O neden hocam. 8 yılın ne zaman dolduysa o zaman alırsın. İlla yıl başında alacaksın diye bir şey yok2011 de khk ile kadroya geçenler 2020 de alabiliyor bir kademeyi, 6 ay ile kaçırıyor
O neden hocam. 8 yılın ne zaman dolduysa o zaman alırsın. İlla yıl başında alacaksın diye bir şey yok2011 de khk ile kadroya geçenler 2020 de alabiliyor bir kademeyi, 6 ay ile kaçırıyor
Valla hocam ben de anlamadım. Dilekçe verdim iki sayfalık cevapla red verdiler. Yazıyı da tam anlamadım. Ama bu aralar bir atağa kalkalım yine. Benim amacım yeşil pasaport almak yoksa gelecek 5 tl zam değilHocam aynı zamanda göreve baslamisiz. Ben 2018 Şubat ayında aldım 8 yila 1 kademeyi.
Bu ifade hangi görüş yazısında yazıyor acaba sayın hocam- 6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 25/02/2011 tarihinden önce sicil notu ortalaması doksan ve yukarı olmayanlar ile sicili bulunmayanların sekiz yıllık sürelerinin başlangıcı, bu Kanunun yürürlük tarihi olduğu mütalaa edilmektedir.
,
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/gorus/8-yila-bir-kademe-ilerlemesi 4 nolu görüş 2.sayfa sonunda bu şekilde açıklama var.Bu ifade hangi görüş yazısında yazıyor acaba sayın hocam
Hocam dilekçeyi ne zaman verdiniz acaba. Şöyle söyleyeyim 2011 Şubat ayında çıktı bu 8 e 1. Her halikarda sizin bu Şubat ayında almanız gerekir. Ben geçen sene aldım ama ben sicil notlarimi öğrenmek için dilekçe verdim. Baktım ki sicilim yüksek dilekçemi verip aldım. Aslında siz sicil notlarınızı öğrenip yüksek olması durumunda (90 üstü ) şimdiye kadar bile alabilirdiniz belki ama zaten Şubat ayı geldiği için bu şubatta kesin olarak alacaksiniz. Uğraşmaya değmez yani )Valla hocam ben de anlamadım. Dilekçe verdim iki sayfalık cevapla red verdiler. Yazıyı da tam anlamadım. Ama bu aralar bir atağa kalkalım yine. Benim amacım yeşil pasaport almak yoksa gelecek 5 tl zam değil
İnşallahHocam dilekçeyi ne zaman verdiniz acaba. Şöyle söyleyeyim 2011 Şubat ayında çıktı bu 8 e 1. Her halikarda sizin bu Şubat ayında almanız gerekir. Ben geçen sene aldım ama ben sicil notlarimi öğrenmek için dilekçe verdim. Baktım ki sicilim yüksek dilekçemi verip aldım. Aslında siz sicil notlarınızı öğrenip yüksek olması durumunda (90 üstü ) şimdiye kadar bile alabilirdiniz belki ama zaten Şubat ayı geldiği için bu şubatta kesin olarak alacaksiniz. Uğraşmaya değmez yani )
İşte hakettikten sonra ne zaman alınacağının bir standardı var mı yani yukarıda belirtilenlere göre 25/02/2019 itibariyle hak ediyorsak birkaç gün içinde mi yansıtılması lazım yoksa belirli bir takvimi mi var örneğin; guner1453 'in dediği gibi Haziran 'da mı. 1 Kademe kimisinde 5 lira fark eder ama mesela bende 4/3 'ten 3/1 'e ineceğim için önemli sayılabilecek bir artış söz konusu bu yüzden eğer hak ediyorsam bir an önce almak isterim şahsen.İnşallah
Bu soruya üstüne 6 ay kısa dönem askerlik yapıpta 8 yıla 1 kademe alan var mı şeklinde artırıyorum
arkadaşlar zaten kbs de de göreve başlama 2011 görünür yani kadroya geçtiğimiz tarihi baz almışlar ondan dolayı 2008 den sonra başlamış oluyoruz ve maaş da 80-90 tl az ödeniyor.
