20 Mart 2016 MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı

Kodla Büyü
arkadaşlar 2016 müdür yardımcılığı
başvurusu için öğretmenin daha once aldığı cezaların onemi varmı, en cok hangi cezayı almış olabilir yeni yönetmelikte bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. eski yönetmelikte maaş kesim cezası ve daha üstü alanlar başvuramıyodu biliyorum.. yeni yönetmelik tenasıl acaba??

arkadaşlar ben şu an 3. senemdeyim. Görevlendirme müdür yardımcılığı yapıyorum. Bu sınava girebilir miyim yoksa 4 seneyi bekleyecekmiyim?

Arkadaşlar mart ayında sınav itibari ile 3 yıl 7 ayım olmuş oluyor. Sınava girebiliyor muyum? Girsem sınav notum işime yarayabilir mi? Tavsiyeleriniz nedir? (Normalde 4 yılı da geçti ama araya askerlik girdi diye 4 yıl görünmüyor)

serdem89' Alıntı:
arkadaşlar ben şu an 3. senemdeyim. Görevlendirme müdür yardımcılığı yapıyorum. Bu sınava girebilir miyim yoksa 4 seneyi bekleyecekmiyim?

Görevlendirme dediğin nedir hocam? Benim görevlendirmem 6 ayda 1. Ben sınava giricem sonuçta.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 1006-2.htm

BEŞİNCİ BÖLÜM

Görevlendirme

Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru

MADDE 23 – (1) Müdür başyardımcılığı ve/veya müdür yardımcılığı boş bulunan veya dört ve sekiz yıllık müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığı süresini dolduranlardan boşalacak eğitim kurumları, il millî eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur.

(2) Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı için öngörülen yazılı sınavda başarılı olanlardan müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek isteyenlerin başvuruları elektronik ortamda alınır.

(3) Müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunanlara en fazla 20 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilir.

Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme

MADDE 24 – (1) Müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adaylar, puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak eğitim kurumu müdürünün inhası ve il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilir.

(2) Adayların puanlarının eşitliği halinde sırasıyla, yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet puanı fazla olan adayın görevlendirmesi yapılır. Eşitliğin devamı hâlinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenir.

(3) Görevlendirme işlemleri, itirazların sonuçlandırıldığı tarihten itibaren en geç on iş günü içinde tamamlanır.

(4) Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı ihtiyacı karşılanamayan eğitim kurumları ile yeni açılan eğitim kurumlarının müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılıklarına; sınav sonuçlarının geçerli olduğu süreyle sınırlı olmak üzere, yazılı sınavda yetmiş ve üzerinde puan alıp yönetici olarak görevlendirilemeyenler arasından aynı usulle dört yıllığına görevlendirme yapılabilir.

Barajın 70 ve üzeri olması, gelen idarecinin en azından ilgili yönergelere/yönetmeliklere/kanunlara hakim olacağı anlamına gelir, önceden de baraş 70 di.
24/2 den anladığım 2000 li yıllarda olduğu gibi okul müdürü istediği müdür yardımcısı adayına ek puan verecek. Ondan sonra beirlenecek.

Yüzdeler vs güzel ayarlanırsa bence güzel bir sisem olabilir...

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
serdem89' Alıntı:

Görevlendirme dediğin nedir hocam? Benim görevlendirmem 6 ayda 1. Ben sınava giricem sonuçta.

ben de 6 ayda bir görevlendirme yapılıyor. Mart ayında 4 yılı tamamlamış olmuyorum.

Arkadaşların verdiği linkler sürekli güncelleniyor mu bilginiz var mı?
İki sitede de sorular iyi görünüyor.
www.egitimdefetih.com da ki soru şablonları fark katmış. Ben 20 kadar test çözdüm, Devamı gelir İnşallah

Gerçekten full ekders haricinde ne artısı var mesela sınav. Görevlerinde öncelik var mı kurslardan ekstra pay alınıyor mu onun haricinde birşey var mı yıllardır merak etmişimdir müdürler müdür yardlar ne kadar maaş alıyor dşye :?

Enterprise' Alıntı:
Gerçekten full ekders haricinde ne artısı var mesela sınav. Görevlerinde öncelik var mı kurslardan ekstra pay alınıyor mu onun haricinde birşey var mı yıllardır merak etmişimdir müdürler müdür yardlar ne kadar maaş alıyor dşye :?

FORCE

ebs li olmasakta elimizden geleni yapacağız. Sınavı kaldirtmasinlar yeter. Gerisi de bize kalmış. Herkese iyi çalışmalar.

Arkadaşlar ben köy okulunda yaklaşık 1 yıldır müdür yardımcısym..hiç bir avantajı olmadığı gibi ekstra yük getiren sorumluluğu fazla olan bir meslek..müdürün birde iyi değilse olduğuna olacağına pişman olacağınız bir meslek..avantajı mı ekstra 30 tl...artı 6 saat üstü ek ders..15 tatilde yaz tatilinde ben gelirim diyorsanız..mesleğini unutmak istiyorsan müdür de ol müdür yrdcıda...makam mevki hepsi boş...öğretmenliğini yap gerisine karışma benim mantığım..yinede siz bilirsiniz...

Formatörlük ii mi dersiniz..belkide öğretmenlik mesleğindeki durumu en belirsiz görevlendirme usulü..dersi kaldıramadıklarından çocuğun önüne atılmış oyuncak misali..oynasın dursun...MDR yardımcısının avantajı birde 4 yıllığına norm fazlası değilsin...ne güzel değil mi

Btr den bıkanlar için denenebilir ama sizi daha farklı sorunlar bekliyor ve onlarda makine değil müdürünüz öğretmenler öğrenciler ve veliler. E okul kbs yazışmalar tifler mebbis i di iyi bilmeniz lazım. Görevlendirme çalıştım 6 ay sistemsel işler yapılıyorda insanla uğraşması daha da zor.

başına dert almak isteyen müdür yardımcısı olsun, 3 senedir görevlendirme olarak yapıyorum yetti. en iyi yere gitseniz bile memurunuz olmayacağı için evrak işleri bile başlı başına bir dert, velisini-öğrencisini-öğretmenini saymıyorum her şey müdür yardımcısında çok meraklı olmayın derim.

Geri