2013 Eylül atama kontenjanları açıklandı..

Kodla Büyü
DaMieN' Alıntı:
musicus' Alıntı:
Burda bazı arkadaşlar max 750-800 alım olur diyorlardı galiba yanıldılar. Onlara sitem etmeden geçemiycem. Her zaman 4 bini savunduk. 1569 alım geldi. Dünkü tahminim gerçekleşti. Sıralamam 1053 atananan herkese hayırlı olsun.

İnşallah yanılırım demiştim ben kendi adıma zaten. Sıkıntı yok, hayırlısı olsun atama bekleyen herkese...
Biliyorum hocam teşekkürler.

arkadaşlar 80,5 puanım var ve sralamam 1245

sanırım bu sefer oldu tahminen 78 lerde kapatır gibi

böteciler 26 ile meslek liselerine atanabiliyormu?

musara' Alıntı:

eğitim fak. böte meslek lisesine atanamaz

eemree' Alıntı:
musara' Alıntı:

eğitim fak. böte meslek lisesine atanamaz

hmm tamam hocam doğru sanırım dediğin gibi gerçi zaten alımların %80 i ilköğretim oalcağı için çok sorun olmaz

eemree' Alıntı:
musicus' Alıntı:
Burda bazı arkadaşlar max 750-800 alım olur diyorlardı galiba yanıldılar. Onlara sitem etmeden geçemiycem. Her zaman 4 bini savunduk. 1569 alım geldi. Dünkü tahminim gerçekleşti. Sıralamam 1053 atananan herkese hayırlı olsun.

bende öyle diyenlerdendim, maks-750-1000 diyodum
yine ehven-i şer olmuş
1569 un içinde mesleklerde var unutmayın %25 meslek varsa 1150 gibi kalır

26. kesin açıcam hocam. Böteliyim bu bu sıralama ile güneydoğu(antep,urfa,adıyaman) gelme ihtimali var mıdır? Nasıl tercih yapacağımı hiç bilemiyorum. Ücra yerlere de gitmeye çekincem var ama gelirse de üzülmem.

musicus' Alıntı:
eemree' Alıntı:
musicus' Alıntı:

yine ehven-i şer olmuş

26. kesin açıcam hocam. Böteliyim bu bu sıralama ile güneydoğu(antep,urfa,adıyaman) gelme ihtimali var mıdır? Nasıl tercih yapacağımı hiç bilemiyorum. Ücra yerlere de gitmeye çekincem var ama gelirse de üzülmem.

26 loto hocam atıyorum izmirde uzak bir köy kalır ora bile gelebilir.
hocam tercihen ilk olarak zorunlu hizmete geçen puanı çok olan yerleri yazın
zorunlu hizmet bitince tayin durumu daha kolay olur.
3-4. bölge olup batı olan yerler bile var
http://www.okulhizmetpuanlari.com/
köylerde çok açık var genel 4-6 saate norm veriyor bunlara dikkat edin.

eemree' Alıntı:
musicus' Alıntı:
eemree' Alıntı:
musicus' Alıntı:

yine ehven-i şer olmuş

Söyledikleriniz dikkate alıcam hocam sağolun.

musicus' Alıntı:
eemree' Alıntı:
musicus' Alıntı:
eemree' Alıntı:
musicus' Alıntı:

yine ehven-i şer olmuş

Söyledikleriniz dikkate alıcam hocam sağolun.

inş. atanırsınız hocam benim ki sadece tavsiye

Hocalarım atanacaklara önerileriniz nedir acaba .Ders sayısı ,şube sayısı fazla mı olsun acaba?Bilgi verirseniz çok iyi olur hocalarım.Zorunlu hizmet olmayan okullar , Yibo lar hakkında vb.Teşekkür ederim şimdiden ..

fatih22222' Alıntı:
H_M' Alıntı:
81 de kapatır diye bi tahminde bulunuyorum..tabi inşallah daha da düşer.
78 e kadar düşer diye düşünüyorum hocam tahminim bu yönde... çünkü 77 olan adam 1670 sırası...

