2-3 Ocak Açık lise sınav ücreti ne zaman yatacak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferdi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ferdi

Aktif Üye
Arkadaşlar ; 2-3 Ocak Açık lise sınav ücreti ne zaman yatacak?
ücreti ne kadar ankara hala yatmadı :(

sayın hocam nasıl yatacağını anlayamadıkki direk İBAN'a mı yoksa KBS üzerindenmi ne zaman yatacağını hiç bilen yok sınav merkezi okullarında haberleri yok olan bitenden

bu konuyu ben de araştırdım...herkes farklı şeyler söylüyor...yani son durum muamma..bekleyip göreceğiz

Sayın Hocalarım,

Karışık olan bir şey yok. Normal ehliyet sınavlarındaki gibi IBAN'a yatacak. Gerekli açıklamalar MEBBİS Sınav İşlemleri Modülünde yapılmıştır.

Ne zaman yatacağına gelince Tüm illerin Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programından sınavı onaylaması gerekmektedir. Henüz 81 ilin üçte ikisi onaylamadı. Yani bekleyeceğiz.

Habip Hocam; MTSK Sınavlarında mss.meb.gov.tr adresinden IBAN bilgilerini girip kaydediyorduk. Açık Lise Sınavı için salon başkanı ve gözetmenlere böyle bir kontenjan verilmemiş. Sadece hizmetli ve güvenlik görevlilerinin girişini yapabildik. Acaba Mebbis Sınav Hizmetleri kısmından Bina Sınav Görevli Bilgi Girişlerini yapmıştık. Bu yeterli olacak mı acaba? Ay sonu da yaklaşıyor. Puantajları mı hazırlasak? Hiçbir açıklama yok. Biri çıkıpta merak etmeyin ücretlere şöyle ödenecek demiyor.

Ücret konusunda son durum nedir acaba?
Ne kadar yatacak başkan ve gözetmen için?

Bugün okul müdürümüz, açık lise sınavlarında görev alanlar var mı ek dersleri yapıyorum diye bi soru yöneltti bize. Tabi şaşkınlıktan dondum kaldım. Sonrasında ise ilçe mem'e sorup sınav ücreti olarak yatacağını söylemişler, bizde haliyle mutlu olduk. :) inşallah en kısa zamanda yatar da bizde işimizi görürüz. :)

Meb klasik işleyişini yaşıyor. Her zamanki gibi karışık ve geç sonuçlanacak bir işe döndü. Sınav işlerini beceremiyorlar. Ösym ve Aöf de her şeyin zamanı belli. Açık ve net. Çok mu zor bir takvim belirlemek.

teacherxxx' Alıntı:
Habip Hocam; MTSK Sınavlarında mss.meb.gov.tr adresinden IBAN bilgilerini girip kaydediyorduk. Açık Lise Sınavı için salon başkanı ve gözetmenlere böyle bir kontenjan verilmemiş. Sadece hizmetli ve güvenlik görevlilerinin girişini yapabildik. Acaba Mebbis Sınav Hizmetleri kısmından Bina Sınav Görevli Bilgi Girişlerini yapmıştık. Bu yeterli olacak mı acaba? Ay sonu da yaklaşıyor. Puantajları mı hazırlasak? Hiçbir açıklama yok. Biri çıkıpta merak etmeyin ücretlere şöyle ödenecek demiyor.
Hocam,

Sınav İşlemleri modülünde kimin ne görev aldığı bilgiler var. Ayrıca E-personelde de Iban var. Tekrar giriş yapmaya gerek yok. Puantaj hazırlayamazsınız sistemden kaldırıldı.

Sınav İşlemleri modülüne girince açıklama var zaten. Daha başka açıklamaya da gerek yok Hocam.

Bakanlık gerekli açıklamayı yapmış. Kimse çıkıp da bir şey söyleyemez.

emreaydin42' Alıntı:
Ücret konusunda son durum nedir acaba?
Ne kadar yatacak başkan ve gözetmen için?
Hocam,

Başkan : 120,00 (Tahmini rakam)

Gözetmen : 110,00 (Tahmini rakam)

Yedek Gözetmen : 100,00 (Tahmini rakam)

lion26' Alıntı:
Meb klasik işleyişini yaşıyor. Her zamanki gibi karışık ve geç sonuçlanacak bir işe döndü. Sınav işlerini beceremiyorlar. Ösym ve Aöf de her şeyin zamanı belli. Açık ve net. Çok mu zor bir takvim belirlemek.
Hocam,

Meb sınavlarının da takvimi ve işleyişi belli. Karışıklık da kalmadı. Adamlar gerekli açıklamaları yaptı. Buradaki en büyük sorun zamanında onay vermeyen sınav yapılan okul müdürleri ve İl/İlçe sınav şubeleri. İller tarafından işlemler zamanında yapılırsa Bakanlık 1 hafta içinde ödeme yapıyor.

Bence işin aslını bilmeden suçlamalarda bulunmamak lazım.

erkalay' Alıntı:
Bugün okul müdürümüz, açık lise sınavlarında görev alanlar var mı ek dersleri yapıyorum diye bi soru yöneltti bize. Tabi şaşkınlıktan dondum kaldım. Sonrasında ise ilçe mem'e sorup sınav ücreti olarak yatacağını söylemişler, bizde haliyle mutlu olduk. :) inşallah en kısa zamanda yatar da bizde işimizi görürüz. :)
Hocam,

Yanlış anlamayın ama okul müdürüne söyleseniz. Zahmet olacak Mebbis Sınav işlemleri modülündeki açıklamaları okusun. 20 gündür duyuru orada duruyor.

