28.03.2012 saat 00:50 ömer dinçerin acıklaması

Kodla Büyü
Arkadaşlar ben müdür yardımcısı oldum( Hiç istemediğim halde) Ama branşıma sonuna kadar sahip çıkmalıyız çıkacağım. Herkesin atandığı bir branşa geçmek istemiyorum. Biz üniversite sınavını kazanırken o puanları almak için az uğraşmadık. Kendi emeğimizi saymazsak bile bizi okutan ailemizin emekleri için dik durmalıyız. Eninde sonunda bu bakan gidecek biz kalacağız. Siyasete girmek istemem, ama her yerde din eğitiminin yapıldığı ülkemizde öğrenciler dini bilmiyor mu. Bunların annesi babası müslüman değil mi, niye öğretmiyorlar.Her evde bilgisayar varmış, her evde kuran yok mu?

Bakanın açıklamalarından sonra dersimizin gelmesi hayal oldu..Şu formatörlük ve türevleri hariç diğer çözüm yani branş değiştirmeye eminim çoğumuz katılıyodur bu yeni branş olur teknoloji tasarım olur farketmez bi şekilde çözüme ulaşması hepimizin iyiliğine olacaktır..Ben biçok bilişimci gibi bu sıkıntılardan kurtulmak için mdr. yard. oldum bi nebze problemlerden uzak olacağım ama genede bu norm sorunun vs çözümünü merakla bekliyorum..

AMen' Alıntı:
Bence Ömer DİNÇER'in düşündüğünü İngiltere uyguluyor şu anda.
http://www.bbc.co.uk/news/education-16493929

Eğer İngiltere'nin yaptığını yapacaksa en yerinde hareket olur. Bilişim Tasarımı Dersi bizim için güzel ve bundan sonra içeriği devamlı güncellenecek sağlam bir ders olur. Ama Ömer DİNÇER çalışmanın içeriğini tam olarak bilmediği için yuvarlak kelimeler kullanıyor ne yazıkki.

İngiltere'nin uyguladığı, Bt dersini BT Tasarım dersine dönüştürmek değil..
ICT 'yi Computer Science'a çevirmek;
yani, Information and Communication Technology (Bilgi ve iletişim Teknolojileri)'ni Bilgisayar Bilimleri'ne dönüştürmek..

Yani burada Tasarım dersiyle alakalı herhangi bir şey yok..
Kaldı ki sizin iyi dediğiniz şey gelirse Teknoloji Tasarım öğretmenleri ne olacak veya biz ne olacağız?

eses' Alıntı:
brahif_06' Alıntı:
bizim sendika bugün ve yarın grev yapıyor; grevsiz toplu sözleşme vb. sorunlar için bende grev yapıyorum ve şu an evdeyim; bir kaç güne soruşturma açılacak ve savunmamda kendi sorunlarımızı da dile getirecegim; bir daha ki formatörlük görevlendirmesinin de iptaline çalışacağım bunu bizzat ebitefoya söyleyecegim madem mesleğimiz öğretmenlik ben öğretmenlik yapmak istiyorum tamirci,bekçi arıyorlarsa bunu yapacak adam çok gitsinler onları bulsunlar....
gören de her gün tamircilik yapıyor sanacak..

arkadaşım sana mesajıma yorum yaz diyen olmadı; begenmiyorsan okumazsın okuduysan begenmezsen yorum yapmazsın; ayrıca benim ne yaptığım seni ilgilendirmez; zümrelerimin sorunlarını sorunum bilir öylece yorum yaparım;

Tasarım sözcüğüne o kadar takılmayın derim, photoshopta logo hazırlamakta bi tasarımdır, web sitesi hazırlamakta bi tasarımdır, güzel bi gelişme olarak görüyorum ben biz zaten her dersi hakkıyla verebilecek kapasitedeyiz, teknoloji tasarım öğretmenleri düşünsünler derim ben. biz yine bilişim teknolojileri dersini vermeye devam edicez daha dolu bir programla öğretmenlik yapıcaz neye söyleniyosunuz ki, arada da maketten ufo yaparız ne var ki çocuklarınızla hiç bi maket yapmıyosunuz, eğlencelidir, kes yapıştır rahatlatır. arkadaşlar sınıfınız olacak öğrencileriniz olacak, amca teyze değil öğretmenim dicekler, nöbet tutacaksınız, kulüp yapacaksınız, ilk günden tavrımızı koyacağız sadece sınıfımızın bilgisayarları ile ilgilenicez! buna dikkat.

