2. dönem tabletlerimiz geliyor

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşalr. 2. dönem tabletlerimiz geliyor. bunların dağıtımı nasıl yapılıyor. nelere dikkat etmemiz lazım. deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

tabletlerin dağıtılacağını nereden öğrendiniz. pilot okul mu yoksa.

hocam bizim tabletleri de yarın teslime geliyorlar. Okula gelen yazının işaret ettiği web sayfasından gerekli formlar doldurulacak sanırım bugün biraz inceledim. zaten gerekli şeyleri adım adım yaptırıyor web sayfası.

hocam bizim okulda pilot okul. tabletleri 7 şubatta getirdiler. sistem çalışmadığından online teslim almayı bugün yaptım. o kısımda sorun yok ancak her bir tabletin öğrenci ve öğretmenlerle eşleştirilmesi gerekiyor vede gördüğüm kadarıyla bu eşleştirmede öğrenci no ve seri numaralarını manuel olarak gireceğiz ki bu da epey vakit alıyor (özellikle cihaz seri numarası çok uzun) bir sınıfınkini eşleştirdim, çok zaman aldı. eşleştirdiğim cihazlardan da birini açmayı denedim ama aktif edip çalıştıramadım. aktivasyonu yapabilen arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

getirip teslim edenlerin de birşeyden haberi yok. teslim tutanağını imzalatıp kaçma eğilimindeler... tablet.eba.gov.tr/yardim da cihaz eşleştirme kısmında seri numarasını açılır listeden seçin diyor ama böyle bir liste gelmiyor...siz seri numarasını yazdıkça seri no açılır menüde beliriyor. ben elle yazdıktan sonra belirse ne olur belirmese ne olur

eşleştirmeden sonra bi de aktif etme var. öylemi...yapan arkadaşlar paylaşırsa iyi olur....

Üstad ben bugün 250 küsür tanesini eşleştirdim ve iki tanesini aktifleştirdim. Eşleştirmeden sonra size aktivasyon kodu veriliyor. Tableti kablosuz bir ağa bağlayıp açınca zaten aktivasyon kodunu soruyor, siz de giriyorsunuz o kadar.

yataylimit' Alıntı:
Üstad ben bugün 250 küsür tanesini eşleştirdim ve iki tanesini aktifleştirdim. Eşleştirmeden sonra size aktivasyon kodu veriliyor. Tableti kablosuz bir ağa bağlayıp açınca zaten aktivasyon kodunu soruyor, siz de giriyorsunuz o kadar.

250 eşleştirme yapabildiyseniz sizde seri noların olduğu açılır liste gelmiştir, yanılıyor muyum? bende açılır listede hiçbir seri no yoktu, bir sınıfınkini elle girmek durumunda kaldım... diğerlerini pazartesi gününe bıraktım

kablosuz ağdan kastınız fatih ağı mı yoksa internet bağlantısı olan herhangi bir ağ mı?
selamlar...

o.eyuboglu' Alıntı:
hocam bizim okulda pilot okul. tabletleri 7 şubatta getirdiler. sistem çalışmadığından online teslim almayı bugün yaptım. o kısımda sorun yok ancak her bir tabletin öğrenci ve öğretmenlerle eşleştirilmesi gerekiyor vede gördüğüm kadarıyla bu eşleştirmede öğrenci no ve seri numaralarını manuel olarak gireceğiz ki bu da epey vakit alıyor (özellikle cihaz seri numarası çok uzun) bir sınıfınkini eşleştirdim, çok zaman aldı. eşleştirdiğim cihazlardan da birini açmayı denedim ama aktif edip çalıştıramadım. aktivasyonu yapabilen arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
Sayın hocam herhalde sizden başka öğrenci öğretmen eşleştirmesi yapan olmamış.Sadece aktif etmiş yukarıdaki arkadaşlar.

hocalarım bizim okula da geldi ama kablosuz ağa bağlandıktan sonra kullanıcı şifresi istiyor oraya ne yazıyoruz acaba...

Hocam bu tabletlerin hangi okullara verileceği ve okulların hangi sırada olduğunu nereden öğrenebiliriz acaba..
Bir de öğretmenler için tabletler öğrenciler için aynı mı oluyor.

kadirlili' Alıntı:
hocalarım bizim okula da geldi ama kablosuz ağa bağlandıktan sonra kullanıcı şifresi istiyor oraya ne yazıyoruz acaba...

Eğer okulunuzda Aktivasyon ağı var ise Aktivasyon ağının şifresi:f1@2t34ih5
Ağ tabletler dağıtıldıktan sonra üç hafta boyunca aktif olacaktır.

Geri