3 dakikada nasıl format atılır bileniniz var mı?

Kodla Büyü

mamostecelal

Aktif Üye
suriyeden gelen bir bilgisayarcı 3 dakikada format atıyor. çok ısrar etmeme rağmen bana yolunu göstermedi aranızda bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar

sysprep işlemini yapıyor olabilir. Onun dışında standart formatlama işlemlerinde çoğu zaman minimum süre 20 dakikadır.

temel kurulumun olduğu bir image ile dahi yapsa 3 dakikadan fazla sürecektir ki yaptığı da muhtemelen bundan ibaret bir olaydır.

1GBlık veri bile bazen 5 dakikada kopyalanıyor ssd harddiski ssd ile formatlasada dahi böyle bi şey mümkün gibi görünmüyor..

yakuphan' Alıntı:
sysprep işlemini yapıyor olabilir. Onun dışında standart formatlama işlemlerinde çoğu zaman minimum süre 20 dakikadır.
sysprep işleminden haberim yoktu... Güzel oldu bu... Teşekkürler hocam :++: :++:

images atıyor olsa bile bilgisayar dükkanında farklı farklı bilgisayarların imagesini yanında nasıl barındırıyor. bide üstelik programları oyunları da attığını iddia ediyor. ben anlamadım yalnız yanına gelen müşteri 5 dakika da tüm sistemi yenileyip çıkıyor

developer' Alıntı:
3 dakikada format atma diye bir işlem kesinlikle yok.

hocam yapma nasıl yok

Biz aynı işlemi 3-4 yıldır yapıyoruz. Bizim işlem 3 dakika sürmüyorda 7-8 dakika sürüyor nedeni ise
-Windows kurulumu yapılıyor
-Office 2007 kuruluyor
-Adobe tüm serisi kuruluyor (dreamweaver , flash , photoshop,fireworks....)
-Visual Studio 2010 (asp.net,c# ve vb.net içeriyor)
-Expression blend, desing
-Easyphp
ve diğer küçük yazılımlar

Normal işlemde c üzerinde bu uygulamalar toplamda 15 gb buluyor o yüzden biraz daha fazla sürüyor. Direk olarak klasik xp ve office isterseniz 3 dakikada olur. Bir tek flash bellek kullanıyoruz sadece.

hocam FORMAT ATMA ile WİNDOWS KURULUMU YAPMA farklı şeyler.
format tan kastınız diski biçimlendirme ise
komut sisteminde yazacağınız format x:/q (Hızlı Format) işlemi 30sn ile 1dk arasında biter. sizin suriyeli yavaş bile kalıyor buna göre :mrgreen:
yok söylediği windows kurulumu yapma ise
bahsedilen disk yeni notebook larda sistem yüklenen 8gb lık SSD ise ve imaj programları ile alınış bir imajı yüklüyor ise BELKİ 3dk ya sığdırabilir yoksa İMKANSIZ.

Ya şu öğrenciler "hocam sizde format cd si var mı?" diye geliyorlar ya uyuz oluyorum. Baştan anlatsam mı, karşımdaki buna değer mi, yok deyip geçiyorum.

vlk4n' Alıntı:
developer' Alıntı:

hocam yapma nasıl yok

Biz aynı işlemi 3-4 yıldır yapıyoruz. Bizim işlem 3 dakika sürmüyorda 7-8 dakika sürüyor nedeni ise
-Office 2007 kuruluyor
-Easyphp

Normal işlemde c üzerinde bu uygulamalar toplamda 15 gb buluyor o yüzden biraz daha fazla sürüyor. Direk olarak klasik xp ve office isterseniz 3 dakikada olur. Bir tek flash bellek kullanıyoruz sadece.
hocam i5 işlemciye bile cs4 yaklaşık 1 saatte kuruldu kendi orjinal dvd sinde...

şu işin sırrını bi söyle biz de bilelim.

ben kendi aldığım imajı bile akronisle 3-4 dakika gibi bi sürede atıyorum. senin dediğini çok merak ettim

cyln' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:
developer' Alıntı:

hocam yapma nasıl yok

-Office 2007 kuruluyor
-Easyphp

hocam i5 işlemciye bile cs4 yaklaşık 1 saatte kuruldu kendi orjinal dvd sinde...

şu işin sırrını bi söyle biz de bilelim.

ben kendi aldığım imajı bile akronisle 3-4 dakika gibi bi sürede atıyorum. senin dediğini çok merak ettim
..
hocam bahsedilen zaten imaj benzeri bir sistem. yoksa kurulumla yapılması imkansız.

