28.03.2012 saat 00:50 ömer dinçerin acıklaması

Kodla Büyü
sitelerdeyim' Alıntı:
Yashu bunun formatörlükle ne alakası var.

Formatörlük bir realite idi.

Hem formatörlük aslında bizim işimiz. Ancak formatörlük teknik servisçilik ve internet kafecilik gibi algılanıyor. Bunu değiştirelim.

Formatörlük BDE destekli eğitimi koordine etme, BDE yazılımları geliştirme gibi birşey olmalı. Tabii ki yine ufak tefek teknik konularda yardımcı oluruz fedakarlıkta bulunarak ama formatörlük BDE yazılımı geliştirmektir. BT branşı dışından formatör arkadaşlar bir dönem açığı kapatmak için görevlendirme yolu ile çalıştılar. Ancak BT branşından formatörlerin yapması gereken BDE uygulamaları geliştirmek ve BDE'nin koordinasyonunu sağlamak olmalıdır. 9-3 çalışma saatleri ile formatörlük yapmak ve ek ders almak ve BDE uygulamaları geliştirip eğitime çok daha fazla katkıda bulunmak iyi olmaz mı? Bakanlık yıllık en az bilmem kaç BDE uygulaması geliştirilmesi gerektiğini bildirir. Bunlar bir havuzda toplanır, elenir, seçilenler tüm okulların kullanımına sunulur. İyi bir sınıflandırma, kategorilendirme yapılır.

Formatörün işi bu olmalıdır ve formatörlüğü getiren, ilk BT lablarını açan, BÖTEleri açanların aklındaki de buydu. Ancak bizde politikalar günlük olduğu için gelen iktidarlar bu önemli uygulamayı devam ettirmedi, dejenere etti. Reklam kokan hareketleri(fatih projesi gibi) daha çok tercih etti.

Formatörlüğü istedik diye bugün bunlar olmuyor. O bir vakıaydı. Biz realiteyi kabullendik. Yağmur yağdı, şemsiye açtık.

Şemsiye açmasak yağmur yağmayacak mıydı?

Bir kısım ise hala realiteyi kabul etmekten imtina ediyor.

Formatörlüğü tanıma oturmak bizim çaremiz. Formatörlük = BDE olmalı.
:+1:
 
arkadaşlar bakanın dediği değişiklik bir yapılsın görelim önceden karar vermeyin...ama şunu da ekleyeyim atamalarda bilişim öğretmenleri, tek. tasarım bölümüne atanınca bazı arkadaşlarımız da doğal olarak bakanın bu konuşmasını teknoloji tasarım branşına geçeceğiz gibi yorumlamış.merak etmeyin böyle bir şey olursa kesinlikle davalık olur....burası muz cumhuriyeti değil bizim ne olduğumuz üniversitelerin öğretim programında gayet açık bir şekilde yazıyor.

erken karar vermeyin...görelim mevla neyler,neylerse güzel eyler
 
bu ülkede 1 gecede almanca ve fransızca dersi öğretmenlerini zoraki türkçe ve ingilizce branşına geçmek zorunda bırakıldı.

Branşını değişmeyen öğretmenler bir kaç sene içinde norm fazlası oldu.Bulunduğu ilde değerlendirmeyince iller arası zoraki tayin ile karşı karşıya kaldılar

oldu hocam bunlar oldu başımıza bunlar gelecek
görünen köy klavuz istemez
 
Böte mezunlarını ilk atamada teknoloji tasarım öğretmenliğine atayan meb bizi de çok daha kolay bir şekilde bu branşa geçirebilir. Hatta dersimizin adını ve içeriğini değiştirmesi bile yeterli. Yani branş değişikliği yapmasına bile gerek yok. Hani 2007 de bilgisayar dersi bilişim teknolojileri olmuştu şimdi de bilişim tasarım olur haftada 2 derse çıkar. Her zamanki gibi bizim fikrimizi sormazlar.
 
"Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti" diyen arkadaşlara sesleniyorum. Artık burası muz cumhuriyeti, dahası bayrağını bile şehit kanından alan bu ülkenin bekası artık tartışılır oldu mecliste resmen devleti tehditt ediyorlar. Bunlarıda gördük daha neler görebileceğimizi tahmin bile edemiyorum. Siz hala şu olurmu bu olurmu diye tertışıyorsunuz...
 
burası, uludere'deki pkk'lı kaçakçılara, hrant dink'in de dahil olduğu pek çok kişiye sivil şehit diyerek bizim paralarımızın ödendiği bir ülke..
kanıma dokunuyor..
 
Arkadaşlar ben bizi geçtim. Biz, açıkçası umurumda değil şu noktada. Forumu takip ediyorum çok yazmasam da. Eğitim özelleştirilecek deniyor, kadromuz sağlamın derdine düşüyorsunuz. Derslerimiz kaldırılıyor, biz ne olacağızın derdine düşüyorsunuz. Kusura bakmayın ama hiçbirinizi ciddiye alamıyorum. Benim çocuğum yok, ama ben doğmamış cocuğuma üzülüyorum. Türkiye'de internet ve bilgisayar kullanmadaki bilinç ortada. Teknoloji Tasarım gibi alakasız bir branşa sevinen arkadaşlar var, ilginç. Edirne'deyim.Buradaki arkadaşlar bilirler; kendi okulumuz dışında 5-6 okuldan daha sorumluyuz. Evet, formatörlük bize göre değil ama bu Teknoloji Tasarım'a da sevinmeyelim ne olursunuz. Sendikal haklarımızı arayalım, doğmamış çocukların haklarını arayalım. Biz bir şekilde para kazanırız, para değil derdim, derdim çocukların bu bilnçsiz ortamda yetişmeleri. Biliyorum, söyleyeceklerim çoğunuz için bir anlam teşkil etmiyor. Benim derdim edenlerle. Sendikalara yüklenelim arkadaşlar. Pazartesi ilk işim sendikamla konuşmak olacak. Sendikaları kötüleyecek arkadaşlar, lütfen yapmayın, örgütsüzlüğün tadını çıkarın(kendinizce), bize de bulaşmayın.
 
ismailt' Alıntı:
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:uX29EMdwDycJ:edergi.sdu.edu.tr/index.php/gsfsd/article/view/1006/1086+D%C3%9CNYADA+TEKNOLOJ%C4%B0+VE+TASARIM+DERS%C4%B0&hl=tr&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESj94iWGtPH0gKCV6hrn0ucs-zeyeHepWWiBSkR7F3HCeENjYhhG8R5ANGmc3LeFvh8XnsMPIdwN8YrSzaQFbf2vjpCyMYj-M1HeYH5tYyKMsQ9KUkfZ5kVfLUECArmWft3CGITh&sig=AHIEtbSJ4IkV-E7y2Dbygdoac7mxw7zv9w&pli=1

arkadaşlar şu dökümanda değişik şeyler var.Acaba bakan bundan mı bahsediyor.

Paylaşım için teşekkürler, ilginç geldi açıkçası. Ancak teknoloji tasarım dersi açısından çok güzel ve yerinde tespitler var.

Bilgisayar programlama ile ilgili 2 yıllık meslek yüksek okullarında bile adam gibi bu öğrendiklerinizi nerelerde kullanabilirsiniz, bir işletmede bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak iş ve insan gücünden kazanç sağlanabilecek noktalar nelerdir bunları düşündürmeye yönelik bir eğitim anlayışının olmayışı büyük eksiklik. Bu belgedeki tavsiyelere göre bir program düzenlenirse bir çok eksiği dolduracak gibi.

Ancak bilgi ve iletişim teknolojileri dersi ne olacak önemli olan o...
 
Geri
Üst