mamostecelal
Aktif Üye
suriyeden gelen bir bilgisayarcı 3 dakikada format atıyor. çok ısrar etmeme rağmen bana yolunu göstermedi aranızda bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar
:++:easytr' Alıntı:mültecileri yakında formatör yapcaklarmış zaten, 3 dakikada format attıkları eğiteke kadar gitmiş.
sysprep işleminden haberim yoktu... Güzel oldu bu... Teşekkürler hocam :++: :++:yakuphan' Alıntı:sysprep işlemini yapıyor olabilir. Onun dışında standart formatlama işlemlerinde çoğu zaman minimum süre 20 dakikadır.
developer' Alıntı:3 dakikada format atma diye bir işlem kesinlikle yok.
hocam i5 işlemciye bile cs4 yaklaşık 1 saatte kuruldu kendi orjinal dvd sinde...vlk4n' Alıntı:developer' Alıntı:3 dakikada format atma diye bir işlem kesinlikle yok.
hocam yapma nasıl yok
Biz aynı işlemi 3-4 yıldır yapıyoruz. Bizim işlem 3 dakika sürmüyorda 7-8 dakika sürüyor nedeni ise
-Windows kurulumu yapılıyor
-Office 2007 kuruluyor
-Adobe tüm serisi kuruluyor (dreamweaver , flash , photoshop,fireworks....)
-Visual Studio 2010 (asp.net,c# ve vb.net içeriyor)
-Expression blend, desing
-Easyphp
ve diğer küçük yazılımlar
Normal işlemde c üzerinde bu uygulamalar toplamda 15 gb buluyor o yüzden biraz daha fazla sürüyor. Direk olarak klasik xp ve office isterseniz 3 dakikada olur. Bir tek flash bellek kullanıyoruz sadece.
..cyln' Alıntı:hocam i5 işlemciye bile cs4 yaklaşık 1 saatte kuruldu kendi orjinal dvd sinde...vlk4n' Alıntı:developer' Alıntı:3 dakikada format atma diye bir işlem kesinlikle yok.
hocam yapma nasıl yok
Biz aynı işlemi 3-4 yıldır yapıyoruz. Bizim işlem 3 dakika sürmüyorda 7-8 dakika sürüyor nedeni ise
-Windows kurulumu yapılıyor
-Office 2007 kuruluyor
-Adobe tüm serisi kuruluyor (dreamweaver , flash , photoshop,fireworks....)
-Visual Studio 2010 (asp.net,c# ve vb.net içeriyor)
-Expression blend, desing
-Easyphp
ve diğer küçük yazılımlar
Normal işlemde c üzerinde bu uygulamalar toplamda 15 gb buluyor o yüzden biraz daha fazla sürüyor. Direk olarak klasik xp ve office isterseniz 3 dakikada olur. Bir tek flash bellek kullanıyoruz sadece.
şu işin sırrını bi söyle biz de bilelim.
ben kendi aldığım imajı bile akronisle 3-4 dakika gibi bi sürede atıyorum. senin dediğini çok merak ettim
yakuphan' Alıntı:Sayın hocam, buna universal imaj atma deniliyor. Bir bilgisayara tüm programları yüklüyorsun. Ancak mümkün olduğunca donanım sürücülerini kurmuyorsun. Bu daha az problem yaşamanı sağlıyor. Ayrıca antivirüs vs. kurmazsan iyi olur. Ardından bunun imajını alıyorsun. Acronis'in bir türünde Universal imaj yükleme seçeneği var. Bunu kullanarak donanımdan bağımsız imaj yükmemiş oluyorsunuz. Forumda evrensel imaj alma vs. diye aratırsanız anlatım var.
Başka yöntemde de programları kurduktan sonra sysprep programını çalıştırıp, windows'u bir tür fabrika ayarlarına getiriyorsunuz. Ardından kapatıp, açıp, imajını alıyorsunuz. Bu imajı istediğiniz bilgisayara donanımdan bağımsız olarak ister ghost isterseniz de acronis ya da clonezilla programlarından biriyle imaj alıp, yükleyebiliyorsunuz. Çok basit ancak etkili bir yöntem. Hatta bu işin bir adım ötesinde sysprep uyguladıktan sonra özel bir yöntemle imaj alınıp, doğrudan windows kurulumunun içine de gömülebiliyor. Yani normal windows kurulumu yapıyorsunuz, kurulumdan sonra bütün programlar, ayarlar vs. otomatik kurulu gelmiş oluyor.
Anlayacağınız aslında işleri kolaylaştıran birçok yöntem var.
Doğru diyorsun hocam. Bende de temel kurulumu yapılmış bir imaj var, format atmaktansa şak diye onu kuruyorum format atılacak her bilgisayara. İşlem baştan sona 8 dakika sürüyor. Ama 3 dakikayı henüz başaramadımDeterminant' Alıntı:temel kurulumun olduğu bir image ile dahi yapsa 3 dakikadan fazla sürecektir ki yaptığı da muhtemelen bundan ibaret bir olaydır.
Mesajımda açıklamıştım.yakuphan' Alıntı:Sayın hocam, buna universal imaj atma deniliyor. Bir bilgisayara tüm programları yüklüyorsun. Ancak mümkün olduğunca donanım sürücülerini kurmuyorsun. Bu daha az problem yaşamanı sağlıyor. Ayrıca antivirüs vs. kurmazsan iyi olur. Ardından bunun imajını alıyorsun. Acronis'in bir türünde Universal imaj yükleme seçeneği var. Bunu kullanarak donanımdan bağımsız imaj yükmemiş oluyorsunuz. Forumda evrensel imaj alma vs. diye aratırsanız anlatım var.
Başka yöntemde de programları kurduktan sonra sysprep programını çalıştırıp, windows'u bir tür fabrika ayarlarına getiriyorsunuz. Ardından kapatıp, açıp, imajını alıyorsunuz. Bu imajı istediğiniz bilgisayara donanımdan bağımsız olarak ister ghost isterseniz de acronis ya da clonezilla programlarından biriyle imaj alıp, yükleyebiliyorsunuz. Çok basit ancak etkili bir yöntem. Hatta bu işin bir adım ötesinde sysprep uyguladıktan sonra özel bir yöntemle imaj alınıp, doğrudan windows kurulumunun içine de gömülebiliyor. Yani normal windows kurulumu yapıyorsunuz, kurulumdan sonra bütün programlar, ayarlar vs. otomatik kurulu gelmiş oluyor.
Anlayacağınız aslında işleri kolaylaştıran birçok yöntem var.
getirin şu suriyeliyi beni ayar etmeyin ulen. Yakarım bak buraları hep!kaybil' Alıntı:O Suriyeli buraya gelecek ulennn :lol: