3 dakikada nasıl format atılır bileniniz var mı?

Kodla Büyü
Format dediğimiz olay zaten diski biçimlendirmektir. Bu diskin boyutuna göre birkaç dakika sürebilir. Windows kurulumu ise sürümüne göre 15dk'dan 40dk'ya kadar sürebilir. Bana sorsalar ben 1dk'da format atarım derim. Gözümle görsem ancak inanırım 3dk'da format attığına[+ işletim sistemi kurulumu tabiki de]. Bence onun kastı arkadaşların da dediği gibi bir imaj programı olabilir.

3 dakika da sisteme format atılsa ne oluyor ?
Önemli olan kaç dakikada format atıldığı değil kurulan
sistemin kaç yıl dayandığı.

Yeni kurduğum sistemde acronis ile
ssd diske
usb3 harici diskten 4 dakika içerisinde geri yükleme yapıyor.

Her sistemin bileşen hızları
özellikle dvd okuyucu hızı usb hızı ( 2, 3) sabit disk hızı
farklıdır. En ideal sistemde bile 3 dakikada atılsa bile genel kullanılan bilgisayarlarda böyle bir şeyin
pek mümkün olmadığı açık.

Acronis i yazan elemanlar bile böyle artistik cümleler kurmuyordur.

Onların dilindeki 3 dk bizim dilimizdeki 3 saate tekamül ediyor olmasın. :mrgreen:

hocam o bilgisayarı yenileme gibi birşey yapıyodur başka türlü nasıl yapsın kesin bir oyun vardır

mamostecelal' Alıntı:
suriyeden gelen bir bilgisayarcı 3 dakikada format atıyor. çok ısrar etmeme rağmen bana yolunu göstermedi aranızda bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar

yaptığı tüm işlemi adım adım anlatsana hocam ona göre ne yapmış bilelim.

ve ekranda nasıl yazılar çıktı ... yükleme süresi felan varmı idi yoksa çıkarma işlemimi vardı winrardan dosya çıkartır gibi

bende eski antika amd sempron 256 mb ram notebook var, buna 3 dk da format atsında görelim açılması bile 1 dk sürüyor :lol:

cyln' Alıntı:
hocam i5 işlemciye bile cs4 yaklaşık 1 saatte kuruldu kendi orjinal dvd sinde...

şu işin sırrını bi söyle biz de bilelim.

ben kendi aldığım imajı bile akronisle 3-4 dakika gibi bi sürede atıyorum. senin dediğini çok merak ettim

önemli olan dvd sürücüsünün hızıdır işlemcinin i5 olması değil (dvd nin orijinal olması kurulumu yavaşlatabilir zira denetleme falan işlemleri de yaptığından dolayı)

Sanırım Suriyeli bu arkadaş "3 dk.da format" derken Murphy Kanunları kapsamında bir söz etmiş:

Bir bilgisayarcı bir işi "şu kadar zamanda yaparım" derse bunu 2 ile çarp ve bir üst birimi al.

Yani 3 dk.da format atarım derse 2x3=6 saat :lol:

Yapılan işlem universal imajdır. Daha sonra imaj usb 2.0 destekli boot özelliği kazandırılan belleğe aktarılıyor. Bilgisayar flasha ile boot işlem yapılıyor. Sistem açıldıktan sonra drivepack ile sürücüler kuruluyor.Bilgisayarın hızına göre işlem süresi değişebiliyor.

Adamlar sınavsız giriyo bizim üniversitelere hocam. 12 yıl okuyan çocuk üniversite sınavlarında ter dökerken bunlar 5 dkda üniye girebiliyo 3 dkda format atmış bunun yanında ne ki.

pisagorean' Alıntı:
Adamlar sınavsız giriyo bizim üniversitelere hocam. 12 yıl okuyan çocuk üniversite sınavlarında ter dökerken bunlar 5 dkda üniye girebiliyo 3 dkda format atmış bunun yanında ne ki.

okul bittikten sonra kendi ülkelerine dönüp çalışacaklarsa sorun yok bence.

xodeda' Alıntı:
pisagorean' Alıntı:

okul bittikten sonra kendi ülkelerine dönüp çalışacaklarsa sorun yok bence.
He he öyle yapacaklar. Hepsi Türkiye vatandaşı oldu bile. Bu ne demek senin benim gibi haklara sahip. Kendimizi böyle avutuyoruz işte. Biz kendi insanımızı üniversitede yetiştirdikte elin sidiklisi kaldıydı yetiştirmediğimiz.

mamostecelal' Alıntı:
images atıyor olsa bile bilgisayar dükkanında farklı farklı bilgisayarların imagesini yanında nasıl barındırıyor. bide üstelik programları oyunları da attığını iddia ediyor. ben anlamadım yalnız yanına gelen müşteri 5 dakika da tüm sistemi yenileyip çıkıyor

?

pisagorean' Alıntı:
Hocam özeti geçmiş :alkis:

Re: Ynt: 3 dakikada nasıl format atılır bileniniz var mı?

pisagorean' Alıntı:

:)

Geri