77 olanın sırası sadece bötemi yoksa diğer bölümlerde dahil mi(bilgisayr öğretmenliği, bilgisaayr sistemleri öğretmenliği, bilgisayar kontrol öğretmenliği)

Şahsi görüşüm sayının çok yetersiz olduğu yönünde sebebi ise 2008de atandığım yıl 18 bin atama oldu bunun 900ü bilişimdi bu yıl 40000 kişi atanacak ve dersler zorunlu oldu en az 1800 1900 arası olmalıydı. Gerçi milli eğitimin işi belli olmuyor bir adam gelir dersler kalkar bir adam gelir dersler artar.

tercihlerde tavsiyem mümkün olduğunca liseleri yazın. Fatih projesi var her okulda ve bilgisayar labaratuarınız olur. Ortaokullarda her ne kadar yeni lab lar geleceği söylense de labaratuar yok ve ders işleme açısından sıkıntı yaşar ve ilk atama heyecanınızı erken kaybedebilirsiniz. Liseler Anadolu lisesi olduğundan Anadolu liseleri de açık olacaktır. liselerin bir dezavantajı ise derslerin seçmeli olması ortaokullarda zorunlu, ders sayısı fazla ise ve labaratuar varsa ortaokullar daha avantajlı gibi ama lab yoksa sıkıntınız çok olur.

alakasız olursa lütfen kusura bakmayın bişey sormak istiyorumda?? sizce danıştayın verdiği kararla geriye dönen bilişimcilerin sayısı kaç olacaktır yani başka değişle kaç kişi tek tasarıma geçmiştir ve bu durum normları nasıl etkileyecektir?
ve de sizce ilk alımda sayının 1576 olmasında bu durum göz önüne alınmışmıdır??
tahmin ve yorumlarınızzı bekliyorum :)

bizim ilçeye gelecek arkadaşları bi korkutim :mrgreen:

Bazı gerçekler:
geçen yıl atama döneminde ilçeye terör saldırısı oldu ve ilçede neredeyse her dükkanda, okulda kurşun delikleri vardı. hatta milli eğitim ve öğretmenevi ve anaokulunda roket şarapnel delikleri vardı... Öğretmen arkadaşlar atandı, geldikleri ilk gün ilçede birkaç yere roket saldırısı oldu, öğretmen evindeydi zaten çoğu öğretmen. hepsini bodrum kata indirdiler, yine en sakin eski öğretmenlerdi. bırakıp sonra geri dönen oldu, ağlayıp sızlayan, çocuğunu götürmek isteyen aileler falan oldu, tabi sonuçta can...

bunu neden anlatıyorum, 26 yı yazarken her türlü ihtimali düşünün. bizim ilçede tek bt benim ve en 4-5 tane bt öğretmeni gelmesini bekliyorum. şanslı(?) talihliler kimler olacak... ilçenin yek iyi tarafı(?) bekar olarak gelen öğretmenlerin çoğu bir yıl içerisinde nikah düğün derken bir yıl sonra eş durumundan gidiyor, ilçe bu noktada hayırlı bir misyon da üstleniyor...
benim naçizane tavsiyem: puanınız orta veya alt sıralardaysa ve 26 yı da işaretlemek mecburiyetindeyseniz en azından doğuda veya güneydoğuda yaşanabilir ilçelerden birkaç tane yazın derim. mesela 26 dan beytüşşebapa geleceğinize, siz 24. 25. tercihlere idil, silopi yazabilirsiniz, ki doğuda birçok yerden iyidir...
Şunu da belirtmek isterim arkadaşlar ben 2010 kpss de van ve çevresinde birçok yer yazmıştım ama puanım 83,87 idi ve gelmedi. 26 dan beytüşşebapa atandım. vanda deprem oldu benim yazdığım okullardan da olan birçok öğretmen arkadaş enkaz altında kalarak vefat etti. Yani sizin için neyin hayırlı olduğunu bilemezsiniz.

Saygılarımla...

sahininces' Alıntı:

Bazı gerçekler:
geçen yıl atama döneminde ilçeye terör saldırısı oldu ve ilçede neredeyse her dükkanda, okulda kurşun delikleri vardı. hatta milli eğitim ve öğretmenevi ve anaokulunda roket şarapnel delikleri vardı... Öğretmen arkadaşlar atandı, geldikleri ilk gün ilçede birkaç yere roket saldırısı oldu, öğretmen evindeydi zaten çoğu öğretmen. hepsini bodrum kata indirdiler, yine en sakin eski öğretmenlerdi. bırakıp sonra geri dönen oldu, ağlayıp sızlayan, çocuğunu götürmek isteyen aileler falan oldu, tabi sonuçta can...

bunu neden anlatıyorum, 26 yı yazarken her türlü ihtimali düşünün. bizim ilçede tek bt benim ve en 4-5 tane bt öğretmeni gelmesini bekliyorum. şanslı(?) talihliler kimler olacak... ilçenin yek iyi tarafı(?) bekar olarak gelen öğretmenlerin çoğu bir yıl içerisinde nikah düğün derken bir yıl sonra eş durumundan gidiyor, ilçe bu noktada hayırlı bir misyon da üstleniyor...
benim naçizane tavsiyem: puanınız orta veya alt sıralardaysa ve 26 yı da işaretlemek mecburiyetindeyseniz en azından doğuda veya güneydoğuda yaşanabilir ilçelerden birkaç tane yazın derim. mesela 26 dan beytüşşebapa geleceğinize, siz 24. 25. tercihlere idil, silopi yazabilirsiniz, ki doğuda birçok yerden iyidir...
Şunu da belirtmek isterim arkadaşlar ben 2010 kpss de van ve çevresinde birçok yer yazmıştım ama puanım 83,87 idi ve gelmedi. 26 dan beytüşşebapa atandım. vanda deprem oldu benim yazdığım okullardan da olan birçok öğretmen arkadaş enkaz altında kalarak vefat etti. Yani sizin için neyin hayırlı olduğunu bilemezsiniz.

Saygılarımla...
Merhaba hocam. Yazınızı okudum dediğiniz gibi herşey nasip kısmet.
Hocam benim puan 82.1 ve sıralama 1050. Alımın 1569 olduğunu düşünürsek acaba 26 ya kalmadan doğu görevi yapabileceğim yerler gelirmi? Muğlalıyım ve hiç Kayseriden öteye geçmedim. Özellikle hangi illeri tercih edeyim? Meslek liselerini yazamıyorum.
Hocam birde doğuda bazı köylerde 3 yıl zorunlu hizmet ama puanı baya yüksek, merkezi yerler de görev süresi 5 yıl.. Acaba köy yazıp 3 sene sonra batıya gelmek mi mantıklı yoksa köyde çalışmayıp merkezde kalıp 5 yıl sabır etmek mi gerekir.
Yorumlarınızı bekliyorum hocam. Teşekkürler.

musicus' Alıntı:
sahininces' Alıntı:
Saygılarımla...
Hocam benim puan 82.1 ve sıralama 1050. Alımın 1569 olduğunu düşünürsek acaba 26 ya kalmadan doğu görevi yapabileceğim yerler gelirmi? Muğlalıyım ve hiç Kayseriden öteye geçmedim. Özellikle hangi illeri tercih edeyim? Meslek liselerini yazamıyorum.
Hocam birde doğuda bazı köylerde 3 yıl zorunlu hizmet ama puanı baya yüksek, merkezi yerler de görev süresi 5 yıl.. Acaba köy yazıp 3 sene sonra batıya gelmek mi mantıklı yoksa köyde çalışmayıp merkezde kalıp 5 yıl sabır etmek mi gerekir.

hocam sıralalamanız orta seviye, bu sıralamayla iç anadoluda da normal yerlere gidebilirsiniz. ama yapacağınız tercihe bağlı.
2 yıldır milli eğitimin bir uygulaması olarak doğu görevi kişinin 3 yıl olsa bile oradan ayrılmıyacağına dair 4 yıllık sözleşme imzalatıyorlar. yani eğer evlilik durumu falan olmazsa 4 yıl oradasınız. benim tavsiyem memleketinizden uzak olabilir ama doğuda da birçok konuda rahat edebileceğiniz yerler mevcut. En son ihtimalde olsa doğunun incisi sayılabilecek ığdır, ahlat, adilcevaz, batman, midyat, gibi yerlerden 3-4 tane yazın derim. Ayrıca yazacağınız yerlerin yakınında havaalanı olmasına dikkat edin, yollarda çok rezillik çekersiniz. bu kötü ihtimaldi ama iyi ihtimal açılacak kurumlara bağlı olmakla birlikte doğuya uğramayabilirsiniz de...
tek tavsiyem şu bu yıl bir arkadaş rotasyona uğramamak için yer değiştirdi, bursa gemlikten muşa gitti. Rotasyon affı bu günden sonra geliri bilmem ama doğu görevi olan kurumları yazmanız ilk memuriyet açısından ve bekarsanız daha iyi..
Bu saydıklarım özür gurubunu kapsamıyor, evli falan olursanız, nereye atanırsanız 1 yıl sonra dönersiniz memleketinize,bence düşünün derim :D

musicus' Alıntı:
sahininces' Alıntı:

Bazı gerçekler:

Saygılarımla...

hocam size tavsiyem doğu görevindende kurtulacağınız İSTANBULU yazın derim... doğudan bile daha düşük puanları sizin yerinizde olsam ilk sıralara çok istediğim illeri yazıp büyük çoğunluğunu İstanbul yazardım...

