2013-2014 egzersiz yapacak arkadaş var mı?

Kodla Büyü
ferdison' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
Hangi egzersizleri yapabilisiniz
.
1. İZCİLİK : Eğer gerekli izcilik eğitimini aldıysanız ve sertifikanız varsa

2. Satranç : Türkiye Satranç Federasyonu il temsilciliklerinden alınmış 1. kademe antronör belgeniz varsa ve ilgili takvim yılında vizesi yapıldıysa (her sene vizelenmesi gerekir)

3. Drama : Genelde türk dili edebiyatı öğretmenleri almakla birlikte , eğer transkriptinizde drama dersleri aldığınızı belgelendirebiliyorsanız ve oynanmak üzere bir tiyatro hazırlıyorasnız

4. Tübitak Proje Yarışması : Tübitak tarafından düzenlenecek proje yarışmasına başvuru yapıp yarışmaya bir proje ile katılırsanız

5. Tübitak Bilim Olimpiyatları (Bilişim) : Tübitak bilim olimpiyatlarında bilişim alanındaki sınava girecek öğrencileri sınava hazırlıyorsanız

yukarıda belirtilen her bir etkinliğin katılımcı listesini, yıllık egzersiz planını hazırlayıp ilçe milli eğitimden onay aldığınız tarihten itibaren haftalık 6 saat ücretini alabilirsiniz.

altıncı da benden olsun.

6. THK model uçak: model uçak rehber öğrt. sertifikanız varsa yakındaki THK bildirip okulda havacılık kolu kuruyorsunuz. daha sonra da okulunuzda model uçak kursu açabiliyorsunuz.
doğru bak bunu unutmuşum :) hemde kendi sertifikam olmasına rağmen. birde ek yapayım bunun için. Bu kursu açtığınızda malzemelerin tamamını THK gönderiyor ücretsiz...

Arkadaşlar benim sertifikam yok. Bizde bedenciler gibi branşımız üzerinden egzersiz yapamıyor muyuz?

Branşımız üzerine egzersiz yapamıyoruz. Ancak kurslar gidip belge almanız lazım ki egzersiz yapabilesiniz. (satranç vb.)

marasliyim' Alıntı:
Arkadaşlar benim sertifikam yok. Bizde bedenciler gibi branşımız üzerinden egzersiz yapamıyor muyuz?
12 veli bulup hem'e bağlı temel bilgisayar kursu açabilirsiniz. Ardından office vs...

marasliyim' Alıntı:
..
hocam kusura bakmayın ama sertifikanız gibi okumanızda yok galiba ;)

bir üst mesajda hepsini açıkladım.

4. ve 5. maddelere bakarsanız. tübitak bilişim olimpiyatları ve tübitak proje yarışması için proje hazırlama maddelerinde herhnagi bir sertifikadan bahsedilmiyor.

bedencilerin hepsi egzersiz almıyor hocam. sadece okul takımlarını çalıştıranlara veriliyor.

hocam ortaokulda da tübitak yapılıyor. Geçen sene ben yapmadım ama diğer branşlardan 120 proje ile katıldık. Beni baya uğraştırdılar. Bu sene bende yapacam dedim müdür onayı verdi. ortaokulda da yapılıyor yani. ama daha ne gibi projelerle katılabilirim düşünüyorum. (daha doğrusu çocuklar yapacak nasıl yönlendireyim diye)

umitbulut58' Alıntı:
ben fotografcılık olarak yaptım ve sene sonunda bulten çıkardım..benim belgem vardı
..
hocam belgeden kastınız ne? hangi belgeniz vardı?
hangi yönetmelik maddesine göre egzersiz yaptınız. paylaşırsanız burdaki arkadaşlarla birlikte bilgilenmiş oluruz

umitbulut58' Alıntı:
İSTANBULDA BELEDİYENİN ÜCRETSİZ KURSLARINA GİTTİM YARIM DÖNEM BELGE ALDIM..

DAHA SONRA EDEBİYAT BAŞLIĞI ALTINDA FOTOGRAFCILIK YAPIP BÜLTEN ÇIKARDIM

BaRBaRYaN' Alıntı:
umitbulut58' Alıntı:
ben fotografcılık olarak yaptım ve sene sonunda bulten çıkardım..benim belgem vardı
..
hocam belgeden kastınız ne? hangi belgeniz vardı?
hangi yönetmelik maddesine göre egzersiz yaptınız. paylaşırsanız burdaki arkadaşlarla birlikte bilgilenmiş oluruz
..
hocam o kısmında sorun yok. bizde yararlanalım diye soruyorum. HANGİ YÖNETMELİK MADDESİNE dayandırarak başvuruda bulundunuz da ilçe mem kabul etti?

Ankara da bulunan arkadaşlar; eğer kaçırmadıysanız satranç federasyonun 1.kademe antrenörlük kursu 9 eylül 2013 tarihinde başlıyor. Ben bir kaç sene önce şubat tatilinde aldığım için zaman problemi olmamıştı. Siz kursun hangi saatler arasında yapıldığını araştırın. Bildiğim kadarıyla her sene açılmıyor, eğer egzersiz yapmayı düşünüyorsanız bu belgeyi alın derim.
http://www.tmtf.gov.tr/
09-20 Eylül 2013 tarihleri arasında Ankara ilinde açılacak olan Masa Tenisi 1.Kademe yardımcı Antrenör kursu 09 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 09:30 da Mamak spor salonunda Teknik-Taktik dersleri ile başlayacak olup kursa katılacak olan kursiyerler yanlarında Raket ve spor kıyafetlerini getirmeleri gerekmektedir.Teorik dersler ise 14 Eylül Cumartesi günü saat 13:30 dan itibaren Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda başlayacaktır.

idril42' Alıntı:
Ben geçen sene TUBİTAK yarışmalarına proje sokmak için proje egzersizi aldım haftada 6 saat:)
Yani alınmaz diyen arkadaşlar yanılıyor.

