28.03.2012 saat 00:50 ömer dinçerin acıklaması

Kodla Büyü

ozcanikli

Süper Üye
Süper Üye
4+4+4 eğitim sistemi için yapılan meclis görüşmelerinde bt sınıfları için soru önergesini cevaplayan Milli eğitim bakanı ömer Dinçer

Bilgisayar dersleri için öğrencilerin bilgisayarı öğrenerek geldiğini bu yüzden bilişim teknolojileri dersine ihtiyac kalmadığını belirtmiş

yerine tasarımlı bilişim gibi bir ders hazırladıklarını söylemiştir.(adını tam telefuz edemiyorum.)

Arkadaşlar takdir edersiniz ki bugun teknoloji ve tasarım dersine 2 öğretmen aynı anda girmektedir. Ve türkiyede bu ders ciddi anlamda öğretmen acığı vardır.

bugun boşa cıkan bilgisayar öğretmenlerini bu şekilde oyalamak istemektedirler.

oysa 4-5-6-7-8 de bilgisayar dersini görmüş türkiyenin geleceğini sağlayacak fen lisesi öğrencilerinin tabletleri acmaları kadar doğalda bir davranış düşünülemez.
bize olan olmuş allah sonumuzu hayır etsin.

Her iki branş öğretmenlerine de geçmiş olsun. BT Tasarım ? biraz daha zorlasalar 4 branşı birleştirip tüm öğretmen açığını kapatacaklar

Bence Ömer DİNÇER'in düşündüğünü İngiltere uyguluyor şu anda.
http://www.bbc.co.uk/news/education-16493929

Eğer İngiltere'nin yaptığını yapacaksa en yerinde hareket olur. Bilişim Tasarımı Dersi bizim için güzel ve bundan sonra içeriği devamlı güncellenecek sağlam bir ders olur. Ama Ömer DİNÇER çalışmanın içeriğini tam olarak bilmediği için yuvarlak kelimeler kullanıyor ne yazıkki.

Medem gerek yokmuş o zaman bizi ne şekilde değerlendireceğini açıklasın. Biz günah keçisimiyiz. Dersimizi kaldırılması bana mı soruldu, madem çocuklar biliyo ihtiyaç yok yol göster. Demesi kolay. Ne düşünüyorsunuz bu öğretmenleri sorusu hiç sorulmuyor mu bu adama. Ben dersim yok diye laboratuar bekçisi olmak zorundamıyım. Dersi kaldırılan almanca öğretmenleri, iş teknik öğretmenleri bunların hepsi bir kütüphaneye ya da okulun herhangi bir yerine bekçi mi yapıldılar, okula hayat mı verdiler. Bilişim öğretmenleri kan kaybetmiş, bir de onlardan hayat vermesi bekleniyor.

Normal tasarım olacakmış eğer ihtiyac duyulursa bilgisayar kullanılacakmış.
aynen böyle söyledi.
meclis tv yi izleyin arkadaşlar 2 tane mhp li millet vekili bizim sorunlarımızı dile getirdi.

içimden sövmek geliyo bunlara artık.nerenin vatandaşıyız biz ya.kalifiye kaliteli insan yetiştirmek istiyorsunuz.elinizdekileri heba ediyorsunuz.bırakın o zaman eğitimle oynamayı.kalite olmuyo böyle

bilgisyar ve bilişim dersleri bitmiştir. kendimizi kandırmayalım lütfen
formatörlükle oyaladıklar bizi elimizden aldılar derslerimizi
1-2seneye kalmaz formatörlükte bitti diyecekler ve mecburi tasarım dersine
branş değişikliği yaptıracaklar.mecburen değişmek zorunda kalacağız.
burdan herkese sesleniyorum bu sözlerim senet niteliğinde bi köşeye yazın

Kanada,Yeni Zellanda ve Avustralya yolcuları beni takip etsin :) göçüp gitmek lazım artık buralardan.Görsünler işte o zaman beyin göçünü...
bu 3 ülke kalifiye göçmen alıyor arkadaşlar ilgilenenler araştırabilir.
saygılar

ülke ayaklar altında gibi hissediyorum medyadaki iyimser hava da bana nedense hayal perestlikte son nokta olarak görüyorum.Ya ben paranoyağım ya da .... Bir büyüğümüzün söylediği gibi sözün bitti yerdeyiz.Söylenecek söz kalmadı suskunluğumuzdan birşey anlamayanlara söz söylesek ne fayda.

bizi ancak bu şekilde bir kalıba sokabilirler branş değişikliği bu saatten sonra olabilecek en olumlu şey bence kaldı ki teknoloji tasarım gibi bir branş olması önemli zira çok fazla açık var en azından yer değiştirme ve norm stresinden kurtuluruz

bizim sendika bugün ve yarın grev yapıyor; grevsiz toplu sözleşme vb. sorunlar için bende grev yapıyorum ve şu an evdeyim; bir kaç güne soruşturma açılacak ve savunmamda kendi sorunlarımızı da dile getirecegim; bir daha ki formatörlük görevlendirmesinin de iptaline çalışacağım bunu bizzat ebitefoya söyleyecegim madem mesleğimiz öğretmenlik ben öğretmenlik yapmak istiyorum tamirci,bekçi arıyorlarsa bunu yapacak adam çok gitsinler onları bulsunlar....

AMen' Alıntı:
Bence Ömer DİNÇER'in düşündüğünü İngiltere uyguluyor şu anda.
http://www.bbc.co.uk/news/education-16493929

Eğer İngiltere'nin yaptığını yapacaksa en yerinde hareket olur. Bilişim Tasarımı Dersi bizim için güzel ve bundan sonra içeriği devamlı güncellenecek sağlam bir ders olur. Ama Ömer DİNÇER çalışmanın içeriğini tam olarak bilmediği için yuvarlak kelimeler kullanıyor ne yazıkki.

bende böyle umuyorum ve içeriğinden habersiz olduğunu düşünüyorum..Bunun yanında eğer bu düşündüğümüz şekilde olacaksa bence niye üzülüyoruz ki büyük ihtimal photoshop dreamweaver vs. dersleri anlatılacak...Sanırım bu dersleri lisede değil, ortaokul kademesinde düşünüyorlar..Lisedeki arkadaşlar olarak(bende dahil) ilköğretime yönlendirilebiliriz.

700bin ogrt var 250bin ogrt bekliyor 500bin ogrt adayi okuyor.sistemi degistirecek.askerdeki sistem gelecek 3 dogu.gitmeyen birakacak emekliye ayrilacak belki ek dersler gidecek.sorunlar duzelmez bence

bellagio' Alıntı:
bizi ancak bu şekilde bir kalıba sokabilirler branş değişikliği bu saatten sonra olabilecek en olumlu şey bence kaldı ki teknoloji tasarım gibi bir branş olması önemli zira çok fazla açık var en azından yer değiştirme ve norm stresinden kurtuluruz

Son zamanlarda aldığım en güzel haber. Güne güzel başladım bu haber sayesinde. Tamircilik, internet cafecilik, fotoğrafçılık, memurluk kısaca okulun kadrolu joker elemanı olmaktansa içeriği hiç önemli değil branş değişikliğini tercih ederim. Umarım hemen önümüzdeki yıl gerçekleşir de artık ne olduğumuzu biliriz ve okulda bulunan diğer öğretmenlerle aynı haklara sahip oluruz.

eminim bizim kafa yorduğumuz kadar onlar kafa yormuyor...her gün birbirini tutmayan açıklamalar yapıyor bakan... asıl bizim ne olacağımız net olarak belirlense... ona göre belki birlik olabiliriz...(herkes isyan eder belki diye düşünüyorum) ama tabi yasalaşınca herşey hiçbir şey yapamayız...

mutlak_adeger' Alıntı:
bellagio' Alıntı:

Son zamanlarda aldığım en güzel haber. Güne güzel başladım bu haber sayesinde. Tamircilik, internet cafecilik, fotoğrafçılık, memurluk kısaca okulun kadrolu joker elemanı olmaktansa içeriği hiç önemli değil branş değişikliğini tercih ederim. Umarım hemen önümüzdeki yıl gerçekleşir de artık ne olduğumuzu biliriz ve okulda bulunan diğer öğretmenlerle aynı haklara sahip oluruz.
+1
:++: :++:

brahif_06' Alıntı:
bizim sendika bugün ve yarın grev yapıyor; grevsiz toplu sözleşme vb. sorunlar için bende grev yapıyorum ve şu an evdeyim; bir kaç güne soruşturma açılacak ve savunmamda kendi sorunlarımızı da dile getirecegim; bir daha ki formatörlük görevlendirmesinin de iptaline çalışacağım bunu bizzat ebitefoya söyleyecegim madem mesleğimiz öğretmenlik ben öğretmenlik yapmak istiyorum tamirci,bekçi arıyorlarsa bunu yapacak adam çok gitsinler onları bulsunlar....
gören de her gün tamircilik yapıyor sanacak..

TBMM görüşme tutanakları http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/Tuta ... &page2=101
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Son soru, cevaplandırayım, BT derslerinin seçmeli hâle getirilmesi.

Çok değerli arkadaşlar, artık, bizim çocuklarımız, okullara bilgisayarı kullanmayı öğrenerek geliyorlar. Bilgisayar kullanmayı öğrenmek için ayrıca ders almaya ihtiyacımız yok. Onun yerine biz, BT ve tasarım dersleri koyduk. Tasarım derslerini veriyoruz, eğer bilgisayar kullanmasını da bilmiyorsa burada da öğreniyor zaten. Bu açıdan bakıldığında, hiç merak etmeyin, çocuklarımızın kabiliyeti, kendinden öncekilerden çok daha iyi bu noktada. Biz, analizler yapıyoruz, bu analizler doğrultusunda, hangi derslerin seçmeli, hangilerinin zorunlu olacağının kararını veriyoruz.

Ben, sorularına cevap veremediğim milletvekili arkadaşlarım için özür diliyorum, sürem yetmedi, onları yazılı olarak cevaplandıracağım.

Teşekkür ediyorum.

...bizim çocuklarımız, okullara bilgisayarı kullanmayı öğrenerek geliyorlarmış...

üniversiteleri bilgisayar bölümlerinede artık ihtiyaç yok galiba.
bu kadar bilimsel anlayıştan yoksun bir insan olamaz...

Ben bu adama, bu adamı buraya getirene, bu adama müdahale etmeyen üstlerine, yaptıklarına ses çıkarmayan çalışan ve yakınlarına hakkımı iki cihanda HELAL ET-Mi-YO-RUM......

iyide kardeşim net birşey söylemiyor ki bakan.Bizi ne yapacakları ile ilgili bizi Teknoloji tasarım derslerine mi sokacaklar.

Dedik dedik dinletemedik.. Şunlara bu kadar oy vermeyin babasının çiftliğine döndürecekler dedik, dinletemedik. Cumhurbaşkanlığına bari getirtmeyin denetleyen biri olsun dedik, dinletemedik. Hadi onu geçtim, bari şu mahkemeleri vermeyin ellerine referandum hikayedir dedik, dinletemedik.. Şu forumdaki bir çok arkadaşımız dahil dinlemeyenler, aylarca YETMEZ AMA EVET avatarı ve imzasıyla dolaşanlar buyrun meydan sizin, söz sizin.. Şimdi ben susuyorum..

YETMEZ SALDIR Ömer abi.. Az bile yapıyorsun...

amip33' Alıntı:
Dedik dedik dinletemedik.. Şunlara bu kadar oy vermeyin babasının çiftliğine döndürecekler dedik, dinletemedik. Cumhurbaşkanlığına bari getirtmeyin denetleyen biri olsun dedik, dinletemedik. Hadi onu geçtim, bari şu mahkemeleri vermeyin ellerine referandum hikayedir dedik, dinletemedik.. Şu forumdaki bir çok arkadaşımız dahil dinlemeyenler, aylarca YETMEZ AMA EVET avatarı ve imzasıyla dolaşanlar buyrun meydan sizin, söz sizin.. Şimdi ben susuyorum..

