6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce görevde olan Devlet memurları için,
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 37 inci ve 64 üncü maddelerinde değişiklik yapan 6111 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 25/02/2011 tarihinden önce son altı yıllık sicil notu ortalaması 90 ve üzeri olan personele, 64 üncü maddenin ikinci fıkrasının eski halinin uygulanması gerektiği,
- 6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 25/02/2011 tarihinden önce son bir, iki, üç, dört, beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve yukarı olan personelin yedi, altı, beş, dört, üç yıllık sürelerinin bu Kanunun yürürlük tarihinden itibaren başlatılması gerektiği,
- 6111 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 25/02/2011 tarihinden önce sicil notu ortalaması doksan ve yukarı olmayanlar ile sicili bulunmayanların sekiz yıllık sürelerinin başlangıcı, bu Kanunun yürürlük tarihi olduğu mütalaa edilmektedir.
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/gorus/8-yila-bir-kademe-ilerlemesi 4 nolu görüş 2.sayfa sonunda bu şekilde açıklama var.
Sayfada bazı arkadaşlar yazmış ben aldım,almadım 8 yıldan fazla oldu - olmadı, sicil notu ile ilgili bir durumda var burda, forumda daha önce bu konu yıllar önce tartışıldı bu şekilde, benim görev baslama tarihi 2005 başı, burada aldım diye yazan arkadaşlara göre; bende bilmeden ilçe meb e yazdım , almam gerekiyor diye, ama burada sicil notu verilen yıllarda 90 not ve üstü olan yıllara göre durum değişiyor, bazıları bu durumu bilmeden ben aldım şeklinde yazanlar oldu-bizide yanlış yönlerdiler maalesef.