' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Ne yaptınız?
Kolayı yokmu?
Bi biz kaldık.

Her yazılana inanma
SQL hatası veriyor
SMS gelmiyor
Site patlamış yani

dun bende de ayni sekildeydi. once hata veriyordu. sonra telefon kayitli degil dedi. simdi teklif asamasinda diyor caymak isteyince. bankayi arayip bilgi alanlara sms ile teblig edilecek ondan sonra teklif asamasini gecmis olacak denmis. 2 ayin dolmasina daha var, panige gerek yok olmadi bi dilekce verir numarasini alirsiniz sure gecse bile islem yapilmak zorunda kalinir.

Beni oyalama bu patlak site ile
Sanırım BES çisin.
BES Kader değil.Sen kal.

COBOL' Alıntı:
Sanırım BES çisin.
BES Kader değil.Sen kal.

gözler kör herhalde dede ya da okudugunu anlayamiyorsun. don bir bak bakalim neler yazmisim, allah akil sagligi versin.

Suicide' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Sanırım BES çisin.
BES Kader değil.Sen kal.

gözler kör herhalde dede ya da okudugunu anlayamiyorsun. don bir bak bakalim neler yazmisim, allah akil sagligi versin.
Senin yazdıkların doğru olsaydı.
BES derdim olmazdı. BES te kaldım sayende.Ama senin gibi bes te kalmaya niyetim yok.
Çok seviyorsan ikinci üçüncü bes e kayıt ol.Torun sende ömür çok.

ulan iki mesaj once bir kamyon giydirmisim, bende cikmak icin bekliyorum demisim ama senin beyin kivrimlarina bu yazdiklarim ulasmamis. hala sen kal bilmemne...

boyle ogretmenim olsa hayattan sogurdum, kim bilir ne cocuklar katlediliyor senin elinde. dedigim gibi allah herkese akil sagligi versin.

Bekliyorsunda
Böyle böyle çıkacaksın vs. vs. diye niye akıl veriyorsun?
Ben diyorum, "verdiğin link patlak çalışmıyor "
Sen diyorsun, "bekliyorum"
2 şık var.
●Ya sende benim gibi BES ten çıkmak istiyorsun da çıkamadın çare arıyorsun. (E ne alaka akıl veriyorsun patlak ziraat linkini) Kendisi muhtaç dede, kime himmet ede.
●Yada çıkmak istemiyorsun ve bdnim gibileri kör yola sürüyorsun.

Hocam eğer halk ise 4444400 ı arayın. Ben bugün aradım cayma hakkımı kullandım. 10 gün içinde paranız yatar dediler.
Hanım da ziraatteydi. http://www.ziraatemeklilik.com.tr sitesinden bireysel kısımdan t.c. kimlik ve tel no ile giriş yaptım. Şifre geldi. Sisteme girdim. Cayma hakkını kullandım.

usare' Alıntı:
Hocam eğer halk ise 4444400 ı arayın. Ben bugün aradım cayma hakkımı kullandım. 10 gün içinde paranız yatar dediler.
Hanım da ziraatteydi. http://www.ziraatemeklilik.com.tr sitesinden bireysel kısımdan t.c. kimlik ve tel no ile giriş yaptım. Şifre geldi. Sisteme girdim. Cayma hakkını kullandım.
hocam halk emeklilikten msj geldi sertifikanız filan diye bi link var oradan yapabilirmiyiz yoksa aramak gerekiyor mu

Halk emeklilikten çıkma talebini sonlandırmadan bu uyarı çıkıyor

"Ayrılma işleminizi onaylıyor musunuz?
OKS’ye özel 1.000 TL ilave devlet katkısı ve her katkı payı tahsilatınıza %25 devlet katkısı avantajlarınızı kaybedeceksiniz. Ayrıca, OKS sözleşmenizden ayrılmanız durumunda, işyeri değişikliği durumu hariç olmak üzere 1. Yılın sonunda 45 yaşını aşmamış iseniz, tekrar sisteme dahil edileceksiniz (*). "

önümüzdeki sene tekrar sisteme dahil mi olacağız zorunlu şekilde

serkanholep' Alıntı:
Halk emeklilikten çıkma talebini sonlandırmadan bu uyarı çıkıyor

"Ayrılma işleminizi onaylıyor musunuz?
OKS’ye özel 1.000 TL ilave devlet katkısı ve her katkı payı tahsilatınıza %25 devlet katkısı avantajlarınızı kaybedeceksiniz. Ayrıca, OKS sözleşmenizden ayrılmanız durumunda, işyeri değişikliği durumu hariç olmak üzere 1. Yılın sonunda 45 yaşını aşmamış iseniz, tekrar sisteme dahil edileceksiniz (*). "

önümüzdeki sene tekrar sisteme dahil mi olacağız zorunlu şekilde
hocam nasıl yaptın bizimde halk emeklilik

Halk emeklilik internet sitesinden bir kaç kez teknik hata mesajı verdikten sonra ayrılma başvurum en son kabu edildi sanırım. bekleyen talep oluştu diyor acaba bir bilgilendirme mesajı falan gelir mi?

Geri