Ben code.org'u aktif bir şekilde, uzun süreli ve sistemli olarak kullanıyorum. Öncelikle üye olursanız daha rahat edersiniz. Ders 1-2-3-4 şeklinde adlandırılmış dersler içinde hiyerarşik olarak sıralanmış etkinlikler mevcut. Ben 5. sınıf 2. döneminin ortalarında başlıyorum, 6. sınıf 1. dönem ortalarında devam ediyorum ve 6. sınıf 2. dönem Scratch'e geçiyorum. Ders 2 genel itibariyle bu yaş grubuna uygun geliyor. Üye olduktan sonra öğrencilerimi sınıf sınıf sisteme kaydediyorum, şifrelerini dağıtıyorum, evden girip aynı etkinlikleri tekrarlayabiliyorlar, ben de sistem üzerinden ilerlemelerini takip edebiliyorum. Üye girişi yaptıktan sonra Ders Planları bölümünde her etkinliğin öğretmen kılavuz planı mevcut. Her etkinlikte dersin işlenişi, dikkat çekme, uygulama, ölçme değerlendirme süreçlerinin dizaynı konusunda güzel kılavuzlar mevcut. Bu etkinlikler aynı zamanda Algoritma, Döngü, Değişken, Koşul gibi kavramları öğretmeyi hedefliyor. Mesela Ders 2'deki Getting Loopy etkinliği döngü kavramını tekrar eden dans hareketleri ile öğretmeyi hedefliyor. Öğrencilerin ne kadar eğlendiklerini tahmin edemezsiniz. Koşul kavramı kart çekme ve zar atma oyunları ile öğretiliyor (çekilen kartın veya gelen zarın ne olduğuna bağlı olarak önceden belirlenen koşullara göre takımlar puanlar kazanıyor). Algoritma kavramı yine tangram oyunu ile öğretiliyor. Bu örnekleri saymakla bitiremeyiz. Kesinlikle kullanılması gereken bir sistem. Şiddetle tavsiye ediyorum. Dersler hem çok daha eğlenceli geçiyor, hem de öğretilmesi ve öğrenilmesi çok zor olan bu kavramlar çok kolay öğretilebiliyor.