Sevgili hocalarım önerileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İlk olarak batıda doğu görevi sayılabilecek yerleri yazacağım. Zaten 3-4 sene evlilik olacağını düşünmüyorum. Bu süre içinde hem doğu görevini hem askerliği aradan çıkartmış olurum. Sahinincis hocam yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
Esilasoul hocam İstanbulu aslında ilk başta düşünüyordum. Ama bekarım ve öğretmen maaşıyla İstanbul da nasıl idare edilir bilemiyorum :) ama bir kaç merkezden uzak yer tercihlerimde olacak.

tek başınıza istanbulda maaşınız yeter ama işte birikim adına bişey olmaz...doğunun kaosundan iyidir diye düşünüyorum hakkınızda hayırlısı olsun hocam :)

sağolun hocam hayırlısı artık tercih işlemleri sınav stresinden daha zor diyorlardı gerçekten doğruymuş :)

esilasoul' Alıntı:
hocam size tavsiyem doğu görevindende kurtulacağınız İSTANBULU yazın derim... doğudan bile daha düşük puanları sizin yerinizde olsam ilk sıralara çok istediğim illeri yazıp büyük çoğunluğunu İstanbul yazardım...

Haklısınız Hocam unutmuşum İstanbulu, ben olsam ben de İstanbulu yazardım, zaten geçen yıl tüm İstanbul doğu kapsamına aldılar ve puanları da yükseltildi okulların. kendinizi çok riske atmayın, istediğiniz yerlerden sonra yazın İstanbulu derim ben de Şırnak merkezde alacağınız puandan 3-4 puan altında istanbulda çok daha rahat ederek bir doğu görevi tamamlarsınız... doğudan biraz masraflıdır ama doğuda da çok ucuza yaşayacağınızı sanmayın. Alacağınız neredeyse her şey İstanbuldan pahalıdır, Kira ve ulaşım hariç. Ama kirada bile İstanbulla yarışan yerler var. Doğuda sosyal hayatınız ve almak istediğiniz her şeyi bulamayacağınız için para biriktirirsiniz, yoksa burda da hayat pahalı...

sahininces' Alıntı:
esilasoul' Alıntı:

Haklısınız Hocam unutmuşum İstanbulu, ben olsam ben de İstanbulu yazardım, zaten geçen yıl tüm İstanbul doğu kapsamına aldılar ve puanları da yükseltildi okulların. kendinizi çok riske atmayın, istediğiniz yerlerden sonra yazın İstanbulu derim ben de Şırnak merkezde alacağınız puandan 3-4 puan altında istanbulda çok daha rahat ederek bir doğu görevi tamamlarsınız... doğudan biraz masraflıdır ama doğuda da çok ucuza yaşayacağınızı sanmayın. Alacağınız neredeyse her şey İstanbuldan pahalıdır, Kira ve ulaşım hariç. Ama kirada bile İstanbulla yarışan yerler var. Doğuda sosyal hayatınız ve almak istediğiniz her şeyi bulamayacağınız için para biriktirirsiniz, yoksa burda da hayat pahalı...

kesinlikle katılıyorum ...:+1:

H_M' Alıntı:
81 de kapatır diye bi tahminde bulunuyorum..tabi inşallah daha da düşer.
Benim tahminim 78 :) İnşallah tüm zümrelerimiz atanır ve biz de kocaman ilçelerde 2-3 zümreyle değil de 10-20 zümreyle çalışıp iş yükümüzü azaltmış oluruz :)

78e kadar düşermi gerçekten...1 yıl boyunca daha atama olmaması ve gittikçe düşen kontenjanlar kaymayı azaltır gibime geliyor..sonuçta öğretmenlik yavaş yavaş rağbet görmeye başlaması 80de kalır diye düşünüyorum..

80 altına düşerse süper olur..

Geri