Arkadaşlar teknoloji-tasarım öğretmeni olmayı nasıl kabul ediyorsunuz. Ne alakası var bizim branşımızla. Bakanın yaptığı şey ölümü gösterip sıtmaya razı etmek.

amip33' Alıntı:
Dedik dedik dinletemedik.. Şunlara bu kadar oy vermeyin babasının çiftliğine döndürecekler dedik, dinletemedik. Cumhurbaşkanlığına bari getirtmeyin denetleyen biri olsun dedik, dinletemedik. Hadi onu geçtim, bari şu mahkemeleri vermeyin ellerine referandum hikayedir dedik, dinletemedik.. Şu forumdaki bir çok arkadaşımız dahil dinlemeyenler, aylarca YETMEZ AMA EVET avatarı ve imzasıyla dolaşanlar buyrun meydan sizin, söz sizin.. Şimdi ben susuyorum..

YETMEZ SALDIR Ömer abi.. Az bile yapıyorsun...

:alkis: :alkis:

Bu nasıl vicdansızlıktır ya? Siyasi makamlar babalarının çiftliğimidir bu adamların da bööle rahat at koşturuyolar. :verymad: ya öğretmeniz bi dert, bilg.öğretmeniyiz iki dert.insanlara sen bilişim eğitimi vereceksin.4 yıl bilişimin en popüler olduğu çağda ünv te okuyacak bu insanlar ki hemde ne puanlarla. Tıp ı eczcılığı kılpayı kaçırarak belki bi çoğu... ee sonra? "ksrbakmayın efendim.Bizim çocuklarımız doğuştan yetenekli..sizin gibi 4 senede öğrenmiolar bilgisayarı(!).Artık size ihtiyacımız yok! ha çok isterseniz. veririz bi karton bi de makas yaparız sizi de tasarım öğr.boş kalmaktan iidir ama demi?? :x hadiiiiiiiiiiii hababam sınıfındaki gibi al bakalım Ahhmeettt :verymad: valla Ahmet in sabır taşı çatlamıştır dahası Ahmetler sizin görmezden gelemeyeceğiniz kadar çokturlar bu ülkede sayın bakanım ;)

umaykut' Alıntı:
AMen' Alıntı:
Bence Ömer DİNÇER'in düşündüğünü İngiltere uyguluyor şu anda.
http://www.bbc.co.uk/news/education-16493929

Eğer İngiltere'nin yaptığını yapacaksa en yerinde hareket olur. Bilişim Tasarımı Dersi bizim için güzel ve bundan sonra içeriği devamlı güncellenecek sağlam bir ders olur. Ama Ömer DİNÇER çalışmanın içeriğini tam olarak bilmediği için yuvarlak kelimeler kullanıyor ne yazıkki.

İngiltere'nin uyguladığı, Bt dersini BT Tasarım dersine dönüştürmek değil..
ICT 'yi Computer Science'a çevirmek;
yani, Information and Communication Technology (Bilgi ve iletişim Teknolojileri)'ni Bilgisayar Bilimleri'ne dönüştürmek..

Yani burada Tasarım dersiyle alakalı herhangi bir şey yok..
Kaldı ki sizin iyi dediğiniz şey gelirse Teknoloji Tasarım öğretmenleri ne olacak veya biz ne olacağız?
İnşallah dediğiniz şekilde düşünürler yoksa bu iş çekilmez.

beslenmeciler' Alıntı:
bellagio' Alıntı:
bizi ancak bu şekilde bir kalıba sokabilirler branş değişikliği bu saatten sonra olabilecek en olumlu şey bence kaldı ki teknoloji tasarım gibi bir branş olması önemli zira çok fazla açık var en azından yer değiştirme ve norm stresinden kurtuluruz