Hocam 2008 Ekim ayından önce herhangi bir Emekli Sandığı girişiniz var mıydı, vekil öğretmenlik vb. ? Normalde o tarihten önce Emekli sandığına giriş yoksa 5510 'a tabi olunuyor ondan sordum.2007 yılında sözleşmeli olarak göreve başladım, 2011 yılında kadroya geçtim kbs hizmet süresinin başlangıcı 2011 yılı iken dilekçe verdim sözleşmeli 4 yıllık kısmı eklendi. Bu arada 2008 yılından sonra kadrolu olarak göreve başlamış göründüğüm için 5510 sayılı sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası kanununa tabi görünüyordum bunu da 5434 sayılı emekli sandığı kanununa tabi olarak değiştirmişler. E-devlet 4C hizmet dökümü bölümünde görebilirsiniz.
2011 de khk ile kadroya geçip kademesini alan var mı?
2008 yılından önce sadece sözleşmeli çalıştım 5510 sayılı kanunun geçici 4. Maddesinde sözleşmeli çalışanları kapsayan bir ifade mevcut.Hocam 2008 Ekim ayından önce herhangi bir Emekli Sandığı girişiniz var mıydı, vekil öğretmenlik vb. ? Normalde o tarihten önce Emekli sandığına giriş yoksa 5510 'a tabi olunuyor ondan sordum.
Bununla ilgili defalarca haber yapıldı memurlar net sitesinde ve emekli sandığı girişi yoksa 5510 olacağı söylendi. Ayrıca zamanında SGK 'ya ve genel müdürlükteki şube müdürüne mail ile sormuştum o da 5510 dedi. Şimdiye kadar hiçbir yerde 5434 ' tabi olunabileceğini görmedim. İnşallah oluyordur ama ben ümitsizim. Bu 5510 'a tabi olmak emeklilik maaşında epey bir düşüklüğe neden olacağı söyleniyor ve şu an somut örnekleri olmadığı için çok farkında olan yok gibi.2008 yılından önce sadece sözleşmeli çalıştım 5510 sayılı kanunun geçici 4. Maddesinde sözleşmeli çalışanları kapsayan bir ifade mevcut.
2007 yılında sözleşmeli olarak göreve başladım, 2011 yılında kadroya geçtim kbs hizmet süresinin başlangıcı 2011 yılı iken dilekçe verdim sözleşmeli 4 yıllık kısmı eklendi. Bu arada 2008 yılından sonra kadrolu olarak göreve başlamış göründüğüm için 5510 sayılı sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası kanununa tabi görünüyordum bunu da 5434 sayılı emekli sandığı kanununa tabi olarak değiştirmişler. E-devlet 4C hizmet dökümü bölümünde görebilirsiniz.
2007 yılında sözleşmeli olarak göreve başladım, 2011 yılında kadroya geçtim kbs hizmet süresinin başlangıcı 2011 yılı iken dilekçe verdim sözleşmeli 4 yıllık kısmı eklendi. Bu arada 2008 yılından sonra kadrolu olarak göreve başlamış göründüğüm için 5510 sayılı sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası kanununa tabi görünüyordum bunu da 5434 sayılı emekli sandığı kanununa tabi olarak değiştirmişler. E-devlet 4C hizmet dökümü bölümünde görebilirsiniz.
Dilekçe isteyen varsa bana göre suç işliyor. İşi bilmediği için karşındakini suçluyor. Halbuki sisteme bakması yeterli. Sadece inceleyip işlemesi gerekiyor. Bunun için birinin gidip söylemesi de gerekmiyor aslında. İnsanlar işini düzgün yapmayınca öyke oluyor. Ben gidip durumu anlattım. İnceleyip kademeyi verdiler. Bunu sistem veriyor zaten. Zaten verilecek bir kademe için dilekçe istemek o kadar saçmakş.