☆☆☆BES☆☆☆

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan COBOL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
yasarsahbaz' Alıntı:
Bugün ziraat emeklilik sitesinden sorunsuzca iptal işlemi yaptım. İptalin yapıldığına dair e-posta da geldi.
hocam hayırlı olsun mobil uyg uzerınden yapıcam bende hangı adımları ızledınız tesekurler

Arkadaşlar Ziraat Otomatik BES sistemde çayma ve ayrılma var. Biz ayrılma işlemi yapacağız. Çayma farklı bir işlem.

Ayrılma işlemi yapmak istediğim zaman aşağıdaki hatayı veriyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 253
Ziraattan sanmıştım uygulamayı indirdim halk emeklilik diyor burdan yapanlar nasil hallettileer bilgilendirir misiniz

ben ziraatten cayma talebinde bulundum. bir sorun yaşamadım. cayma değil iptil etmemiz gerekir diyen hocam böyle bi durum yok sanırım

ziraat sürekli hata veriyor . bugün yapabilen var mı ? 2 ay içinde çıktık çıktık yoksa ömür boyu boş yere para ödücez

Re: Ynt: ☆☆☆BES☆☆☆

COBOL' Alıntı:
ayvazoglu_17' Alıntı:
dün cayma talebinde bulundum bugün hesabıma yatmış para
Ziraatmı?
Hangi banka?
Ziraatten ben de dün cayma talebinde bulundum. Bugün yatmış para. Ödemede cayma/ayrılma diyor. Online işlemlere tekrar girmeye çalıştığımda Müşteri Numarasına ait BES sözleşmesi ya da Hayat Poliçesi bulunmamaktadır. Yazıyor.

afsinbey' Alıntı:
https://internetsube.halkemeklilik.com.tr adresinde, otomatik katılım kısmından sözleşmenizi seçip, değişiklik talebi menüsü altından ayrılma talebimi oluşturdum. Ne zaman iade edilecek bakalım.

ben de yaptım
Umarım benden kesilen 66 TL yi eksiksiz iade ederler

yalnız dikkat alt tarafta şöyle bir ibare var
her yıl otomatik olarak BES e yeniden dahil edilecek ve çıkmak için her yıl yeniden başvuracakmışız. 45 yaşına kadar
Saçmalığa bakın :D

Şu anda çıkarsanız 1.1.2019 da yeniden dahil edilecek ve her yıl 1.1.XXXX tarihinde 45 yaşına gelene kadar çıkarsak yeniden bizi BES e alacak

volkankey' Alıntı:
afsinbey' Alıntı:
https://internetsube.halkemeklilik.com.tr adresinde, otomatik katılım kısmından sözleşmenizi seçip, değişiklik talebi menüsü altından ayrılma talebimi oluşturdum. Ne zaman iade edilecek bakalım.

ben de yaptım
Umarım benden kesilen 66 TL yi eksiksiz iade ederler

yalnız dikkat alt tarafta şöyle bir ibare var
her yıl otomatik olarak BES e yeniden dahil edilecek ve çıkmak için her yıl yeniden başvuracakmışız. 45 yaşına kadar
Saçmalığa bakın :D

Şu anda çıkarsanız 1.1.2019 da yeniden dahil edilecek ve her yıl 1.1.XXXX tarihinde 45 yaşına gelene kadar çıkarsak yeniden bizi BES e alacak

Evet evet. Benim de dikkatimi çeken kısım orası. 45 yaşınıza kadar seve seve vereceksiniz diyor :)

Ziraat emeklilik online'ye girdim bilgilerimi gördüm ancak cayma bölümüne tıklayınca "Sözleşmeniz teklif statüsünde olduğu için bu işlemi gerçekleştiremiyoruz" uyarısı verdi.

ziraat bes online girdiğimde 2 bes gözükmekte idi birinde teklif yazıyordu ... diğerinie cayma talebi oluşturdum fakat teklife oluşturamadım.

ziraat online dan cayma talebi oluşturunca ne kadarda yattı paranız birde kesinti varmıydı

ilk başta bende tepkiliydim ama sonra düşündüm, 10 yıl sonra yaklaşık şimdiki değeriyle 20 bin tl yatacak arkadaşlar.. yatan para da çok değil baktığın zaman. (bir st.bucks' a girip çıksan da aynı parayı veriyorsun) tepki anlamında bende tepkiliyim mesela tsk nın oyak ı gibi bir sistemi tüm memurlara hep hayal etmişimdir!!. 20 bin lira da en azından arabanızda segment atlatabilir. ben devam diyorum...

mespheno' Alıntı:
ilk başta bende tepkiliydim ama sonra düşündüm, 10 yıl sonra yaklaşık şimdiki değeriyle 20 bin tl yatacak arkadaşlar.. yatan para da çok değil baktığın zaman. (bir st.bucks' a girip çıksan da aynı parayı veriyorsun) tepki anlamında bende tepkiliyim mesela tsk nın oyak ı gibi bir sistemi tüm memurlara hep hayal etmişimdir!!. 20 bin lira da en azından arabanızda segment atlatabilir. ben devam diyorum...
Hocam asıl olay 10 yıl sonra 20 bin TL'nin bugünkü değerinde olmayacak olmasıdır. Bugün bu ülkede yüzde 16-17 gerçek enflasyon var. Bankalar bile sıcak paraya ihtiyaç duyduğu için faizleri yüzde 13.50'ye yükseltmişken TL'de para bekletmek paranızın pul olması anlamına gelmektedir.

Geri