Bazı illerde kar nedeniyle sınavlar ertelendi.mesela van da 16 17 ocakta yapıldı sınavlar.illerin üçte ikisinin onay vermemesini nedeni bu olabilir...

kadirlili' Alıntı:
Bazı illerde kar nedeniyle sınavlar ertelendi.mesela van da 16 17 ocakta yapıldı sınavlar.illerin üçte ikisinin onay vermemesini nedeni bu olabilir...
Hocam,

İptal olan yanlış hatırlamıyorsam 5 ildi. Onlarda geçen hafta yaptı.

habibocak' Alıntı:
lion26' Alıntı:
Hocam,

Meb sınavlarının da takvimi ve işleyişi belli. Karışıklık da kalmadı. Adamlar gerekli açıklamaları yaptı. Buradaki en büyük sorun zamanında onay vermeyen sınav yapılan okul müdürleri ve İl/İlçe sınav şubeleri. İller tarafından işlemler zamanında yapılırsa Bakanlık 1 hafta içinde ödeme yapıyor.

Bence işin aslını bilmeden suçlamalarda bulunmamak lazım.

Benimde tam olarak kasdetmek istediğim aslında buydu. İş takvimini takip etmeyen insanlar. İşi anlamakta zorlananlar. Artık her şey internet üzerinden bir arada. Bunu da kullanamıyorsa bazı insanlar. Bunlar için önlem almak lazım. Banka misali akış her zaman olmalı. Artık hatalardan ders çıkarılmalı.

habibocak' Alıntı:
Sınav İşlemleri modülünde kimin ne görev aldığı bilgiler var.
Bakanlık gerekli açıklamayı yapmış.

şu bakanlığın açıklamasını paylaşırmısınız ben bireysel olarak mebbise giriş yaptıktan sonra sınav işlemlerine girdiğimde benim anlayamayacağım bir dilde yazılmış bir metin görüyorum. özetle sınavlarda görevlendirme ilkelerinde yaptıkları değişiklikten bahsetmişler sadece... siz farklı bir yazıdan bahsediyorsunuz sanırım biz idareci değiliz ya göremiyoruz herhalde diye düşünmeye başladım... en iyisi buraya bir link yada kopyala yapıştırla paylaşmanız olacaktır diye düşünüyorum...

saygılar iyi çalışmalar...

Habib hocam, sınavlar işlemine girdiğimizde aşağıdaki resim çıkıyor. yani okul sınava girdiğimi işlememiş mi?

Ekli dosyalar

• sınv.JPG
    sınv.JPG
    42 KB · Görüntüleme: 1,876
habib hocam şuN Yyınd OLn mtsk sınavına başvurmak mantıklımı sizce çünkü sınav parası memur sitelerinde 100 lira yazıyo üstüne sınav puanı 160 ama aof sınavı 63 puan 140 lira

eyolcu' Alıntı:
Habib hocam, sınavlar işlemine girdiğimizde aşağıdaki resim çıkıyor. yani okul sınava girdiğimi işlememiş mi?
Hocam,

Okul işlemiştir. Sınav işlemleri bitip ücret ödemesi yapıldıktan sonra oraya düşer. Şu anda düşmemesi normal.

ceryancu' Alıntı:
habib hocam şuN Yyınd OLn mtsk sınavına başvurmak mantıklımı sizce çünkü sınav parası memur sitelerinde 100 lira yazıyo üstüne sınav puanı 160 ama aof sınavı 63 puan 140 lira
Hocam,

Puanı yüksek olduğu için başvurmak pek mantıklı değil.

Bakanlığın yaptığı sınavların ücretleri şuan eşitlenmiş durumda. AÖL sınav ücreti 140 Tl brüt. Neti 120 Tl civarına denk geliyor.

habibocak' Alıntı:
kgunduz' Alıntı:
Para değerini kaybetti dolar 3 TL oldu neyi bekliyorlar
Hocam,

Okul/İlçe/İl MEM'lerin onaylamasını bekliyorlar.
Okul/ilçe/il in onaylamasını solitaire oynayarak bekliyorlar galiba!! Sonuçta onaylanmada bi gecikme olmaması için gerekli çalışmayı yapmak da bakanlığın işi. Onaylamayan varsa gerekli uyarıyı yapar, onaylattırırsın.. Geciktirmek işlerine geliyor bence.. Tavşana kaç tazıya tut..!!!

Hizmetiçi kurslara başvuru yaptığında her birimin onay tarihi var değil mi? Sonrasında o bölüm kilitleniyor.
Yap böyle bir uygulamayı bakanlık olarak... çok zor olmasa gerek. x-y tarihleri arasında onay açık sonrası kilitle ve onaylamayanlara ver cezayı...
bu kadar basit
habibocak' Alıntı:
Hocam,
Okul/İlçe/İl MEM'lerin onaylamasını bekliyorlar.

Çok mu zor bir iş. Acil Onay bekleyen uygulamaları mesaj ya da uyarı olarak göster. İşini yapmayana da gerekeni yap.

Geri