doğruları yazan ve beni destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
arkadaşım ben senden aylar önce bu başlığı açmıştım, evet bahsettiğin gibi bir yönetmelik var ancak uygulama konusunda idareninde hata yapabileceğini unutma, henüz uygulamanın nasıl olacağı belli değil iken uygulamayı yapacak olan idarecilerin ağzına bakmayın hakkınızı arayın, birkere bunu uygulayacak idareci bunun planını 1 sene önceden yapmalı ve normu ona göre belirlemeliki gelecek sene ona göre öğretmen kadrosu belirlensin, aksi halde öğretmen mağdur olur ve mahkeme yolu açılır, bu madde yönetmelikte olsa bile fazla duramaz orada ya mahkeme değiştirir ya meb kaldırır bu maddeyi, siz elinizden geleni yapın ne olacak diye olayları izlemeyin, sizde gereğini yapınki önce sizler mağdur olmayın daha sonrada bu olayların bizim başımıza gelmesini engellemiş olursunuz.garip_bilgisayarcı' Alıntı:doğruları yazan ve beni destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
:+1:yogunesb' Alıntı:İngilizce dersi hakkında konuşmak istiyorum ingilizce bir ders değildir bence yabancı dil öğrenmek için ders olması da ayrı bir ironidir.
Ülkemizde yapılan öğretim şekli ile kimse ingilizce öğrenemez ! :-1: :-1:
Yabancı bir dili öğrenirken yok şöyle kural ihlali oldu yok bunu yanlış yaptın denilerek sınavlarla kontrol edilerek insanlar özgüven eksikliğine uğratılıyor, ardından da konuş bakalım o kadar hazırlık okudun hadi turistlerle konuş deniliyor. :mrgreen: Dil öğretimi ana dil nasıl öğreniliyorsa o şekilde olursa verimli olur. Matemetiksel olarak bir öğretim şekli olamaz.
hastasıyız dede' Alıntı:arkadaşım ben senden aylar önce bu başlığı açmıştım, evet bahsettiğin gibi bir yönetmelik var ancak uygulama konusunda idareninde hata yapabileceğini unutma, henüz uygulamanın nasıl olacağı belli değil iken uygulamayı yapacak olan idarecilerin ağzına bakmayın hakkınızı arayın, birkere bunu uygulayacak idareci bunun planını 1 sene önceden yapmalı ve normu ona göre belirlemeliki gelecek sene ona göre öğretmen kadrosu belirlensin, aksi halde öğretmen mağdur olur ve mahkeme yolu açılır, bu madde yönetmelikte olsa bile fazla duramaz orada ya mahkeme değiştirir ya meb kaldırır bu maddeyi, siz elinizden geleni yapın ne olacak diye olayları izlemeyin, sizde gereğini yapınki önce sizler mağdur olmayın daha sonrada bu olayların bizim başımıza gelmesini engellemiş olursunuz.garip_bilgisayarcı' Alıntı:doğruları yazan ve beni destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
garip_bilgisayarcı' Alıntı:hastasıyız dede' Alıntı:arkadaşım ben senden aylar önce bu başlığı açmıştım, evet bahsettiğin gibi bir yönetmelik var ancak uygulama konusunda idareninde hata yapabileceğini unutma, henüz uygulamanın nasıl olacağı belli değil iken uygulamayı yapacak olan idarecilerin ağzına bakmayın hakkınızı arayın, birkere bunu uygulayacak idareci bunun planını 1 sene önceden yapmalı ve normu ona göre belirlemeliki gelecek sene ona göre öğretmen kadrosu belirlensin, aksi halde öğretmen mağdur olur ve mahkeme yolu açılır, bu madde yönetmelikte olsa bile fazla duramaz orada ya mahkeme değiştirir ya meb kaldırır bu maddeyi, siz elinizden geleni yapın ne olacak diye olayları izlemeyin, sizde gereğini yapınki önce sizler mağdur olmayın daha sonrada bu olayların bizim başımıza gelmesini engellemiş olursunuz.garip_bilgisayarcı' Alıntı:doğruları yazan ve beni destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
öncelikle bunu idare yapmaya kalkmadı yani onların da haberi yoktu. Ama bir veli dilekçe vererek bu uygulamanın başlatılmasını istedi ve tüm veliler kabul ettiler. İngilizce öğretmenleri de ders yükünü kaldırdı. Hepsinin 28-29 saat dersleri oldu. Bu durumda elim kolum bağlanıyor..
- 20 saat anadersler + 4 seçmeli +18 ingilizce = 42 saat dersMadde 6. Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir.
+1ismailt' Alıntı:müdüre dersinin zorunluğu olduğuna dair dilekçeni ver ve yazılı cevap iste.Sonra cevabı al müdürün yetkisini aştığını ve yanlış uygulamalar yaptığını milli eğitime bildir sendikaya ve medyaya bildir....
garip_bilgisayarcı' Alıntı:Benim bu konuyu açmam neden bu kadar rahatsızlık oluşturdu anlamış değilim. ilk önce iyi niyetli düşündüm, inanmak istemedikleri için dedim mağduriyetten dedim falan ama halen üstüme geliniyor anlamış değilim cidden..
Dediğiniz gibi okuldaki müzik ve resim öğretmenleri ile iletişime geçmeyi düşünüyorum, milli eğitimden de soruşturucam, gelişmeleri paylaşırım inşallah*Vendetta*' Alıntı:garip_bilgisayarcı' Alıntı:Benim bu konuyu açmam neden bu kadar rahatsızlık oluşturdu anlamış değilim. ilk önce iyi niyetli düşündüm, inanmak istemedikleri için dedim mağduriyetten dedim falan ama halen üstüme geliniyor anlamış değilim cidden..
Hocam sen bunlara takma kafanı boşver... Sen kendi olayına odaklan, elinden geleni yap, soruştur, mağduriyetini bildir. Bakalım bu olay böyle uygulanabiliyormuymuş... Sonra da öğrendiklerini bizimle paylaşırsın...
Okulda ders öğretmeni varken derslerini kaldırıp başka ders seçilmesi olayı saçma geliyor hala...
garip_bilgisayarcı' Alıntı:Benim bu konuyu açmam neden bu kadar rahatsızlık oluşturdu anlamış değilim. ilk önce iyi niyetli düşündüm, inanmak istemedikleri için dedim mağduriyetten dedim falan ama halen üstüme geliniyor anlamış değilim cidden..
arkadaşım konu aylar öncesinden tartışıldı sorun senin konu açman değil, konuyu açarak yardım talebinde bulunuyorsun sonra sana gelen önerilere elim kolum bağlı deyip insanları çileden çıkarıyorsun, elinden geleni yap yinede olmazsa canın sağolsun, kimse üstüne gelmez burada sana sunulan öneriler değerli öneriler tecrübe edilmiş öneriler, belki yeni öğretmen isen meb te işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeyebilirsin, çekinecek bir şey yok sen hakkını arıyorsun, müdür ne der, idare ne der diye düşünme, bir şey elde edemeyecek olsan bile sen hakkını savun.garip_bilgisayarcı' Alıntı:Benim bu konuyu açmam neden bu kadar rahatsızlık oluşturdu anlamış değilim. ilk önce iyi niyetli düşündüm, inanmak istemedikleri için dedim mağduriyetten dedim falan ama halen üstüme geliniyor anlamış değilim cidden..