Ek:Lisede BTR'yim..

hocam planın halen varmıdır sende bizimle paylaşsan

marasliyim' Alıntı:
idril42' Alıntı:
Ben geçen sene TUBİTAK yarışmalarına proje sokmak için proje egzersizi aldım haftada 6 saat:)

hocam plan okulda kalmış,pazartesi yollamaya çalışayım..

idril42' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:
idril42' Alıntı:

hocam plan okulda kalmış,pazartesi yollamaya çalışayım..
hocam yollasan artık! ben özel mesaj da attım ama burdan da açıklarsanız nasıl ve neler yapacağımızı, rica etsem!

Bu aralar sitemize egzersizler kaldırıldı diye bir çok şikayet mailleri gelmektedir. bizde bir açıklama yapalım istedik. İşte konunun detayları:
Ders dışı Eğitim Çalışmaları ile ilgili 2010/49 Nolu Genelge yürürlükte ve hem İlköğretimi hem ortaöğretimi kapsamaktadır. Şuan bu genelge devam etmekte ve egzersiz çalışmaları da bu kapsamda yapılmaktadır.
Peki bu söylenti neden çıktı derseniz, Orta öğretim yönetmeliği değiştirildi ve bir madde oradan kaldırıldı. bu madde ise aşağıdaki maddedir. bu maddeyi yanlış yorumlayan arkadaşlarımız egzersizlerin kaldırıldığını vurgulamışlardır. bu durum tamamiyle yanlış anlamadan ibarettir. Tüm üyelerimize duyurulur.
Yürülükten kaldırılan madde (yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren madde)
"a) 8/11/1989 tarihli ve 20336 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumlarındaki Öğrencilerin Ders Dışı Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik,"kaldırılmıştır.
Kaldırılan bu madde tamamiyle ortaöğrtimlerde Ödev yıllık ödev vs. gibi konuları içermektedir.
Saygılar Kerem BALYEMEZ

memurlar.net den alıntıdır.

Dostlar kusura bakmayın,daha yeni bilgisayar başına oturabildim..Benim oda sistem odası olmuş,o yüzden odamı taşıdım,daha yeni bilgisayarı açabildim. Benim geçen sene kullandığım planı ekte yolluyorum,Lisede BTR olarak çalışmaktayım. Muhtemelen bu sene de alacağım. Sorusu olanları buradan cevaplamaya çalışırım.

Ekli dosyalar

Gök_Tuğ' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:
12 veli bulup hem'e bağlı temel bilgisayar kursu açabilirsiniz. Ardından office vs...
Bir dönemde en fazla kaç saat açılabiliyor Hem kursları bilgisi olan var mı?

satranç için ne zaman başvuraluyor
,kurs yanlızca hafta sonu tek günde yapılabililiyor mu arkadaşlar

idril42' Alıntı:
Dostlar kusura bakmayın,daha yeni bilgisayar başına oturabildim..Benim oda sistem odası olmuş,o yüzden odamı taşıdım,daha yeni bilgisayarı açabildim. Benim geçen sene kullandığım planı ekte yolluyorum,Lisede BTR olarak çalışmaktayım. Muhtemelen bu sene de alacağım. Sorusu olanları buradan cevaplamaya çalışırım.
hocam, benim okulda daha önce böyle bir çalışma olmamış. idareye ne diyeceğiz, süreç nasıl olacak, bir yardımcı olur musun?

Sene başı öğretmenler kurul toplantısında egzersiz yapacağımı söylememiştim,şimdi bildirmenin bir mahsuru var mıdır?

idril42' Alıntı:

Hocam bu şekilde TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI- PROJE HAZIRLAMA EGZERSİZ'i açmak için Tübitik'a haber vermemiz gerekiyor mu. Yani Tubitak'tan gelen bir onay yazısı felan gerekiyor mu. Yoksa sadece okulumuza bu dilekçeyi veriyor muyuz.

Birde çalışma grubundaki öğrencileri başvuru dilekçesini vermeden önce mi belirliyoruz yoksa biz dilekçeyi veriyoruz okul duyuruya çıkıp öğrenciler mi başvuruyor.

AKADEMİA' Alıntı:
idril42' Alıntı:

Hocam bu şekilde TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI- PROJE HAZIRLAMA EGZERSİZ'i açmak için Tübitik'a haber vermemiz gerekiyor mu. Yani Tubitak'tan gelen bir onay yazısı felan gerekiyor mu. Yoksa sadece okulumuza bu dilekçeyi veriyor muyuz.

Birde çalışma grubundaki öğrencileri başvuru dilekçesini vermeden önce mi belirliyoruz yoksa biz dilekçeyi veriyoruz okul duyuruya çıkıp öğrenciler mi başvuruyor.
..
hocam her şeyi sen ayarlıyorsun
..
1. istekli öğrencilerden VELİ İZİN DİLEKÇESİ alıyorsun
2. Öğrenci listesi ve hazırladığın planla bilrikte okul idaresine başvuruyorsun
3. il - ilçe onaylarından sonra öğrencilerle her hafta belirlediğin programa göre kursunu veriyorsun / proje geliştiriyorsun
4. Başvuru zamanıdna Proje yarışması ise yarışmaya, bilim olimpiyatları ise bilim olimpiyatlarına ilgili öğrencileri / projeleri kayıt ediyorsun
..

Geri