AKDENİZ 713293 Akdeniz İmam Hatip Ortaokulu - Fen Lisesinin yanında bu listedeki bazı okullara göre yazılabilir cinsten, Mersin'e gidecem tutmayın beni diyorsanız yazın beyler.
AKDENİZ 713642 Güneş Ortaokulu - Kesinlikle gitmeyin, ille de Mersin olsun diyorsanız yazın.
AKDENİZ 710001 Mimar Sinan Ortaokulu - Kesinlikle gitmeyin, ille de Mersin olsun diyorsanız yazın.
AKDENİZ 710136 Mehmet Dağlı Ortaokulu - Bu okulda 5 yıl görev yaptım. Nickim mdio'da ordan gelmekte. Okul ortaokula dönüştükten sonra sıkıntıları daha da arttı. Yazın, yazmayın arası bir şey diyorum. Kendim çalıştığım için daha önce tekrar gidebilirim, ama hiç çalışmamış olsaydım bu okulda gitmek istemezdim. Okulda 20+1 BT sınıfı var, Açık okul projesi kapsamında okulun her sınıfında projeksiyon + 27 adet notebook öğretmenlerin kullanımına sunulmuş dizüstü bilgisayarlar var. Benim ki 23 nuaralı olandı
İmkanları, binanın fiziksel durumu o civardaki en iyi okul.
AKDENİZ 713597 Güney Ortaokulu - Mehmet Dağlı Ortaokuluna 200 metre mesfede, daha küçük bir okul. Mehmet Dağlıdan sonraya yazın yazacaksanız da.
AKDENİZ 710314 Turgut Özal Ortaokul - Bu okulu hiç görmedim ama mevkii olarak yazmazdım.
AKDENİZ 710010 Mithatpaşa Ortaokulu - Bu okullar arasında en yazılabilecek okul. Ulaşımı hepsine göre daha rahat, yanında Çevik Kuvvet var
AKDENİZ 713623 Ulubatlı Hasan Ortaokulu - Bu okulu hiç görmedim ama mevkii olarak yazmazdım.
AKDENİZ 710102 Celile Öner Ortaokulu - Karaduvar mahallesinde merkeze uzak, okul sabah 7:00'de başlıyor. Tek öğretim olmadığından ben yazmamıştım. Geliş gidiş zor olur diye. Ama öğrenci ve veli potansiyeli fena değil. Karaduvarda bir Lisede görev yapmıştım daha önce.
AKDENİZ 713342 Huzurkent Atatürk Ortaokulu - Merkeze uzak, Tarsus'a yakın, Huzurkent Latife Hanım İlköğretime haftanın 1 günü BTR için gidiyordum, o okulun öğrenci ve velileri iyiydi. Hzurukentte çalışanların tek sıkıntıları mesafe oluyor. Okulun fiziksel durumu hakkında bilgim yok.