Hocam düşüncelerinizde çok yanılıyorsunuz. Teknoloji ve tasarım dersinde norm açığının olduğunu sanıyorsunuz. Fakat Teknoloji tasarım dersine giren öğretmenlerin bir çoğu farklı branşlardan gelmiş arkadaşlar. Bunlardan bir tanesi benim. Ben Aile ekonomisi ve beslenme öğretmenliği mezunu iken kız meslek liseleri ve otelcilik turizm meslek liselerinde açık kadro olmadığından ev ekonomisi dersine atandım. Bizimle birlikte 3 farklı branş İş teknik (Resim öğretmenleri) Ticaret öğretmenleri bir sınıfı 3 e bölerek derse giriyorduk. Sonra dersin adı Teknoloji ve tasarım oldu. Fakat olurken Giyim, trikotaj, hazır giyim ve benzeri gibi birçok branşıda teknoloji tasarım dersine dahil ettiler. Şu anda kadro çok şişik durumda. Bilemiyorum ama tayin konusunda ve ek ders konusunda düşündüğünüzün olacağını zannetmiyorum. Ben bu yüzden 7 senedir formatörlük yapıyorum...

Hocam açık yok diyorsun ama bir çok okulda teknoloji tasarım öğretmeni yok.Adamlar ilk atamada kadro açtılar öğretmen yetmedi açık kadro için.Kaldıki yeni program ile bu dersi seçmeli paket haline getirecekler haftada 3-4 saat yapacakları gibi yani başbakan öyle demişti seçmeli paket dersleri yapacağız ve haftada 3-4 saat bu dersler olacak demişti.

apusaoglu' Alıntı:
Arkadaşlar teknoloji-tasarım öğretmeni olmayı nasıl kabul ediyorsunuz. Ne alakası var bizim branşımızla. Bakanın yaptığı şey ölümü gösterip sıtmaya razı etmek.

Bize ölmekten ötesi yapıldı hocam şimdi ölmeyi tercih ediyoruz. Kendi adıma tabi ki 4 yıl emek harcadığım branşta kalmayı isterim, branşımızın içeriği güncellenip zorunlu ders statüsüne geçirilse tabi ki daha mutlu olurum. Ama bunun olmayacağı kesinleşti. Bu yüzden tamirci, internet cafeci ya da fotoğrafçı olmak istemiyorum. Bunları yapacaksak neden eğitim fakültesi okuduk? 4 yıl kaybettik. Bunu zaten herhangi bir liseden mezun olan öğrenci de yapabilir. Artık öğrenciye ne anlattığımın bir önemi yok, her şeyden önemlisi diğer öğretmenlerle eşit haklara sahip olabilmek. Bence bu her şeye değer...

yaaa çok kötü o branşa geçmek istemiyorum ben. farklı branşa geçirsinler açık olan hepsine atanabilelim en azından seçme hakkı versinler o kadar puanı boşuna mı aldık yaaa

bu bakanın uygulamalarına karşı bir insanım ama arkadaşlar sizde bazı şeyleri yanlış yorumluyosunuz, adam BT tasarım dersi diyor siz bunu teknoloji tasarım dersiyle ilişkilendiriyosunuz çok garip.. hepimiz yıllardır bilgisayarla uğraşıyoruz bu işi yapıyoruz allah aşkına Bilişim Teknolojilerinde tasarım denildiği zaman aklınıza photoshop, flash, dreamweaver değilde kağıt, boya, 404 nasıl gelebiliyor hayret ediyorum

serkancuneyt' Alıntı:
amip33' Alıntı:
Dedik dedik dinletemedik.. Şunlara bu kadar oy vermeyin babasının çiftliğine döndürecekler dedik, dinletemedik. Cumhurbaşkanlığına bari getirtmeyin denetleyen biri olsun dedik, dinletemedik. Hadi onu geçtim, bari şu mahkemeleri vermeyin ellerine referandum hikayedir dedik, dinletemedik.. Şu forumdaki bir çok arkadaşımız dahil dinlemeyenler, aylarca YETMEZ AMA EVET avatarı ve imzasıyla dolaşanlar buyrun meydan sizin, söz sizin.. Şimdi ben susuyorum..

