http://www.sorubak.com/blog/ttkb-2013-2 ... lgesi.html
6.maddeye bakın.
Meb in altyapısında çalışma olduğu için TTKB nin sitesinden ulaşamadım.
6.maddeye bakın.
Meb in altyapısında çalışma olduğu için TTKB nin sitesinden ulaşamadım.
hastasıyız dede' Alıntı:arkadaşlar bir bt öğretmeni arkadaşımla bu konuyu tartıştık, ve çözümlemelerimize göre durum şöyle.
bt, gör san, beden ve müzik öğretmenlerinden hangileri YOK ise olmayan öğretmenin gireceği dersler ingilizce olarak belirlenebilir, yani okulda bt öğretmeni VAR, müzik öğretmeni VAR,resim öğrt. VARama beden öğretmeni YOK ise beden derslerinin yerine ingilizce dersi yapılabilir, veya sadece bt öğretmeni VAR resim, müzik, beden öğrt. YOK ise bt dersi uygulanır resim, müzik, beden dersleri yerine ingilizce dersi uygulanır.
açıkladığım hali ile bile akıl ve mantıktan uzak bir yöntem olduğunu belirteyim.
her-telden-f29/5-sinifta-18-saat-inglizce-islenmesinin-cozumu-t112782.html
*Vendetta*' Alıntı:hastasıyız dede' Alıntı:arkadaşlar bir bt öğretmeni arkadaşımla bu konuyu tartıştık, ve çözümlemelerimize göre durum şöyle.
bt, gör san, beden ve müzik öğretmenlerinden hangileri YOK ise olmayan öğretmenin gireceği dersler ingilizce olarak belirlenebilir, yani okulda bt öğretmeni VAR, müzik öğretmeni VAR,resim öğrt. VARama beden öğretmeni YOK ise beden derslerinin yerine ingilizce dersi yapılabilir, veya sadece bt öğretmeni VAR resim, müzik, beden öğrt. YOK ise bt dersi uygulanır resim, müzik, beden dersleri yerine ingilizce dersi uygulanır.
açıkladığım hali ile bile akıl ve mantıktan uzak bir yöntem olduğunu belirteyim.
Bence arkadaş gayet mantıklı...
Okulda Müzik, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi ve BT Öğretmeninden herhangi biri yoksa bu durumda okulun "imkân ve şartları uygun olur" ve öğretmeni olmayan derslerin yerine 18 saate İngilizce kadar uygulanabilir...
Ama okulda bu branş öğretmenleri varken bunu yapılmasında yanlışlık olmalı yada altında bence art niyet aranmalı...!
Bence bu durum sizin ders saatleriniz için problem oluşturuyorsa gerekli yerlere şikayetinizi bildirin, özellikle sendikanız varsa bu durumu onlara anlatın...
kaybil' Alıntı:bunun amacı, erken yaşlarda ingilizce hazırlık sınıfı okutularak yabancı dilin daha iyi öğretilmesi imiş
..jelibon' Alıntı:garip bilgisayarcı nickli arkadaş sen ingilizce öğretmenisin, burda nabız yokluyosun, ortamı karıştırıyosun, daha dün kayıt olmuşsun 12 mesajın var hepsi de bu konu üzerine, neden acaba başka mesajın yok ve dün kayıt oldun.
"arkadaşlar bir bt öğretmeni arkadaşımla bu konuyu tartıştık, ve çözümlemelerimize göre durum şöyle.*Vendetta*' Alıntı:hastasıyız dede' Alıntı:arkadaşlar bir bt öğretmeni arkadaşımla bu konuyu tartıştık, ve çözümlemelerimize göre durum şöyle.
Bence arkadaş gayet mantıklı...
Okulda Müzik, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi ve BT Öğretmeninden herhangi biri yoksa bu durumda okulun "imkân ve şartları uygun olur" ve öğretmeni olmayan derslerin yerine 18 saate İngilizce kadar uygulanabilir...
Ama okulda bu branş öğretmenleri varken bunu yapılmasında yanlışlık olmalı yada altında bence art niyet aranmalı...!
Bence bu durum sizin ve diğer öğretmenlerin ders saatleriniz için problem oluşturuyorsa gerekli yerlere şikayetlerinizi bildirin, özellikle sendikanız varsa bu durumu onlara anlatın...
6. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir.
*Vendetta*' Alıntı:Hani yahu nerede bu madde? Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 6. Maddesinde birşey yok...
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (07/09/2013)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0907-4.htm
Bu arkadaşınkini bilmiyorum ama Gaziantepte uygulanan okullar var kadrolu bt öğretmeni olmasına rağmen.kakababa' Alıntı:Benim dersimi bu madde yüzünden kaldıracak olurlarsa ilk işim sendika ile dava açmak olur. Bu konuyu açan kişide suyu bulandırıyor. Okulunu ismini yazsın ben ona yardımcı olayım yok yazmazsa bende onun bilişim öğretmeni olduğuna inanmam.