Demise' Alıntı:Geçen sene değil de 2011 yılına baktığımızda 104 puan ile kapanmış...10 tane okul açılmış 5 tanesi meslek lisesi..
Şimdiki norm durumu sanırım 4-5 sene önceki ile örtüşüyor.. O yıllara ait sayısal veri yok meb'in sitesinde... Yaklaşık kaç puan ile İzmir'e gidildiğini ve kaç okul açıldığını hatırlayan var mı o zamanlarda?
ferdison' Alıntı:Demise' Alıntı:Geçen sene değil de 2011 yılına baktığımızda 104 puan ile kapanmış...10 tane okul açılmış 5 tanesi meslek lisesi..
Şimdiki norm durumu sanırım 4-5 sene önceki ile örtüşüyor.. O yıllara ait sayısal veri yok meb'in sitesinde... Yaklaşık kaç puan ile İzmir'e gidildiğini ve kaç okul açıldığını hatırlayan var mı o zamanlarda?
3 sene önce kuzenim tayin isterken 84' e kadar düşmüştü izmirin puanı (yanlış hatırlamıyorsam) ama o sene şöyle birşey daha vardı neredeyse izmirdeki (hatta tüm türkiyedeki) tüm okullar açılmıştı. artık nasip kısmet bekleyeceğiz klavuzu ve açılan okulları benim de an itibariyle 77 puanım var.
knkrmn' Alıntı:tayinler ne zaman başlıyor bilen varmı arkadaşlar ?
ferdison' Alıntı:bir de kusura bakmayın parça parça yazıyorum ama yeni bir bilgi edindiğim için bu durumdayım tekrardan özür dilerim evvela şunu söyleyeyim haliba 2010 dan önceki seneler için elimizde bir dosyada kayıtlı bir minimum puan cetveli yok (meb yayınlamamış) lakin saolsun o zamanki bbnet teki arkadaşlar bir önceki sene yaptıkları tayinleri atama.meb sayfasından alaraktan bizlere aktarmışlar misal şu resimde olduğu gibi 2009 da hocamın tercih ettiği okullardan izmir merkez için minimum puan 80 imiş selçuk için ise 56ymışbir de buraya http://www.bilgisayarbilisim.net/me...larda-yerdegistirenlerin-puanlari-t39022.html bakacak olursanız belki daha fazla veri elde edebiliriz umarım herkes için hakkında hayırlısı olur
biser' Alıntı:2010 iyiydi, iliçi ile ildışı aynı anda yapıldı ve tüm okullar açıldı. belirli bir kişi kotası vardı. tayin isteyen kişiler arasında puana göre o kotaya girenler izmirdeki herhangi bir okulu kazanabiliyordu hemen hemen. çünkü her okul açıktı. 55 kişinin içerisine girmek yeterliydi. kaç kişi alacağına ve izmiri sizden yüksek puanlı kaç kişinin isteyeceğine bağlı tabiki puanlar ama yine de çok düşeceğini düşünmüyorum arkadaşlar. umarım öyle olmaz ama 100 puan altı pek umutlanmasın bence
kabaca iyi sayılar üzerinden gitsek bile. norm fazlası öğretmen ihtiyacının %20-25 civarı kişi yer değiştirse bu sayı 1200-1500 yapar ki ben 1000 civarı diye olacağını tahmin ediyorum. bu kişilerin yaklaşık ve ortaama değer olarak %5 i izmir kontenjanı kadar bir sayı yapsa bu da 60-70 gibi bir sayı çıkar. demem o ki izmire 100 gibi bir kontenjan bile verseler mükemmel bir sayı. tahminlerim 50-70 arası olur o da umarım
daha azı olursa puanlar yine yüksek kapatır.
her zaman vardı hangi yıl olmadı kinht268' Alıntı:hala kontenjan uygulaması varmı il dışı atamasında????
mehmettuna68' Alıntı:her zaman vardı hangi yıl olmadı kinht268' Alıntı:hala kontenjan uygulaması varmı il dışı atamasında????