memoras' Alıntı:
bu bakanın uygulamalarına karşı bir insanım ama arkadaşlar sizde bazı şeyleri yanlış yorumluyosunuz, adam BT tasarım dersi diyor siz bunu teknoloji tasarım dersiyle ilişkilendiriyosunuz çok garip.. hepimiz yıllardır bilgisayarla uğraşıyoruz bu işi yapıyoruz allah aşkına Bilişim Teknolojilerinde tasarım denildiği zaman aklınıza photoshop, flash, dreamweaver değilde kağıt, boya, 404 nasıl gelebiliyor hayret ediyorum
Arkadaşım bunlar kelime oyunu. 12 Eylül refarandumunda da ileri demokrasi geliyordu. Dediğin gibi olsa dersin ismini dğiştirmeye ne gerek var, içeriğini değiştirirsin. Kaldı ki herşey, bilgisayar dersi yerine bilişim teknolojileri isminin gelmesi ile başladı. Birebir tanığıyım çünkü ilk atanan öğretmenlerdenim. Her yerde de kendimi bilgisayar öğretmeni olarak tanıtıyorum.

Ben 4+4+4 'ten umutluyum açıkcası biraz. Çünkü ikinci 4te daha çok mesleğe yönlendirme olacağı için bizim dersin bir şekilde yeri olucaktır diye düşünüyorum.

Benim bilgisayarla ilgili zorunlu bir dersim olsun, notu olsun, başka bişey istemem. İster Bilgisayarlı Tasarım, ister Tasarım ve bilgisayar farketmez.

Bu arada dün okulda teftişim vardı, 9 saat dersim var ama dersine girilmeden teftiş gören tek öğretmenim okulda. Müfettiş zaten bana acıdı, yine aynı soru "ne olacak sizin haliniz" :(
Ama müfettişte zaten çocuklar bilgisayarı biliyor diye düşünüyor bakanlık dedi. Ben de ona dedim ki; o zaman şu mantığa gelmiyor mu bu, çocuklar okuma-yazma biliyor bırakın türkçeyi öğrensinler, çocuklar topla çıkarma dört işlem biliyor bırakın kendi kendilerine matematiği öğrensinler. Ve bunları deyince de haklısın dedi, sustu.

en azından 1 yıl bilişim okuryazarlığı dersi şart. Bilgisayarı bilerek gelen çocukların evdeki bilgisayarları kullanılamaz durumda nedense.

sunny' Alıntı:
serkancuneyt' Alıntı:
amip33' Alıntı:

bir değişiklik olacağını sanmıyorum, çünkü bizim bir eğitim politikamız yok, sadece bakanların eğitim politikası var. Yani bu bakan elbet gidecek (bana kalırsa suyu çoktan ısındı zaten) yerine gelen bakan bakalım bizlerle ilgili ne yapacak ?

amip33' Alıntı:

apusaoglu' Alıntı:
memoras' Alıntı:
Arkadaşım bunlar kelime oyunu. 12 Eylül refarandumunda da ileri demokrasi geliyordu. Dediğin gibi olsa dersin ismini dğiştirmeye ne gerek var, içeriğini değiştirirsin. Kaldı ki herşey, bilgisayar dersi yerine bilişim teknolojileri isminin gelmesi ile başladı. Birebir tanığıyım çünkü ilk atanan öğretmenlerdenim. Her yerde de kendimi bilgisayar öğretmeni olarak tanıtıyorum.
bende ilk atanan öğretmenlerdenim, bende neyin ne olduğunu nasıl olduğunu gayet iyi biliyorum, yapılan uygulamalara şiddetle karşı çıkanlardanım ama burada yanlış anlaşılma var hocam dersin içerisinde tasarım kelimesi geçiyor diye herkesin dilinde teknoloji ve tasarım dersi öğretmeni oluyoruz cümlesi var çok saçma bu.. orada tasarım denilen şey bilgisayar ortamında yapılan tasarım dersleri, ha böyle bir ders konulurmu konulmazmı onu da bilmiyorum ama konulursa yerinde bir karar olur..

