bizim ilçeye gelecek arkadaşları bi korkutim :mrgreen:
Bazı gerçekler:
geçen yıl atama döneminde ilçeye terör saldırısı oldu ve ilçede neredeyse her dükkanda, okulda kurşun delikleri vardı. hatta milli eğitim ve öğretmenevi ve anaokulunda roket şarapnel delikleri vardı... Öğretmen arkadaşlar atandı, geldikleri ilk gün ilçede birkaç yere roket saldırısı oldu, öğretmen evindeydi zaten çoğu öğretmen. hepsini bodrum kata indirdiler, yine en sakin eski öğretmenlerdi. bırakıp sonra geri dönen oldu, ağlayıp sızlayan, çocuğunu götürmek isteyen aileler falan oldu, tabi sonuçta can...
bunu neden anlatıyorum, 26 yı yazarken her türlü ihtimali düşünün. bizim ilçede tek bt benim ve en 4-5 tane bt öğretmeni gelmesini bekliyorum. şanslı(?) talihliler kimler olacak... ilçenin yek iyi tarafı(?) bekar olarak gelen öğretmenlerin çoğu bir yıl içerisinde nikah düğün derken bir yıl sonra eş durumundan gidiyor, ilçe bu noktada hayırlı bir misyon da üstleniyor...
benim naçizane tavsiyem: puanınız orta veya alt sıralardaysa ve 26 yı da işaretlemek mecburiyetindeyseniz en azından doğuda veya güneydoğuda yaşanabilir ilçelerden birkaç tane yazın derim. mesela 26 dan beytüşşebapa geleceğinize, siz 24. 25. tercihlere idil, silopi yazabilirsiniz, ki doğuda birçok yerden iyidir...
Şunu da belirtmek isterim arkadaşlar ben 2010 kpss de van ve çevresinde birçok yer yazmıştım ama puanım 83,87 idi ve gelmedi. 26 dan beytüşşebapa atandım. vanda deprem oldu benim yazdığım okullardan da olan birçok öğretmen arkadaş enkaz altında kalarak vefat etti. Yani sizin için neyin hayırlı olduğunu bilemezsiniz.
Saygılarımla...