Sayın hocam, buna universal imaj atma deniliyor. Bir bilgisayara tüm programları yüklüyorsun. Ancak mümkün olduğunca donanım sürücülerini kurmuyorsun. Bu daha az problem yaşamanı sağlıyor. Ayrıca antivirüs vs. kurmazsan iyi olur. Ardından bunun imajını alıyorsun. Acronis'in bir türünde Universal imaj yükleme seçeneği var. Bunu kullanarak donanımdan bağımsız imaj yükmemiş oluyorsunuz. Forumda evrensel imaj alma vs. diye aratırsanız anlatım var.
Başka yöntemde de programları kurduktan sonra sysprep programını çalıştırıp, windows'u bir tür fabrika ayarlarına getiriyorsunuz. Ardından kapatıp, açıp, imajını alıyorsunuz. Bu imajı istediğiniz bilgisayara donanımdan bağımsız olarak ister ghost isterseniz de acronis ya da clonezilla programlarından biriyle imaj alıp, yükleyebiliyorsunuz. Çok basit ancak etkili bir yöntem. Hatta bu işin bir adım ötesinde sysprep uyguladıktan sonra özel bir yöntemle imaj alınıp, doğrudan windows kurulumunun içine de gömülebiliyor. Yani normal windows kurulumu yapıyorsunuz, kurulumdan sonra bütün programlar, ayarlar vs. otomatik kurulu gelmiş oluyor.
Anlayacağınız aslında işleri kolaylaştıran birçok yöntem var.

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, buna universal imaj atma deniliyor. Bir bilgisayara tüm programları yüklüyorsun. Ancak mümkün olduğunca donanım sürücülerini kurmuyorsun. Bu daha az problem yaşamanı sağlıyor. Ayrıca antivirüs vs. kurmazsan iyi olur. Ardından bunun imajını alıyorsun. Acronis'in bir türünde Universal imaj yükleme seçeneği var. Bunu kullanarak donanımdan bağımsız imaj yükmemiş oluyorsunuz. Forumda evrensel imaj alma vs. diye aratırsanız anlatım var.
Başka yöntemde de programları kurduktan sonra sysprep programını çalıştırıp, windows'u bir tür fabrika ayarlarına getiriyorsunuz. Ardından kapatıp, açıp, imajını alıyorsunuz. Bu imajı istediğiniz bilgisayara donanımdan bağımsız olarak ister ghost isterseniz de acronis ya da clonezilla programlarından biriyle imaj alıp, yükleyebiliyorsunuz. Çok basit ancak etkili bir yöntem. Hatta bu işin bir adım ötesinde sysprep uyguladıktan sonra özel bir yöntemle imaj alınıp, doğrudan windows kurulumunun içine de gömülebiliyor. Yani normal windows kurulumu yapıyorsunuz, kurulumdan sonra bütün programlar, ayarlar vs. otomatik kurulu gelmiş oluyor.

Olmayacak iş yok hocam ama benim takıldığım 3 dk :?:

Determinant' Alıntı:
temel kurulumun olduğu bir image ile dahi yapsa 3 dakikadan fazla sürecektir ki yaptığı da muhtemelen bundan ibaret bir olaydır.
Doğru diyorsun hocam. Bende de temel kurulumu yapılmış bir imaj var, format atmaktansa şak diye onu kuruyorum format atılacak her bilgisayara. İşlem baştan sona 8 dakika sürüyor. Ama 3 dakikayı henüz başaramadım :)

Bende bir windows 7 oem.GHO vardı. 700 mb. İmaj ı atıyordun. 1 dk bile sürmüyordu hardiskten fakat hem win 7 ingilizce idi türkçeleştirmek gerekiyordu. Hem başka bir program kurulu değildi.

Universal İmage + Driver Pack Solution = 10 dk + 10 dk yaklaşık 20 dakikada halledilebilir ama bazen sıkıntılar çıkabiliyor otomatik driver yüklenirken örneğin geçen başıma geldi ethernet kartı yanlış yüklenmiş bilgisayar 2 dakkada bir donuyordu. Sorunu çözene kadar baya strese girdim. Teknik olarak 3 dk. pek mümkün görünmüyor. Harddisk hızı yetersiz kalır o kadar kısa sürede kurulum yapmaya

peki kendi hardiskine imajı atıp gelen müşterilerin hardiskini kendi bilgisayarına takıp formatı ve program yükleme işlemlerini 3 dakikada nasıl atıyor. yani bilişim sınıfında bende imaj acronis işlemlerini 15 dakikada bitiriyorum ama farklı bilgisayarlar için aynı işlem olmaz ki

yakuphan' Alıntı:
Mesajımda açıklamıştım.
Sadece windows 7 + ofis ve gerekli birkaç program kurup imaj alınırsa en fazla 3 GB'lik (3000 MB) bir imaj alınmış olur. Bunun hızlı bir flash bellek ya da harici sabit disk ile imaj atılması (saniyede 30 MB ile yüklense) 100 saniye sürer. İşlemin başlatılması (bilgisayarın boot + imaj yükleme işlemi) eğer otomatik olarak imaj yüklenecek şekilde ayarlanmışsa bir 30 saniye de o yar, bilgisayarın yeniden başlatılması, windows'un ilk açılma işlemlerini yapması birkaç dakika sürebilir. DriverPackSolution ile de sürücüler yüklenirse temiz bir kurulum 15-20 dakikada rahatlıkla hazırlanabilir.
3 dakikalık bir süre şu haliyle mümkün görünmüyor. Muhtemelen bazı adımlar için harcanan zamanı, vatandaş hesaba katmıyordur. Sadece imaj yükleme kısmı için geçen süreden bahsediyor olabilir.

Ben geçen hafta iki bilgisayara xp kurdum eski yöntemlerle toplam 1,5 - 2 saat sürdü! İnsanlar neler yapıyor biz nerde kalmışız!

Geri