Yashu bunun formatörlükle ne alakası var.

Formatörlük bir realite idi.

Hem formatörlük aslında bizim işimiz. Ancak formatörlük teknik servisçilik ve internet kafecilik gibi algılanıyor. Bunu değiştirelim.

Formatörlük BDE destekli eğitimi koordine etme, BDE yazılımları geliştirme gibi birşey olmalı. Tabii ki yine ufak tefek teknik konularda yardımcı oluruz fedakarlıkta bulunarak ama formatörlük BDE yazılımı geliştirmektir. BT branşı dışından formatör arkadaşlar bir dönem açığı kapatmak için görevlendirme yolu ile çalıştılar. Ancak BT branşından formatörlerin yapması gereken BDE uygulamaları geliştirmek ve BDE'nin koordinasyonunu sağlamak olmalıdır. 9-3 çalışma saatleri ile formatörlük yapmak ve ek ders almak ve BDE uygulamaları geliştirip eğitime çok daha fazla katkıda bulunmak iyi olmaz mı? Bakanlık yıllık en az bilmem kaç BDE uygulaması geliştirilmesi gerektiğini bildirir. Bunlar bir havuzda toplanır, elenir, seçilenler tüm okulların kullanımına sunulur. İyi bir sınıflandırma, kategorilendirme yapılır.

Formatörün işi bu olmalıdır ve formatörlüğü getiren, ilk BT lablarını açan, BÖTEleri açanların aklındaki de buydu. Ancak bizde politikalar günlük olduğu için gelen iktidarlar bu önemli uygulamayı devam ettirmedi, dejenere etti. Reklam kokan hareketleri(fatih projesi gibi) daha çok tercih etti.

Formatörlüğü istedik diye bugün bunlar olmuyor. O bir vakıaydı. Biz realiteyi kabullendik. Yağmur yağdı, şemsiye açtık.

Şemsiye açmasak yağmur yağmayacak mıydı?

Bir kısım ise hala realiteyi kabul etmekten imtina ediyor.

Formatörlüğü tanıma oturmak bizim çaremiz. Formatörlük = BDE olmalı.

bu işin oy vermeyle ne alakası var anlamıyorum!!!!!! tüm bakanlık birimleri dört dörtlük çalışan hangi hükümet gelmişki bugune kadar!

milli eğitim bakanının yaptığı düzenlemeler neden tüm hükümete mal ediliyor anlamıyorum.başka bir parti başta olsaydı onların meb politikasındanda belki memmun olmayacaktık...tamam mağduruz ve haksızlığa uğruyoruz ama bu bir hükümeti toptan haksız yapmazki...

amip33' Alıntı:

usare bu mesajı beğendi...

ben de bunu anlamıyorum..
geçmiştekilerde kötüydü, diyerek savunma yapmayı..
hocam 2 yanlış 1 doğru etmez..
bu düzenlemeleri milli eğitim bakanı yapmıyor..
birileri (siz onu daha iyi biliyorsunuz) zorla yaptırıyor..
ve hiç kimse de o birilerine ses çıkaramıyor..
hükümete mal edilecek tabiki de..
hükümetten izin alınmadan iş yapılabiliyor mu ülkede?
hükümetin haberi yok, milli eğitim bakanlığı'nın yaptığı bir düzenleme..
bu ülke yanlışa yanlış diyemediği sürece bize daha çok semer vururlar..

amip33' Alıntı:

dinçer hakkında haklsın
fakat yeter hayır diyenlerin bu devleti yönetecek kadrosu yok yok yok daha beterler onlar.

crescent' Alıntı:
amip33' Alıntı:

dinçer hakkında haklsın
fakat yeter hayır diyenlerin bu devleti yönetecek kadrosu yok yok yok daha beterler onlar.
başbakanın elindeki haritayı alkışlayıp, sonra başbakanın "neden alkışlıyosunuz ya diğer haritayı alkışlayacaksınız" uyarısıyla sonra tekrardan alkışlayan insan topluluğundan daha beterini hiç görmedim hocam ben

Geri