ozruz83' Alıntı:
5. ve 6. sınıfların planlarını gördüm gayet güzel hazırlanmışlar ellerinize sağlık, fakat yararlandığınız bir kaynak varmış gibi duruyor örneğin 6. sınıfların 2. haftasında "BT ve Sağlık konulu metnin ve siber saygı-zorbalık konulu metnin yazdırılması. " bunu nereden yazdıracaksınız anlamadım.
Kaynaklarım hazır hocam. Etkinlik planlarım da hazır. Siber Zorbalık konusunda kaynak bulmaz zaten zor değil. Bilişim dünyasının gündeminin ön sıralarında olan bir konu olması nedeni ile seçtim.
veritas' Alıntı:
ben lab.sız ders işleyeceğim için böylesi bi plan benim işime gelir doğrusu. çünkü daha çok anlatıma yer verilmiş (genel olarak). fakat ne olursa olsun ağır bi çalışma olmuş. bu kadar dolu bi programı uygulayacağım derken hem kendiniz yıpranırsınız hem öğrenciler yıpranır. kaldı ki böylesine yoğun bir programdan çok fazla bi başarıda elde edemezsiniz. bilgi üzerine bilgi yığmış gibi olur. arkadaşlar gerçekten emek vermiş çalışmışlar saolsunlar, muhakkak ki bu programın uygun olduğu sınıflar vardır , uygulayıcısı çıkacaktır. ben kendi adıma söylemeliyimki lab yok, her sınıfta en az 2-3 kaynaştırma öğrencisi var, köy okulundayım çocukların çoğu bilgisayar ne görmemiş, durum bu. ben bu programı çok çok sadeleştirip projeksiyon destekli ders işleyeceğim. çoğu dersimide güzel animasyon yada film tarzında hazırlanmış eğitici vidyolarla destekleyeceğim uzun uzun ders anlatmayı düşünmüyorum. yıllardır da çok kitaba bağlı ders işlemedim.
bu tarz örnek planlar çıkarım yapmak açısından ve üzerinde değişiklik yapabilmek adına güzel oluyor, tekrar tekrar tşk.
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Ben her yıl aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım çocuklara da farklı bakış açıları kazandırmak niyetindeyim. Hangisini kazanabilirsem benim için artı. Öğrencilerimin düzeyi de bu etkinliklerin çoğunu yapmaya elverişli.
Zaten plana uygun gitmeyen durumlarda, planım üzerinde renkli kalemle işaretleme yapıp, not alıp sonraki yıl aynı hataya düşmüyorum. Planlar birebir uymak için değil, en iyisine ulaşmak için yapılır. Düşüncem budur.
gkm' Alıntı:
Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. İlk defa böyle detaylı bir program gördüm. Elektrik kesintisi de var...Ben daha önce görmemiştim.
Yalnız kaynak bir kitap var mı? ünite şeklinde yazılmış 1.1.1 1.1.3 şeklinde ..Bir kaynak kitap var da benim mi haberim yok?
BTY Öğretim Programında kazanımlar, öğrenme alanları ve yeterliliklerin numaraları onlar hocam. Oradan alındı.
evrim0626' Alıntı:
hocam ayrıntılı ve dolu bir plan olmuş gerçekten yetişecekmi? geçen sene seçmeli derse giren birçok öğrencim bu planda sıkılmayacak ama seçmemiş ve dersi ilkkez alacaklar dökülecek ama gerçekten farklı olduğu için ben bu planı uygulamaya karar verdim teşekkürler.
Evet ayrıntılı ve dolu oldu. Bu yıl bu planın uygun olacağını düşündüm önceki yıllardan gelen geri dönüşlerimi incelediğimde. Plana uyamaz isem, plan üzerine renkli kalemlerle not alıp sonraki yıl düzeltmeler yapacağım. Siz dilerseniz bu plan içinden beğendiğiniz kısımları kendi planınıza entegre edebilirsiniz.
ancabsim' Alıntı:
Aynen 5 ve 6'nın planları neden tıpatıp aynı
:!:
Tıtatıp aynı değil hocam, benzerlikleri çok ama. Gerekli açıklamayı birkaç sayfa öncesinde bu gönderide yazmıştım ama yine buraya da yapıştırıyorum.
İlk 8 hafta aynı etkinlikler (temel konular) o nedenle aynı kazanımlar var.
9 ve 10.haftalar birbirinden farklı.
11.hafta farklı (5'lere Yaşadığımız kent etkinliği, 6'lara Okulumu Daha... etkinliği)
12 ve 13.haftalarda kazanımlar aynı çünkü "sunum yazılımı" etkinliğimizin temeli.
14.hafta Uygulama Sınavı var
15.hafta konu da kazanımlar da aynı. (6'larda bu haftayı unutmuşum ekledim, özür)
16,17 ve 18.haftalar birbirinin aynısı. Sınav sonrası nispeten rahat konular.
İlk sayfada yazdığım gibi. Bu planlar canlı yayında yazıldı, ortak çalışalım dedim sadece birkaç arkadaşım katıldı, aktif katılım 1 (bir) oldu. Zümremizi de canlı yayında yazdık. Zümremizde birçok konuyu belirlemeye çalıştık. Çünkü zümre sağlam olursa plan da sağlam olur. Biz okul açılmadan bu işlere girdik çünkü hazırlık okul açılmadan yapılır
Çoğunluk ise yeni uyanıyor
)
Selam ve sevgilerimle...
Olcay.