YETMEZ SALDIR Ömer abi.. Az bile yapıyorsun...
:alkis:

bazı arkadaşlar durumdan baya memnun olmuşlar, kağıt kesip kartondan uzay mekiği yapmak çok hoşlarına gidecek sanırım. ben kesinlikle kabul etmiyorum, ben bunun için dört yıl okumadım, kimse sevmediği mesleğe sonradan zorla geçirilemez. alternatif göstermezlerse avrupa insan hakları mahkemesine başvururum.

arkadaşlar sabah sabah ilk bu haberi okudum ve şok oldum......sevinsemmi üzülsemmi bilemedim...artık düşünemiyorum hiç bişeyi...sadece hakkımı helal etmiyorum!

iyi olmuş yüzüne tükürülse şükreden bir BT zümresinden kurtuluyorum kendimce
alırım elime makas, karton, 404 keser yapıştırırım öğrencilerle geçerim köşeye
ne dersini boş verip formatörlük sevdalıları kalır
nede teknolojik müdür yardımcıları.
içime sinmez hemde hiç sinmez ama
müstehak bu zümreye

tenten' Alıntı:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER (İstanbul) - Son soru, cevaplandırayım, BT derslerinin seçmeli hâle getirilmesi.

Çok değerli arkadaşlar, artık, bizim çocuklarımız, okullara bilgisayarı kullanmayı öğrenerek geliyorlar. Bilgisayar kullanmayı öğrenmek için ayrıca ders almaya ihtiyacımız yok. Onun yerine biz, BT ve tasarım dersleri koyduk. Tasarım derslerini veriyoruz, eğer bilgisayar kullanmasını da bilmiyorsa burada da öğreniyor zaten. Bu açıdan bakıldığında, hiç merak etmeyin, çocuklarımızın kabiliyeti, kendinden öncekilerden çok daha iyi bu noktada. Biz, analizler yapıyoruz, bu analizler doğrultusunda, hangi derslerin seçmeli, hangilerinin zorunlu olacağının kararını veriyoruz.

Ben, sorularına cevap veremediğim milletvekili arkadaşlarım için özür diliyorum, sürem yetmedi, onları yazılı olarak cevaplandıracağım.

Teşekkür ediyorum.

bence adam halihazırda bt ve tasarım dersi diye bir dersin olduğunu sanıyor.. :? Olmadığının farkına varınca da böyle bir dersi getirir önümüze koyar yakında..

bellagio' Alıntı:

Hocam düşüncelerinizde çok yanılıyorsunuz. Teknoloji ve tasarım dersinde norm açığının olduğunu sanıyorsunuz. Fakat Teknoloji tasarım dersine giren öğretmenlerin bir çoğu farklı branşlardan gelmiş arkadaşlar. Bunlardan bir tanesi benim. Ben Aile ekonomisi ve beslenme öğretmenliği mezunu iken kız meslek liseleri ve otelcilik turizm meslek liselerinde açık kadro olmadığından ev ekonomisi dersine atandım. Bizimle birlikte 3 farklı branş İş teknik (Resim öğretmenleri) Ticaret öğretmenleri bir sınıfı 3 e bölerek derse giriyorduk. Sonra dersin adı Teknoloji ve tasarım oldu. Fakat olurken Giyim, trikotaj, hazır giyim ve benzeri gibi birçok branşıda teknoloji tasarım dersine dahil ettiler. Şu anda kadro çok şişik durumda. Bilemiyorum ama tayin konusunda ve ek ders konusunda düşündüğünüzün olacağını zannetmiyorum. Ben bu yüzden 7 senedir formatörlük yapıyorum...

tenten' Alıntı:

Teşekkür ediyorum.

...bizim çocuklarımız, okullara bilgisayarı kullanmayı öğrenerek geliyorlarmış...

üniversiteleri bilgisayar bölümlerinede artık ihtiyaç yok galiba.
bu kadar bilimsel anlayıştan yoksun bir insan olamaz...

ona bakarsak her öğrenci Türkçe biliyor neden haftada 5 saat .böyle mantık mı olur?

Geri