matematik yalan söylemezHala anlamayan arkadaşlar var.
Asgari ücret zammından %1 bile az alsak 75. zamdan sonra asgari ücretli bizden daha fazla zam almış oluyor.
Şuan asgari ücret ile memur zammı arasındaki farka bakar mısınız.
Anlamayan arkadaşlara da basit bir excel ile anlatayım.
Rakamlar uzun olmasın diye asgari ücreti 5 , memur maaşını da 10 olarak yaptım.
Asgari ücrete her yıl %10 memur maaşına da %9 zam yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 72424
Ekli dosyayı görüntüle 72425
hocam siz bilirsiniz ..yeniden değerleme oranının vergi dilimlerine etkisi var mı aceba ?(bir haber gördüm yeni %20 ilk vergi dilimi %122 artışla 156 bin olacak diye)Asgari ücret en fazla %32 artar 7260 TL olur bence
Memurlar için tahminim %8 normal zam + %8 enflasyon farkı + % 2 refah payı
Düz %20 yaparlar. Temmuzdan kısarlar.Asgari ücret en fazla %32 artar 7260 TL olur bence
Memurlar için tahminim %8 normal zam + %8 enflasyon farkı + % 2 refah payı
hocam siz bilirsiniz ..yeniden değerleme oranının vergi dilimlerine etkisi var mı aceba ?(bir haber gördüm yeni %20 ilk vergi dilimi %122 artışla 156 bin olacak diye)
Hocam 156 binin tutması demek,gelir-vergi oranındaki durumumuz şu an ki yüzdelerde kalsa gelirlerin yaklaşık iki katına çıkması demek değil mi..Her yol vergi dilimleri konusunda tahmini hesaplamalar yapıyorum. Tahminlerimin bir kısmı tutuyor.
2023 için şurada yazdım:
https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/gelir-vergisi-oranları-belli-oldu.104685/post-1929102
Hocam 156 binin tutması demek,gelir-vergi oranındaki durumumuz şu an ki yüzdelerde kalsa gelirlerin yaklaşık iki katına çıkması demek değil mi..
Hocam haklısınız sonuna kadar. Ama malesef toplumun bir kısmı zammı kepçeyle alırken bize asgari ücretliye işçiye sıra geldiğinde çay kaşığıyla verilmesi çok acıDün akşam, (sanırım) karısının ördüğü bebek kıyafetlerini satmaya çalışan genç birini gördüm. Biraz sonra da çöp kutusunu karıştıran yaşlı birini gördüm. Vicdanen çok rahatsız oldum ve üzüldüm. Çevremizde sıkıntı çeken insanlar varken, bana çok para verseler bile mutlu olamam. İnşallah milletçe topyekün kalkınırız ve herkes mutlu olur.
Hocam para sınırsız bir kaynak değil TL basmaktan kolay ne var Son yıllarda zaten tam gaz basıyorlar.Sınav görevinde tanıştığım bir okul müdürü uzman öğretmenlere verilecek 2000 liranın hazineye büyük yük getireceğini,bi excel tablosu açıp bir tarafa 2000 ,diğer tarafa 500 bin öğretmen yazıp aylık sonucu kolayca bulabileceğimden falan bahsetti. Okulların önü lüks araç kaynıyormuş, o da memur çocuğuymuş 90 lı yıllarda doğalgaz bile yoktu kömürlü evde oturuyorduk dedi. Kelli felli akademisyenler broadway e biniyordu dedi. Sustum dinledim sadece. %20-30 zam hazineye büyük yük getirir. Excele yazın görün.
Buzdolabı da yoktu hocam excel bile yoktuSınav görevinde tanıştığım bir okul müdürü uzman öğretmenlere verilecek 2000 liranın hazineye büyük yük getireceğini,bi excel tablosu açıp bir tarafa 2000 ,diğer tarafa 500 bin öğretmen yazıp aylık sonucu kolayca bulabileceğimden falan bahsetti. Okulların önü lüks araç kaynıyormuş, o da memur çocuğuymuş 90 lı yıllarda doğalgaz bile yoktu kömürlü evde oturuyorduk dedi. Kelli felli akademisyenler broadway e biniyordu dedi. Sustum dinledim sadece. %20-30 zam hazineye büyük yük getirir. Excele yazın görün.
kesin ezdirmezler hocam kesin ?Enflasyona ezdirmesinlerde. Her sene her sene alım gücümüzün düşmesinden bıktık ya!
5 senedir tepetaklağız. Hep geri hep geri. Peynir lüks oldu peynir!